Knjige koje smo najviše čitali u 2017. godini

Knjige koje smo najviše
čitali u 2017. godini

Objavu dijeli Dragana (@lolypopp3)

Bestseleri u 2017.

Tijekom prošle godine otkrivali smo nove žanrove, uranjali u teme koje nas možda nisu isprva zanimale, no otkrili smo veliki, novi svijet knjiga i postali pravi ovisnici o njima. Čak smo se odlučili pokrenuti i Journal Book Club koji će vam uskoro donijeti velike novosti… A koje su knjige i bestseleri hrvatsku publiku najviše zaokupljivale, saznajte u nastavku. Ako vam je koja promakla tijekom godine ili ju jednostavno niste stigli pročitati, blagdani su idelano vrijeme kako biste nadoknadili taj propust.

Hygge, Meik Wiking

Revolucija hygge krenula je početkom 2017. i nije se smirila ni danas. Knjiga koja otkriva tajne i savjete mirnog i ugodnog života svoj je uspjeh postigla i svojim oku privlačnim dizajnom, zbog čega je postala najpopularniji dar za rođendane, blagdane i druge prigode. Zanimanje nije splasnulo, a pogotovo zato što nas početkom 2018. očekuje svojevrsni nastavak, novi naslov istog autora – Lykke, kojem također predviđamo svijetlu budućnost.

Hygge

U vodu, Paula Hawkins

Poput Djevojke u vlaku, koja je i ove godine na visokom mjestu po prodaji, novi intrigantan i misteriozan roman Paule Hawkins U vodu nesumnjivo je postigao veliki uspjeh. Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula da se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Taj je recept očito bio uspješan, jer je pomama za knjigom nastala i prije samog izlaska knjige na tržište te još uvijek – ne jenjava! DreamWorks Pictures je nedavno objavio da je kupio prava za film koji će se snimati po ovom misterioznom romanu.

U vodu

Mali milijarder, David Walliams

David Walliams je u trenu zavladao svijetom dječje književnosti i danas je, sa sigurnošću to možemo reći, definitivni kralj dječje književnosti. Trenutno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njegove su knjige prevedene na četrdesetak jezika, a prodane su u nevjerojatnih 22,3 milijuna primjerka!
Priča o dječaku koji ima sve što mu srce želi, ali mu nedostaje prijatelj, djelo je koje s užitkom čitaju i djeca i roditelji.

Mali milijadrer

Sjećaš li se, Judith McNaught

Jedna od najznačajnijih suvremenih autorica romana ljubavne tematike ovaj put se nije predstavila u svom prepoznatljivom ruhu – povijesnim ljubavnim romanom, već je radnju preselila u suvremeno doba. Nakon romana Kraljevstvo snova, Whitney, ljubavi moja, Prije tebe, Jednom i zauvijek, Kao u raju i Nešto prekrasno, roman Sjećaš li se oduševio je čitatelje intrigantnim i zavodljivim zapletom i osigurao mu mjesto na ljestvici najprodavanijih naslova.

Sjećaš li se

Djevojčica u crvenom kaputu, Kate Hamer

Za Djevojčicu u crvenom kaputu od početka se očekivao veliki uspjeh: roman je finalist nagrade Costa Book za najbolji roman, proglašen je najboljom knjigom na Amazonu u 2016. godini u kategoriji trilera, a autorica je finalistica nagrade Dagger za najboljeg pisca krimića, a ovog ljeta nismo ju mogli ispustiti iz ruke… Spretnost u slaganju fabule, motivi koji se smisleno, a u isti mah tajanstveno protežu cijelim romanom, ambijent i napeta atmosfera – odlike su ovog djela kojem su pohvale stizale i od publike i od kritike, što je rijetkost. Autorica je izvrsno opisala očaj majke nestale djevojčice i njezino prilagođavanje na život nakon otmice kćeri, te život otete djevojčice koja, ne shvaćajući da je žrtva, pokušava dati smisao svome životu u novim okolnostima i što duže zapamtiti djeliće vlastite prošlosti.

Djevojčica u crvenom kaputu

Nevjerojatnost ljubavi, Hannah Rothschild

Odličan spoj više žanrova, trilera, rom-comova i satire, uspješno je ostvaren u jako uzbudljivoj knjizi nagrađivane spisateljice Hannah Rothschild. Kako smo mi doživjeli knjigu možete pročitati ovdje. Iako je na police knjižara došla sada, krajem godine, izazvala je veliki interes i apsolutno može parirati naslovima koji dominiraju još od početka godine.

Nevjerojatnost ljubavi

Foto: mozaik-knjiga.hr, Instagram

Učitati još
Zatvori