Još dvije izložbe za Noć muzeja

Još dvije izložbe za Noć muzeja

Robert Jozić, Krdo

U petak, 27. siječnja u Zagrebu se otvaraju dvije zanimljive izložbe, jedna u Laubi – kući za ljude i umjetnost, dok se druga otvara u Zbirci Richter Muzeja suvremene umjetnosti.

Lauba je započela izložbenu godinu dvanaestim izdanjem ZGRAFa, manifestacijom grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija no odmah po njegovom završetku nastavlja svoj izložbeni program.  

MGA_3452

 U petak, 27. siječnja, 19 sati, otvorenje je prve samostalne izložbe akademskog kipara Roberta Jozića u Laubi, naslovljene ‘Krdo’. Otvorenje izložbe biti će popraćeno Laubatalkom, tradicionalnim razgovorom s umjetnikom kojeg će moderirati kustos Laube, Mario Guček Andromak.

MGA_3368

Stalni postav Zbirke Richter od 27. siječnja 2017. postat će mjesto umjetničkog eksperimenta. U ciklusu povremenih izložbi SintArt, ove godine predstavlja se novi umjetnički rad Marka Tadića, site-specific instalaciju Man standing in a Museum looking at something.

Man (standing in a Museum looking at something) referira se na motritelja/promatrača koji u ovom slučaju možemo biti i mi u galeriji, koji promatramo i otkrivamo izložbu koja nam se nudi kao neka sinturbanistička vizija, kompleksna materijalizirana i vizualna predstava.

image005

Specifičnost ovogodišnjeg SintArta je poziv Marka Tadića slovenskom umjetniku Mladenu Stropniku na sudjelovanje u izložbi. Okvir site specific instalacije Man standing in a Museum looking at something bit će proširen Stropnikovim radom K.O.S. (2016).

Foto: Lauba, MSU

Učitati još
Zatvori