U novoj pjesmi Mary May intuitivno progovara o situaciji u Americi

U novoj pjesmi Mary May intuitivno
progovara o situaciji u Americi

Kantautorica Mary May redovito nas oduševljava svakom novom pjesmom, suradnjom ili spotom. Aktualnim hitom “The Land Of The Free” snažno i intuitivno umjetnički progovara o trenutnoj situaciji u Americi.

“The Land Of The Free”

Aktualni događaji u Americi pokrenuli su lavinu reakcija i prosvjeda diljem svijeta. Od malih običnih ljudi, umjetnika, organizacija, bogataša i korporacija svima je jasno da su opetovana brutalna ubojstva Afroamerikanaca prešla sve granice. Umjetnici su često po vokaciji upravo oni koji progovaraju bez cenzure. Subjektivni promatrači svijeta svoju impresiju ekspresivno i bez premca daruju svima nama. Ova mlada i talentirana hrvatska glazbenica upravo je ovim uratkom još jednom pokazala svoj intuicijski pristup stvaranju.

Tihi krik na temu

O pjesmi Mary kaže: “Pjesma me iznenadila, jer nisam imala svjesnu namjeru pisati o hororu koji gledamo u Americi, ali glazba kao takva ne cenzurira ništa, osim moje naivne zamisli da mogu ne ispustiti svoj tihi krik na tu temu. Traje desetak minuta jer sam htjela produljiti tu atmosferu koju nosi, ali ako izdržite do kraja, čut ćete i malo violine, moje stare prijateljice. Ovo je i prvi put da sam pjesmu snimala u programu, vokale, gitaru i violinu, proces je divan, težak za početnika, ali zato jako nagrađujuće. Sretna sam kako se pjesma formirala”. Stihove i glazbu potpisuje Mary May, kao i snimanje gitare te aranžman, dok je Luka Čapeta zaslužan za finalni edit, snimanje violine i master. Video koncept, kao i realizacija, djelo su Maryne već poznate suradnice, sjajne mlade redateljice i umjetnice Barbare Raad.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori