Svijet glazbe, mode i filma u novom Tonkinom spotu za singl ‘Pozitivizam’

Svijet glazbe, mode i filma u novom Tonkinom spotu za singl ‘Pozitivizam’

Marko Grubišić

Glazba, moda i film savršen su spoj za novi Tonkin spot za singl Pozitivizam kojeg premijerno predstavlja na 65. Zagrebačkom festivalu. Scenarij spota nastao je kroz stilističku suradnju Tonke i dizajnerice Marije Cvitanović čija Marka.hr snima novu kampanju za modnu priču koju fotografira Marko Grubišić, upravo  uz podlogu pjesme Pozitivizam.

Novi Tonkin spot za singl Pozitivizam

Ideja modnog snimanja pretvara se u životni film modela kojeg je zaokružila priča cijenjenog i nagrađivanog redatelja Dalibora Matanića.  Ženstvena, zavodljiva i glamurozna u svili i čipki Marka.hr , a istovremeno  buntovna i svojeglava u privatnom životu, Tonka u spotu utjelovljuje upravo ono što predstavlja i nova kampanja Marije Cvitanović – bezvremensku eleganciju, klasičnu ljepotu i ženstvenost kao zajedničku ideju i nit koju je Marija prepoznala upravo u Tonki, a ona je pak provlači u svojem novom zvuku – profinjenom alt popu moderne produkcije.

Pozitivizam je pjesma s pogledom na svijet koji nas okružuje, odnosi se na dvojbe, stavove i užurbanost koju živimo u svijetu koji ne ostavlja prostor jednostavnosti, opuštenosti i pozitivnom stavu.

Svaki put kad ju slušam asocira me na njujoršku hektičnost koju i sama ponekad proživim u ovom gradu, buku zbivanja danju i noću, sve dok ne uđem u neki imaginarni underground jazz klub u kojem svira solo saxofon, i odjednom je sve dobro. Aljoša je umjesto mene napisao sve što želim reći, samo on to bolje uglazbi i formira u stih. – izjavila je Tonka.

Marko Grubišić_2

Produkciju spota potpisuje Marija Cvitanović, režiju Dalibor Matanić, a fotografije Marko Grubišić. Za frizuru je zaslužna Renata Pokupec; frizerski salon Keune Colette, za make up Petra Sever, a za styling Marka by Marija Cvitanović.

Suština je snimanje kampanje za Marka M koja prema izvornoj ideji postaje baza za modni spot Pozitivizam u kojem Tonka nosi zavodljive negližeje i rublje prepoznatljivo za MarkaPounje vintage glamour stil, kojeg Tonka prepoznaje i nosi već gotovo dvije godine, a sada se može kupiti i online na Marka.hr.  U njoj sam prepoznala zajedničku nit i sve ono što predstavlja i Marka.hr – klasičnu žensku ljepotu, profinjenu, ali modernu i buntovnu ženu, što prikazuje i sam spot, ali i definira moju kampanju i prepoznatljiv stil Marke.hr – izjavila je Marija Cvitanović.

Marko Grubišić_5

Marko Grubišić_1

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, dok je uz njega za aranžman i produkciju zaslužan Srđan Sekulović Skansi. Urbani beat moderne pop produkcije ukomponiran sa sjajnom solo dionicom na saksofonu zaokružuje još jedno glazbeno ostvarenje kojim Tonka najavljuje svoj prvi samostalni album koji  će izaći početkom 2018. godine u izdanju Dallas Recordsa i Mast Produkcije.

Tonku možete pratiti putem Facebook stranice te Instagram profila.

Marko Grubišić_4

Marko Grubišić_3

Foto: Marko Grubišić

Učitati još
Zatvori