Zakoračili smo u novu eru domaće glazbe: KUKU$ objavio prvi NFT album
Zakoračili smo u novu eru domaće glazbe: KUKU$ objavio prvi NFT album

Zakoračili smo u novu eru domaće glazbe:
KUKU$ objavio prvi NFT album

Pioniri trap žanra – kolektiv KUKU$, kojeg čine Hiljson Mandela, Goca R.I.P. i Iso Miki, obilježavaju jubilarnih deset godina djelovanja, a tim povodom započinju ciklus glazbenih novosti kojima će s fanovima dijeliti ono što ih otpočetka spaja – glazbu! Prvi u nizu serije noviteta je prvi hrvatski autorski album u NFT obliku!

Naslova The Lost Files, riječ je o albumskom izdanju koje donosi deset do sada nikad objavljenih pjesama iz svih faza grupe kroz ovih deset godina djelovanja. Sve pjesme dostupne su isključivo u NFT formatu, pod okriljem domaće izdavačke kuće Uptown Records, a objavu albuma prati i vodeći singl Nemaš blage, za koji je predstavljen i 3D videospot.

Ovo je naš najnoviji projekt, a ujedno i prvi NFT trap album na ovim prostorima kojeg serviramo u obliku digitalnog mercha i trap memorabilije. Ovo je projekt koji je za nas bio izazovan i nov, jer smo se prvi put susreli s prodajom digitalnih umjetničkih djela putem blockchain tehnologije. U novom desetljeću postojanja benda, odlučili smo se okrenuti upravo tome – modernoj blockchain tehnologiji. Uvijek smo među prvima postavljali trendove kada je u pitanju trap glazba”, poručilli su članovi KUKU$-a.

Izdanje The Lost Files čine gotovo zaboravljene pjesme iz svih faza skupine u proteklih deset godina djelovanja, a koje do sada nisu ugledale svjetlo dana. Za razliku od standarnog načina distribucije, KUKU$-i ovaj album predstavljaju na drugačiji način kako bi ostavili digitalni pečat na domaćoj glazbenoj sceni.

Album The Lost Files dostupan je u limitiranom izdanju na Solana blockchainu. Podršku projektu dao je i Electrocoin, posrednik u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata. Svaka pjesma dostupna je u isključivo 50 primjeraka, a cijelo izdanje moguće je preuzeti na službenoj stranici kolekcije.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori