Sigurni smo da niste znali da ovu viralnu pjesmu s TikToka pjeva glumac iz serije Stranger Things
Sigurni smo da niste znali da ovu viralnu pjesmu s TikToka pjeva glumac iz serije Stranger Things

Sigurni smo da niste znali da ovu viralnu pjesmu s TikToka pjeva glumac iz serije Stranger Things

Da TikTok popularizira određene pjesme te da za neke i saznamo preko njega nije novost. TikTok je trenutno jedna od najpopularnijih društvenih mreža na kojoj razne pjesme postanu trend. Nekad to budu nove pjesme koje onda dobiju i svoju promociju, a možda ne bi za njih nikad ni čuli u protivnom. Zato smo danas složili playlistu viralnih pjesama koje je pogurao TikTok.

TikTok pjesme godine

Raye – Escapism

Ako je netko imao uspješnu prošlu godinu te početak ove, onda je to britanska kantautorica Raye. Medijsku pažnju je privukla kao jedna od rijetkih koja je neovisna umjetnica, odnosno nije dio nijedne izdavačke kuće. Prošle godine izdala je svoj odlični album prvijenac My 21st Century Blues, a singl s albuma Escapism postao je viralan na TikToku zbog čega su mnogi i čuli za ovu sjajnu pjevačicu. Raye je ove godine i oborila rekord kao osoba s najviše osvojenih Brit nagrada u jednoj večeri.

Djo – End of the Beginning

Pjesma End of the Beginning trenutno je hit na TikToku te se koristi u mnogim videima. Pjeva je umjetnik pod imenom Djo, no jeste li znali da je riječ o glumcu iz serije Stranger Things? Djo je zapravo Joe Keery, glumac koji u Netflixovoj hit seriji glumi miljenika Stevea. Keery se bavi glazbom od početka te je imao i bend, no sada se bacio u solo vode i izgleda da mu dobro ide, ako je suditi po ovoj pjesmi.

Billie Eilish – Birds of a Feather

Billie je izdala novi album, Hit Me Hard and Soft koji je već hit kako među slušateljima, tako i među kritičarima. Već smo iznijeli naše dojmove na cijeli album koje možete pročitati ovdje, no jedna pjesma postala je naveliko slušana upravo zahvaljujući TikToku. Nemoguće da niste čuli posljednjih dana kako se u raznim videima vrti refren pjesme Birds of a Feather. Mnogi je nazivaju i najboljom pjesmom s albuma.

Coi Leray – Players

Pjesma Players prvi je hit američke pjevačice Coi Leray. Objavljena je u studenom 2022., a TikTok je stvar preuzeo u svoje ruke i u 2023. smo je se poprilično naslušali. Možemo sigurno reći kako je TikTok imao veliku ulogu u populariziranju ove pjesme. Ne samo da su je content creatori koristili kao sound, nego je i sama Leray na TikToku prvi put pustila djelić pjesme. Players je posvećena ženama i tome kako i one mogu biti ‘playeri’ kao i muškarci.

Paul Russell – Lil Boo Thang

Pjesma koja je obilježila ljeto 2023. na TikToku je Lil Boo Thang Paula Russella. Baš kao i Players, i ova pjesma je debitirala na TikToku kojemu se očito svidjela toliko da smo je mogli čuti svaki dan. Pjesma je postala viralna te je ubrzo skupila više od deset milijuna pregleda na toj društvenoj platformi. Baš je ljetna, vesela i plesna.

Jungle – Back on 74

Britanski bend Jungle ove godine je na svom vrhuncu. Objavili su hvaljeni album Volcano u obliku filma, popraćen nevjerojatnim plesnim koreografijama, a pjesma Back on 74 postala je instantni hit na TikToku. Malo je reći da su postali opsjednuti pjesmom i samim spotom, a #BackOn74 prešao je preko 141 milijuna pregleda. Mnogi su se uz pjesmu snimali kako plešu u svojim kuhinjama, sobama i gradskim ulicama.

@a1234music

Jungle’s music video for Back On 74 is getting so much love, so let’s shine a light on the amazing choreographer behind it Shay Latukolan 🕺 #jungle #backon74 #shaylatukolan #choreography #dance #music #willwest #mettelinturi

♬ Back On 74 - Jungle

Mitski – My Love Mine All Mine

Da TikTok nekad može biti zaslužan za bolji uspjeh pjesme možda i najbolje dokazuje ovogodišnja My Love All Mine, američke kantautorice Mitski. Pjesma je postala njezin breakthrough nakon što se počela puštati na TikToku, a to je rezultiralo i njezinim prvim ulaskom na Billboardovu Hot 100 ljestvicu gdje je bila na 26 mjestu.

Foto: IMDb, TikTok (@a1234music)

Učitati još
Zatvori