Najbolji tulumi sljedeći tjedan su na Krku i Pagu

Najbolji tulumi sljedeći tjedan
su na Krku i Pagu

Ljeto je u punom zamahu, a što vas čeka u Zagrebu, Pagu i Krku saznajte u nastavku!

THRU THE BUSHES

Rođendansko peto izdanje Thru The Bushesa organizatori su odlučili proslaviti prvi puta u vikend varijanti. Kao i do sada podržavaju domaću elektro scenu i probiru najdraža nam glazbena imena koja će od petka 3. kolovoza do nedjelje 5. kolovoza rasplesati plažu i šumu. Slavit će se sve vrste elektro žanrova koji se stapaju u eskapistički šumsko-morski ambijent koji će do usijanja dovesti 20 artista.

Osim bogatog line upa uz cjelodnevno druženje na plaži i plesanje cijele noći, organizatori su pripremili popratne dnevne aktivnosti i radionice o kojima ćete uskoro saznati više. Jedan super novitet ove godine je taj da vam, osim cuge, donose i hranu i kavu, ali iznenađenja će još biti.  Ove godine gosti su pulski ✩Munchies Sound System koji su zaduženi za dobar zvuk i pozitivne vibracije, dok će OBLIK 3 vizualno prosvjetliti festival. Detalje line upa i rasporeda događanja možete saznati na Facebook stranici.

Jedni od najvećih imena elektronske plesne glazbe, ikone devedesetih godina prošlog stoljeća, kumovi downtempo glazbenog žanra te osnivači legendarnog G-Stoned Recordingsa – Kruder & Dorfmeister prvi put stižu u Hrvatsku!

Besplatan obilazak Botaničkog vrta uz stručnog vodiča

Besplatna tura Botaničkim vrtom uz stručnog vodiča (za građanstvo), svakog prvog utorka u mjesecu, na hrvatskom jeziku. Odlična je to prilika da sljedeći utorak  7. kolovoza planirate šetnju najljepšim zagrebačkim vrtom. Šetnja kreće s glavnog ulaza na Mihanovićevoj ulici, u dnu Gundulićeve.

Olive Classic Festival

Od 11. do 13. kolovoza u tisućljetnim Vrtovima Lunjskih maslina, području od posebnog značaja i ponosa Luna, Grada Novalje i otoka Paga održat će se jedan stvarno poseban festival.

Prema riječima organizatora jedan od glavnih ciljeva Festivala je mladim ljudima pružiti priliku da se uz mentorstvo iskusnih kolega dokažu u njegovoj organizaciji, umjetničkom osmišljavanju i vrhunskoj izvedbi glazbenih djela. Festivalski ured vodi mlada 22-godišnja Laura Pavlin, koja je nakon jednogodišnje prakse na Međunarodnoj akademiji u Kneževini Lihtenštajn diplomirala na Veleučilištu VERN u Zagrebu, a čiji je završni rad sadržavao problematiku obogaćivanja paške kulturne ponude.

Umjetnička direktorica festivala “Olive Classic” je mlada hrvatska violinistica, 20-godišnja Sara Domjanić, predstavnica Hrvatske na natjecanju “European Young Musicians” 2014. godine u Kölnu, koja je do sada nastupala s najvećim svjetskim orkestrima. Kao umjetnička direktorica, na ovogodišnji festival “Olive Classic” pozvala je više renomiranih umjetnika, a kao rezidentne umjetnike poznatog hrvatskog gitaristu Petrita Çekua i mladu čelisticu Marie Spaemann. Ideja je da rezidentni umjetnici sviraju tijekom svih dana trajanja Festivala, u komornom i solističkom smislu, stvarajući zajedništvo i ujedno ga šireći izvan pozornice, na sve posjetitelje.

Sudionici Festivala bit će i Tetiana Lutsyk, mlada ukrajinska violinistica koja je svoje obrazovanje stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Isidora Timotijević, mlada violinistica koja svoje obrazovanje stječe u Salzburgu, Duo Aliada iz Austrije, Bogdan Laketić na harmonici i Michal Knot na saksofonu, a svi oni već imaju bogatu internacionalnu karijeru.

Petrit Çeku

Također, svake godine zadnji dan Festivala bit će posvećen određenom europskom gradu, a ove godine to je Zagreb. Tim su povodom pozvani Zagrebački solisti, a izvodit će djela Piazzolle (Četiri godišnja doba), Boccherinija, Vivaldija i Sorkočevića.

Foto: Promo, Unsplash

Učitati još
Zatvori