Ove pjesme pjevušili ste cijele godine, a niste imali pojma tko ih pjeva
Ove pjesme pjevušili ste cijele godine, a niste imali pojma tko ih pjeva

Ove pjesme pjevušili ste cijele godine, a
niste imali pojma tko ih pjeva

Da TikTok popularizira određene pjesme te da za neke i saznamo preko njega nije novost. TikTok trenutno je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na kojoj razne pjesme postanu trend. Nekad to budu nove pjesme koje onda dobiju i svoju promociju, a nekad TikTok vrati stare zaboravljene pjesme ponovno na naše playliste. Godina je bila duga, a evo koje TikTok pjesme smo najviše slušali.

TikTok pjesme godine
TikTok pjesme godine

Miley Cyrus – Flowers

Pjesma Flowers od Miley Cyrus zasigurno je jedna od najpopularnijih i uspješnijih pjesama 2023. godine. Flowers je napravljena kao igra riječima prema hitu When I Was Your Man, Bruna Marsa. Nema di je nismo čuli, ali sigurno najviše na TikToku. Navodno je o Mileyinom bivšem suprugu Liamu Hemsworthu, a pjesma slavi snagu nakon prekida veze i jedna je od najboljih breakup pjesama ikada.

Coi Leray – Players

Pjesma Players prvi je hit američke pjevačice Coi Leray. Objavljena je u studenom 2022., a TikTok je stvar preuzeo u svoje ruke i u 2023. smo je se poprilično naslušali. Možemo sigurno reći kako je TikTok imao veliku ulogu u populariziranju ove pjesme. Ne samo da su je content creatori koristili kao sound, nego je i sama Leray na TikToku prvi put pustila djelić pjesme. Players je posvećena ženama i tome kako i one mogu biti ‘playeri’ kao i muškarci.

Taylor Swift – Anti-Hero

Godina 2023. bila je Taylor Swiftina. Osim njezine megapopularne Eras turneje koja je započela ranije ove godine, Taylor je tijekom ljeta i jeseni ponovno izbacila pjesme s prijašnjih albuma, ovaj put naslovljene Taylor’s Version. TikTok je stoga cijelu godinu koristio njezine pjesme, poput All Too Well i Call It If You Want. Mi smo, pak ovaj put izabrali njezinu Anti-Hero. Stih It’s me, hi, I’m the problem, it’s me, postao je svojevrsni meme uz kojeg su se mnogi snimali i remixirali ga.

Paul Russell – Lil Boo Thang

Pjesma koja je obilježila ljeto 2023. na TikToku je Lil Boo Thang Paula Russella. Baš kao i Players, i ova pjesma je debitirala na TikToku kojemu se očito svidjela toliko da smo je mogli čuti svaki dan. Pjesma je postala viralna te je ubrzo skupila više od deset milijuna pregleda na toj društvenoj platformi. Baš je ljetna, vesela i plesna.

Dj Micky M – Give It To Me x Promiscuous

Ove godine niste mogli otvoriti TikTok bez da vam ne iskoči remix dva hita ranih 2000-tih. Riječ je o Timbalandovim Give It To Me s Nelly Furtado i Justinom Timberlakeom te Promiscuous koju pjeva Furtado. Za legendarni spoj zaslužan je Dj Micky M, a pjesma se masovno slušala na TikToku ponovno vraćajući Nelly Furtado i Timbalanda na naše playliste.

Jain – Makeba

Francuska pjesma Makeba iz 2015. ove godine postala je viralna zahvaljujući TikToku. Također jedan od ljetnih TikTok hitova, Makeba je bio sound na svačijem videu. Zbog svog catchy ritma, uz pjesmu se stvorio i plesni trend, a pjesma zapravo ima snažnu poruku. Makeba iz pjesme je zapravo Miriam Makeba, poznatija kao Mama Afrika, Južnoafrička pjevačica i aktivistica za ljudska prava.

Jungle – Back on 74

Britanski bend Jungle ove godine je na svom vrhuncu. Objavili su hvaljeni album Volcano u obliku filma, popraćen nevjerojatnim plesnim koreografijama, a pjesma Back on 74 postala je instantni hit na TikToku. Malo je reći da su postali opsjednuti pjesmom i samim spotom, a #BackOn74 prešao je preko 141 milijuna pregleda. Mnogi su se uz pjesmu snimali kako plešu u svojim kuhinjama, sobama i gradskim ulicama.

@a1234music

Jungle’s music video for Back On 74 is getting so much love, so let’s shine a light on the amazing choreographer behind it Shay Latukolan 🕺 #jungle #backon74 #shaylatukolan #choreography #dance #music #willwest #mettelinturi

♬ Back On 74 - Jungle

No Doubt – Just a Girl

Još jedna starija pjesma koja je dobila novi život na TikToku je No Doubtova Just a Girl. Pjesma je izašla još 1995., a u zadnjem dijelu 2023. ponovno je slušamo na TikToku. Specifično njezin stih I’m Just a Girl kojeg su cure koristile kao meme kako bi pokazale zbog kojih stvari su just a girl.

Mitski – My Love Mine All Mine

Da TikTok nekad može biti zaslužan za bolji uspjeh pjesme možda i najbolje dokazuje ovogodišnja My Love All Mine, američke kantautorice Mitski. Pjesma je postala njezin breakthrough nakon što se počela puštati na TikToku, a to je rezultiralo i njezinim prvim ulaskom na Billboardovu Hot 100 ljestvicu gdje je bila na 26 mjestu.

Foto: Profimedia, TikTok (@a1234music)

Učitati još
Zatvori