Izložba fotografija s četiri kontinenta

Izložba fotografija s četiri kontinenta

763ccf82883ef2299b5d66ce1eeb9c82

Večeras u 19 sati svečano je otvorenje izložbe ‘Uni-Diversity’ u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, na adresi Preobraženska ulica 4. Fotografski projekt ‘Uni-Diversity’ vodi nas kroz četiri kontinenta u nizu fotografija koje prikazuju moć ekspresije lica da iskaže cijelu paletu kontrastnih osjećaja, neovisno o geografskom položaju i kulturološkim razlikama. Izložba projekta talijanskog umjetnika Gianluca Capri obrađuje temu smanjivanja udaljenosti putem novina, fotografije te na kraju i interneta te posvemašnjeg digitaliziranog načina komunikacije našeg doba.

7dc852e1619a84e128cc87aa02ed5a13

Globalizacija koja se ubrzano događa proteklih desetljeća ujednačila je obilježja koja su bila osnovne razlike svih kultura našeg planeta. No, bez obzira na zemljopisne i kulturološke razlike, u izrazima ljudskog lica moguće je svugdje pronaći nesigurnost, sreću, nepovjerenje, strast, ponos, patnju i ravnodušnost. Tako ‘Uni-Diversity’ donosi slike nomada iz Namibije i Tanzanije s njihovim pričama zagonetnih života, portrete koji kroz bore na licu svjedoče o složenoj povijesti Kube, slike koje dočaravaju indijansku duhovnost, ljudi na ulicama Egipta, mladi i stari. Osnovna misao vodilja ovog projekta, a i izložbe, jest u tome da pravo putovanje nije zapravo otkrivanje novih predjela svijeta, već sva viđenja kroz druge, njihove oči. Projekt koji je nastao na četiri kontinenta u jedanaest zemalja sada će se predstaviti na 11. Festivalu tolerancije.

cb43ef82682d6ef3d998dc97805a5f1f

Sve detalje o izložbi, no i filmski te popratni program 11. Festivala tolerancije možete saznati na službenoj web stranici te Festival možete pratiti i putem Facebook stranice i Instagram profila.

Učitati još
Zatvori