Zdravko Čolić oduševio zagrebačku publiku
Zdravko Čolić oduševio zagrebačku publiku

Zdravko Čolić oduševio
zagrebačku publiku

Gromoglasnim pljeskom jučer je dupke ispunjena Arena Zagreb dočekala Zdravka Čolića, već nekoliko desetljeća jedno od najvećih imena regionalne glazbene scene. Dugoočekivani koncert uslijedio je nakon četiri godine, prije koliko je, na istom mjestu, Zagrepčanima također priredio večer o kojoj se dugo pričalo.

zdravko čolić

Ipak, večeras je uz svoju interpretaciju, moćan vokal, prepoznatljivu boju glasa i neodoljivi šarm dodao još jedan veličanstveni doživljaj i prizor publici, u obliku pratećeg simfonijskog orkestra u sastavu više od 50 vrhunskih glazbenika.

Tako se Zagreb svrstao na mapu rijetkih gradova koji su imali priliku uživati u ekskluzivnoj glazbenoj priči, tijekom koje su Čolić i sjajni instrumentalni solisti novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad izveli više od 30 njegovih svevremenskih hitova.

zdravko čolić
zdravko čolić

Već na prve taktove prve pjesme ‘Produži dalje’, zarazna Čolićeva energija digla je publiku na noge, iako su sva mjesta u dvorani bila sjedeća. Retrospektiva pjesama ”provela” ih je kroz čak pet desetljeća respektabilne i zavidne karijere, a sve pjesme izvedene su u posebnim aranžmanima, koje potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik, odnosno u pomalo novom ruhu i zvuku, primjerenom ovoj ekskluzivnoj glazbenoj priči.

zdravko čolić

Isti sastav, najveći dosad, i magičan zvuk simfonijskog orkestra očekuju zagrebačku publiku i u utorak, 27. prosinca, s obzirom da je jedna Arena Zagreb ovaj put bila premala za sve one koji su željeli doživjeti ovaj koncert koji daje posebnu draž u božićno-novogodišnje doba.

zdravko čolić
zdravko čolić
dirigent Fedor Vrtacnik
zdravko čolić

Foto: Dario Horvat

Učitati još
Zatvori