Ususret zagrebačkom koncertu razgovarali smo s Bad Copy

Ususret zagrebačkom koncertu
razgovarali smo s Bad Copy

Povratak u Vintage Industrial Bar, 30. studenog, benda Bad Copy, koji su prije dvije godine odmah rasprodali, događa se taman u trenutku da svoje obožavatelje podsjete na stare hitove prije nego konačno izbace dugoočekivani novi studijski album, trenutno u završnoj fazi.

O nastupima, povratku u Zgareb i iščekivanom albumu razgovarali smo s Bdatom Dzutim (Timbe)…

Bad Copy – koncert u Zagrebu

1. Postojite više od 20 godina, u sadašnjem sastavu više od pola tog vremena, radite, stvarate kao grupa, no i samostalno. Kako odlučujete koji ćete materijal koristiti i objavljivati kao Bad Copy?

Solo stvari radimo sami, Bad Copy radimo zajedno i sve što napravimo ide na Bad Copy, dogodi se da netko snimi nešto, donese u studio i kaže aj da roknemo svi ovo. Uglavnom, Bad Copy je poseban proces.

2. U Zagreb se vraćate nakon dvije godine. Je li se nešto promijenilo u međuvremenu? Što publika može očekivati od ovog nastupa?

Ne znamo, promijenilo se to da Timbe ima 10 kila više i da će do koncerta vjerojatno postati otac.

3. Često vas mediji spominju u kontekstu jedne od najutjecajnije hip hop grupe u regiji. Doživljavate li se i sami tako?

Mislim da ne razmišljamo o tome, netko nas doživljava, netko krene pričati tu povijest Hip Hopa ovdje i uspije da nas ne spomene, svakako smo napravili svašta.

4. Tko (ili što) je utjecao na vas? Na vaše stvaralaštvo.

Direktno nitko, nismo uzeli nečiju glazbu i rekli sad ćemo mi ovako, indirektno bih mogao nabrajati do sutra, svašta smo posudili i promijenili oblik da ipak bude naše.

5. Nastupate po festivalima, klubovima… Je li vam jedno draže od drugoga i postoji li neki nastup koji vam je ostao poseban u sjećanju?

Klub je majka jer si u kontaktu s ljudima i ta energija se razmjenjuje, ima dobrih festivala svakako. Prvi beogradski koncert 2003. u SKC-u, Exit main stage 2013., Aquarius ZG neke 2006. – ima brdo epskih nastupa.

5. Kada će svjetlo dana ugledati novi album? Naime, jedva ga čekamo poslušati.

Album se mixa, postoji i jedan proces kroz koji prolazimo na kraju svakog snimanja… Uvijek mislimo da nemamo hit i onda čekamo da snimimo hit, čim snimimo taj hit uploadat ćemo folder negdje.

https://www.youtube.com/watch?v=W6AfaBhOHfg

Učitati još
Zatvori