Zbogom Tina. I hvala ti što si nam pokazala da za talent nema roka trajanja
Zbogom Tina. I hvala ti što si nam pokazala da za talent nema roka trajanja

Zbogom Tina. I hvala ti što si nam pokazala
da za talent nema roka trajanja

Glazbeni svijet potresla je vijest o odlasku kraljice rock and rolla. U 84. godini, nakon borbe s teškom bolešću, u svom domu u Švicarskoj preminula je Tina Turner.

Njezin prepoznatljiv hrapavi glas odjekivao je pozornicama punih šest desetljeća. Smrt je neminovan dio životnog ciklusa, no obožavatelji će zasigurno pronaći utjehu u činjenici kako je riječ tek o fizičkom rastanku. Metaforički će zauvijek živjeti u svojim pjesmama.

Let’s Stay Together, Proud Mary, The Best, Private Dancer, What’s Love Got to Do with It, We Don’t Need Another Hero, samo su neke od pjesmama kojima je zadužila svjetsku glazbenu scenu. Ne čudi stoga što je postala jedna od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200.000.000 albuma.

Osim zbog ostvarenih glazbenih rekorda, povijest će Tinu Turner pamtiti i zbog njezinog utjecaja na popularnu kulturu te društvenog impakta, posebice u afroameričkim zajednicama. Uz Michaela Jacksona, Madonnu, Princea i Davida Bowieja postala je jedan od prvih superstara koji je svojim umjetničkim radom dokinuo rasne i žanrovske granice.

No ono po čemu ćemo je mi osobno pamtiti je njezina prodorna i neiscrpna energija zahvaljujući kojoj je postala nezaustavljiva glazbena sila. Također, Tina je suprotno uvriježenim mišljenjima uspješno dokazala kako ne postoji datum isteka trajanja kada je talent u pitanju. Ujedno, vlastitim životnim primjerom je svjedočila kako ne treba dopusti da vas drugi definiraju, jer bi se u suprotnom mogli izgubiti.

Od legendarne pjevačice oprostit ćemo se uz pjesmu koja pokazuje kakva je bila – Simply The Best.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori