Jedva čekamo koncert Damira Urbana i Rade Šerbedžije na Brijunima
Jedva čekamo koncert Damira Urbana i Rade Šerbedžije na Brijunima

Jedva čekamo koncert Damira Urbana i
Rade Šerbedžije na Brijunima

Na samom početku sezone Kazališta Ulysses koncerte će na Malon Brijunu održati Damir Urban i Rade Šerbedžija. Poznati riječki pjevač i višestruki dobitnik ”Porina” Damir Urban koncert će održati sutra, 22. srpnja, u jedinstvenom ambijentu tvrđave Minor. Glazbena pratnja su Sandi Bratonja, Marco Bradaschia, Luka Toman i Saša Markovski. Na koncertu će Urban izvesti poznate skladbe s mnogih albuma, kao i neke rjeđe izvođene skladbe.

Prvi javni nastup Urban je imao na riječkoj rock sceni kao šesnaestogodišnjak, a u sastavu ”La bellona” je svirao bas gitaru i pisao tekstove i glazbu. Ubrzo je dobio brojne nagrade za pjesmu ”Budi moja voda”, a 1996. godine snimio je prvi samostalni album. Radio je i u kazalištu, na filmu, bavio se slikarstvom, napisao je oko 150 skladbi, snimio sedam studijskih i tri albuma ‘u živo’. ”Astronaut”, ”Nebo” i ”Robot” samo su neke od popularnih skladbi, a na koncertu na Brijunima publika će moći uživati u hitovima koji su Urbana proslavili kao pjevača i svestranog glazbenika i umjetnika. Autor je i ovogodišnjeg plakata za sezonu Ulyssesa.

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor nastupit će na Malom Brijunu u subotu, 23. srpnja. Po nekoj tradiciji koncertom Urbana i Šerbedžije počinje i ‘puna’ sezona Kazališta Ulysses, pa će tako biti i ove godine. Koncertom pod nazivom ”Ne okreći se sine”, što je naziv uspješnog albuma, Šerbedžija se predstavio ove godine i brojnoj publici u Hrvatskoj i susjednim zemaljama, pa će i na brijunskom nastupu izvesti nove skladbe, kao i stare hitove koji su obilježili njegovu karijeru i stekli gotovo kultni, obožavani status kod publike svih generacije.

Čarobni Brijuni ponovno postaju mjesto susreta mnogobrojnih umjetnika koji entuzijazmom guraju ovaj projekt, usprkos brojnim teškoćama koje Ulysses prate od prvog dana dolaska na otok. U četrdeset i šest dana bit će izvedeno niz predstava, dosadašnjih uspješnica Ulyssesa, ovogodišnja premijera predstave ”Tramvaj zvan čežnja” u koprodukciji s Beogradskim dramskim kazalištem, a u pripremi je i osam koncerata. Na Brijunima će u ”Nosorogu” i ”Tramvaj zvan čežnja” igrati i dvije regionalne zvijezde, glumci Bojan Dimitrijević i Branka Katić.

1. kolovoza bit će predstavljen spektakl Karla Hubaka ”Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema”. Predstavom E. Ionesca ”Nosorog” koju igra Kazalište Ulysses otvara se 5. kolovoza regionalni festival RUTA Triglav u sklopu kojega gostuju kazališta iz zemalja regije. Tako će biti izvedene predstave Beogradskog dramskog kazališta, Gradskog pozorišta Podgorica, Dramskog teatra Skopje i Mesnog gledališča ljubljanskog.

Dvadeset i drugi sezonu Rade Šerbedžija igra u ”Kralju Learu”, a publika na Brijunima moći će vidjeti i autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić ”Zemlja vukova”, kao i autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić ”Cabaret Valeska”. Koncerte će imati Hladno pivo i Pips, Chips & Videoclips, a 27. kolovoza predviđena je premijera ”Tramvaj zvan čežnja” T. Williamsa. Sezona završava 30. kolovoza koncertom Vlatka Stefanovskog na Malom Brijunu.

U ovoj sezoni Ulysses po prvi put pokreće „Ulyssesovu ljetnu školu“, u sklopu koje će se održati edukacija iz područja improvizacijskog kazališta. Radionicu će voditi improvizacijski redatelji, glumci i pedagozi Pauline Calmé i Guillaume Boit uz poznatog hrvatskog glazbenika i vizualnog umjetnika Damira Urbana. Osim ljetne škole, Ulysses u partnerstvu s Art Dot organizacijom iz Harkiva u Ukrajini organizira na Malom Brijunu i umjetnički kamp za raseljene ukrajinske umjetnike i djecu čiji je cilj educirati polaznike metodama glazbo terapije. Metode glazbo terapije vodit će iskusni glazbeni terapeut i skladatelj profesor Nigel Osborne sa svojim timom.

Foto: Ulysses

Učitati još
Zatvori