Imamo nekoliko prijedloga za sjajan glazbeni izlazak ovoga vikenda
Imamo nekoliko prijedloga za sjajan glazbeni izlazak ovoga vikenda

Imamo nekoliko prijedloga za sjajan
glazbeni izlazak ovoga vikenda

Vikend pred nama bit će sve samo ne dosadan. Bez obzira jeste li ljubitelj noćnih klubova, koncerta ili intimnih restorana, grad nudi raznolike mogućnosti za nezaboravne vikend izlaske. Provedite ga vani uz voljenu osobu ili prijatelje, a mi imamo nekoliko prijedloga koji će vas prvenstveno rasplesati i nagnati da uživate u glazbi.

Peti Kupe

Vrati se na parti u Melin

Dragi ljubitelji nezavisne scene, u grad stiže drugo izdanje naj feel-good zabave u gradu – VRATI SE NA PARTI! Ako vam se ikada u slušalicama zavrte idući izvođači onda je ovo večer za vas: Porto Morto, Svemirko, Buč Kesidi, nemanja, Valentino Bošković, pocket palma, Prazna Lepinja, Ki Klop, JeboTon Ansambl, Mitsko Biće, KOIKOI, Vizelj, Đutko, Peki Pele, IDEM, Pseća Plaža, Pitaj Klince, Mate Ponjević, TereT, Peglica i Komandos, Matija Milutin… Na merch štandu moći ćete kupiti razne jebotonske artikle – čarape, majice, fizička izdanja raznih bendova itd. Na ovom događaju slavit će se rođenje čak triju pripadnika jebotonske sekte. Ako otkrijete tko su slavljenici slobodno ih počastite napitkom. Upad je 4 eura.

vrati-se-na-parti-melin

Mašinko u Tvornici kulture

Još dva dana dijeli nas od velikog koncerta Mašinka u zagrebačkoj Tvornici kulture kojim ujedno slave i 15. rođendan. Bend pred publiku stiže na krilima novog, hvaljenog albuma “Pozovite rapsode”.  Mašinku će se na pozornici Tvornice 15. ožujka pridružiti nabod!, IDEM i Koca (Debeli Precjednik). Objavili su spot za pjesmu “Preko zidova”, novi singl s njihova hvaljenog albuma “Pozovite rapsode”. Andrija Ražnatović potpisuje tekst pjesme, ali i montažu te režiju novog videa. Daniel Gjurček (Danny Boy) & Vedran Tomac (Weco) snimali su video dok produkciju potpisuje Marko Nemec. Ulaznice po cijeni od 13 eura možete nabaviti u sustavu Entrio i u Dirty Old Shopu.

Bad Daughter u Vintage Industrial Baru

Bad Daughter trebala je sutra s bendom nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, no zbog bolesti koncert se odgađa na 26. ožujak. Uz audio-vizualni nastup, koncert će biti prilika čuti pjesme s aktualnog albuma kao i nove materijale koji će se naći na albumu u pripremi.

“Za Vintage se posebno veselimo jer mislimo da nas se zagrebačka publika nije dovoljno naslušala i nagledala. Igrom slučaja, koncert je 14. ožujka na isti datum kad je moja malenkost prvi put se ikad predstavila zagrebačkoj publici kao izvođač u sklopu Začarane Močvare. Pokušat ćemo da koncert bude zaokruženi doživljaj što se tiče sounda i svjetla kao što smo to priredili i u Pogonu Kulture, ali da se i ne ponavljamo”, poručuje Bad Daughter ususret koncertu.

Prije koncerta u VIB-u nastupit će glazbena producentica Ivona Eterović (tonota). Ulaznice za koncert su 10 eura u pretprodaji, a 14 eura na dan koncerta. Dostupne su u Dirty Old Shopu, Grif Baru i Vintage Industrial Baru.

Bad Daughter

St Patrick’s: Jolly Rogers LIVE

Već tradicionalno, Jolly Rogers dovodi svoju hordu zelenih leprikona s ćupovima zlata s kraja duge u subotu 16. ožujka na proslavu Dana Svetog Patrika u Vintage Industrialu. Ovaj irski blagdan koji je postao svjetskim simbolom dobrog raspoloženja i zabave obilježit ćemo uz nastup uvijek veselih Jolly Rogersa, a nakon njih, čeka vas free after prebijanje veselom selektorskom palicom do 4 ujutro. Jolly Rogers – bas, gitara, bubanj, harmonika, mandolina, bendžo i frulica dio su instrumentarija koji će ovaj uvijek raspoloženi ansambl iskoristiti i odsvirati popularne tradicionalne obrade te vlastite stvari, kojih se mogu sjetiti. Zagrebački bend veseljaka koji već niz godina kombinira geometrijske konstante i celtic punk s najplesnijim setom irskih i piratskih pjesama. Detalji ovdje.

Proslava 25. godišnjice kultnog Kontrapunkta ove subote u Petom Kupeu

Kontrapunkt je tehnika kombiniranja i usklađivanja dviju ili više istodobnih glazbenih linija koje su melodijski i ritmički samostalne. Upravo stoga, bio je to naziv kultne klupske večeri koju su 1999. pokrenuli Eddy Ramich i Zvonimir Dusper Dus. Iako je sve počelo s houseom, Kontrapunkt je bio drukčiji od tadašnjih house i techno mainstreama. Azymuth, Gilles Peterson, Jazzanova, Carl Craig, 4Hero i Kyoto Jazz Massive samo su neki u nizu svjetski cijenjenih izvođača koji su nastupali na redovnim večerima, ali i na četiri Kontrapunkt festivala. Od početaka Kontrapunkta prošlo je točno 25 godina, a tu obljetnicu proslavit će tulumom 16. ožujka u Petom Kupeu. Za ovu je priliku Eddy Ramich pozvao svoje prijatelje i suradnike s kojima često nastupa u Berlinu i na festivalima. Riječ je o pripadnicima aktualne house scene koji gaje zvuk kakav bi, po Eddyjevom mišljenju, danas činio Kontrapunkt. Detalji su na linku.

Peti Kupe 2

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori