Jeste li za Orašar Escape Room? Priključite mu se ovog Adventa u Zagrebu

Jeste li za Orašar Escape Room?
Priključite mu se ovog Adventa u Zagrebu

Ovogodišnji Advent u Zagrebu obilježit će likovi iz baleta Orašar P. I. Čajkovskog, a Advent u MUO će na svoj način dodatno približiti ovaj planetarno popularan balet djeci i odraslima.

Prolazeći kroz bajkovitu čaroliju božićnih blagdana uz najljepše scene iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarinu sobu i njen san o borbi miševa i vojnika, Snježno kraljevstvo i Kraljevstvo slatkiša, posjetitelji će izbliza uživati u raskošnoj scenografiji i baletnim kostimima. Za scenografiju su pomno odabrani predmeti iz fundusa Muzeja poput namještaja, lustera, porculana, kućice za lutke, a zasigurno će posebnu pozornost plijeniti saonice iz 17. stoljeća. Baletni kostimi potječu iz donacije baletnog umjetnika Yelka Yureshe koja je danas pohranjena u fundusu Muzeja kao i iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pažljivim slušanjem stručnog vodstva ili čitanjem tekstova doznat će niz podataka o samom baletu koje će moći iskoristiti u sve popularnijoj zabavi diljem svijeta tzv. Escape Room.

Dječji Escape Room iz Zagreba osmislio je zagonetke čijim odgonetavanjem se dolazi do konačnog rješenja – slatkiša, kako i priliči u Kraljevstvu slatkiša!

Za one najmanje koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar.

Zbog ograničenog broja igrača u Orašar Escape Room, poželjne su prethodne rezervacije koje se primaju na telefon 01 4882 111 u radno vrijeme Muzeja. Predviđeno trajanje igre je do 45 minuta.

Više o Orašar Escape Roomu doznajte na stranici eventa.

Foto: MUO, Pexels

Učitati još
Zatvori