Journal lice: Svenki Vidoviti

Journal lice: Svenki Vidoviti

Okruženi smo s toliko kreativnih mladih ljudi koji nas svakim svojim postupkom i stavom inspiriraju te smo ih zajedno s njihovim stvaranjem i radom odlučili predstaviti Journalovoj publici u novoj rubrici Journal lice. Vremenom su nam neki postali kolege i prijatelji, no i oni koji to (još) nisu svakako zaslužuju da ih se predstavi, tko zna, možda se i iz takve suradnje izrodi jedan lijepi odnos. Utoliko nam je suradnja još draža.

sven post 1

Odlučili smo početi s mladim kreativcem, uličnim umjetnikom, dizajnerom i  zaljubljenikom u medvjede (točnije žutog medvjedića) – Svenom Razumom. Svena možete prepoznati pod pseudonimom Svenki (Vidoviti). Svenki je svestrani mladi kreativac, član Boonika kolektiva, čije radove možete vidjeti na više lokacija u Zagrebu i okolnim gradovima.

sven post 3

U sklopu projekta Pimp My Pump ukrasio je zidove žutim medvjedima u Samoboru i Zagrebu – park na Trešnjevci u Adžijinoj ulici, (sada već bivši) zid u Branimirovoj ulici, u Studentskom centru Zagreb te u tzv. kompleksu Bagdad, a nekoliko puta je oslikavao i zidove Centra KNAP (bivši Kulturni centar Peščenica). Također je sudjelovao u projektima Jeti Art House tima te svim Boonika projektima.

Svenki & Lonac, Centar KNAP

Svenki & Lonac, Centar KNAP

I ispred jednog zida Centra Knap smo ga i zaustavili za fotografiranje kako bi nam ispričao što još osim crtanja i oslikavanja radi. Sven je aktivni član škole trčanja u Zagrebu u sklopu koje je osim, zdravijeg načina života, stekao mnoge prijatelje te je ponesen tim pozitivnim iskustvom strastveni pobornik trčanja. Često ga se može vidjeti na polumaratonima i utrkama u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani. Vjerujemo da lokacija i geografska udaljenost nisu prepreka ovom kreativcu te da bi rado promovirao trčanje i u drugim gradovima, gdje god ga dobra ekipa i škola trčanja odvedu.

Pimp My Pump, Trešnjavka, Zagreb, Svenki

Pimp My Pump, Trešnjevka, Zagreb, Svenki

Umjetnost i trčanje nisu jedina njegova strast. Sven ima skrivene sposobnosti. Ne zovu ga uzalud Svenki Vidoviti. Ponekad nam se čini kao da je on jedan od onih superjunaka iz stripova. Žive uobičajenim životom, no s druge strane imaju i skrivene talente i sposobnosti. Ne možemo vam otkriti koje su, ne bi više bile tajne… no njegov nadimak bi vam mogao pomoći.

sven adžijina post 7

Pimp My Pump, Trešnjevka, Zagreb, Svenki

Više informacija o njegovom kreativnom radu možete saznati na linkovima: svenkie.tumblr.com i booteeq.hr.

Foto: Facebook,  Rajna Raguž (RRVizual)

Učitati još
Zatvori