Vodimo vas na dva koncerta, a jedan je s potpisom Žednog uha

Vodimo vas na dva koncerta, a jedan je
s potpisom Žednog uha

Čak dva koncerta ovog petka na koja ćete htjeti ići

Ovog petka 9. studenog Vintage Industrial vas poziva na dva koncerta. U 20.30h na pozornicu se penje Mourn, španjolski nježni post-punkeri koje dovodi Žedno Uho. Svi koji dođu do 22:00h neka i ostanu jer malo kasnije zasvirat će i odličan AC/DC Real Tribute nakon kojeg sve posjetitelje očekuje party do 5 ujutro.

Prilika da se predstavi jedno odlično novo, širem krugu ljudi nepoznato glazbeno ime, jedno je od najvećih zadovoljstava bavljenja organizacijom koncerata. Nakon sad već nepreglednog niza iznimno nadarenih imena koja su kroz Žedno uho prošla tijekom proteklih dvadesetak godina, red je došao i na jednog katalonskog izvođača koji jako obećava.

Mourn su nastali kad je srednjoškolsko prijateljstvo Jazz Rodriguez Bueno i Carle Perez Vas preraslo u glazbeno druženje inspirirano Patti Smith, PJ Harvey i Sleater Kinney. Nakon prvih sirovih akustičnih materijala koje su snimile kao duo, Jazz u bend dovodi prijatelja iz djetinjstva Antonia i svoju mlađu sestru Leiu, koja je, kad su Mourn 2014. objavili istoimeni album prvijenac, imala samo 15 godina. Već dvije godine poslije objavljuju drugi album “Ha, Ha, He!”, a činjenica da je objavljen za cijenjeni Captured Tracks (Mac DeMarco, DIIV, Wild Nothing) omogućuje im proboj van granica Španjolske, pa je tako ovaj album toplo dočekan od strane AllMusica, Consequence of Sounda, No Ripcorda, The 405, Pitchforka i brojnih drugih glazbenih medija.

U lipnju ove godine svjetlo dana je ugledao “Sorpresa Familia”, treći njihov album objavljen ponovo za Captured Tracks, album na kojem je ova četvorka dodatno izbrusila svoju glazbenu formulu kojom iznimno uspješno balansiraju između nježnog post-rocka i glasnog punka. Ovaj koncert zagrebačkoj publici poklanja festival Žedno uho koji 13.10. u Močvari predstavlja Deafheaven, a 24.11. u isti klub dolaze Mudhoney.

Također će u petak 9. studenog  večer bitiposvećena rock očevima – AC/DC-u! Stiže najbolji europski tribute BandX koji će odsvirati presjek karijere jednog od najutjecajnijih rock bendova svih vremena, uključujući i eru Bona Scotta te Briana Johnsona, što total broji 16 studijskih albuma, jedan EP, četiri live albuma, dva soundtracka…

Prisjetit ćemo se i velikog Malcolma Younga, gitariste i osnivača benda koji je prošle godine preminuo u 64 godini života, od kojih je 48 godina posvetio glazbi. Prije i nakon koncerta uživajte DJ selekciju koji će vas kao i svake subote pošteno i dobrano ložiti do 5 ujutro.

Učitati još
Zatvori