Kreće Zagreb Classic, na Tomislavcu do srijede uživajte u najboljem od klasične glazbe
Kreće Zagreb Classic, na Tomislavcu do srijede uživajte u najboljem od klasične glazbe

Kreće Zagreb Classic, na Tomislavcu do srijede uživajte u najboljem od klasične glazbe

Ljeto u Zagrebu već tradicionalno donosi pregršt događanja, a jedna od prvih manifestacija na popisu je Zagreb Classic. Trg kralja Tomislava ponovno postaje mjesto na kojem će se izvoditi vrhunska djela klasične glazbe, a na popisu su i renomirana imena koja će publici približiti svu ljepotu glazbenog izričaja.

Od danas pa do 29. lipnja posjetitelji će besplatno moći uživati u koncertima na pozornici pod zvijezdama, na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija.

Djela majstora klasike

Na rasporedu su djela hrvatskih i svjetskih skladatelja koja su već osvajala svjetske pozornice. Sve kreće večerašnjim koncertom ukrajinske violinistice Anasatasiye Petryshak uz pratnju orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta. Glazbeni će program voditi dirigent Paolo Spadaro Munitto, a na rasporedu su djela velikana kao što su Mozart, Beethoven i Rossini.

U petak će, pak, publiku zabaviti ansambl gradskog kazališta Komedija pod ravnanjem dirigenta Dinka Appelta. Na rasporedu je izvedba Mojih mjuzikala #2, Alfija Kabilja. Od izvođača će se tako na pozornici redati velika imena kao što su Renata Sabljak, Ervin Baučić, Jasna Bilušić, Đani Stipaničev i brojni drugi.

Spektakl u režiji oca i kćeri Huljić

Subota je rezervirana za jedan glazbeni spektakl o kojem se već mnogo pričalo. Riječ je o Pop misi Mediterana Tončija i Hane Huljić. Izvodi se uz orkestar, zbor i soliste. Sastoji se od 3 dijela: prvi je Misa Mediterana, drugi Ave Marija – koje je napisao Tonči Huljić,  a treći: dvije Dies Irae – koje je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora Hana Huljić. Solisti na koncertu su Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić.

Tjedan će zaključiti nastup francuske kantautorice Joyce Jonathan koji je na rasporedu u nedjelju. Riječ je o koncertu organiziranom u sklopu francuskog predsjedanja Europskom unijom.

Glazbeni filmski vremeplov

U novi će nas tjedan potom uvesti najljepši filmski klasici. Glazbena večer nazvana Najljepša filmska glazba donosi poznate skladbe velikana Nina Rote i Enia Morriconea. Program je podijeljen na dva dijela, a donosi bezvremenske klasike iz filmova kao što su The Godfather, Cinema Paradiso, i Once upon a Time in America.

U utorak ćemo moći uživati u nastupu Adalberta Tunera Jucija i Jazz orkestra HV-a. Oni će izvesti popularne pjesme Franka Sinatre te poznate klasike Swinga. Ovogodišnje izdanje Zagreb Classica zaključiti će Cameristi della Scala koji će izvesti Vivaldija i Piazzollu u djelu Osam godišnjih doba. Stoga sve što trebate pripremiti su dekice na koje ćete se udobno smjestiti i uživati u vrhunskoj glazbi na predivnoj zagrebačkoj lokaciji.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori