Svjedočimo povijesti: Pokušajte novu, ujedno i  posljednju pjesmu grupe The Beatles
Svjedočimo povijesti: Pokušajte novu, ujedno i  posljednju pjesmu grupe The Beatles

Svjedočimo povijesti: Pokušajte novu, ujedno i posljednju pjesmu grupe The Beatles

Sastav The Beatles je ponovno ispisao povijest! Naslovi su to koji su se proširili svjetskim medijima nakon što je službeno predstavljena njihova posljednja pjesma Now and Then.

Now and Then, sada i tada, simbolički svjedoči o interesu, ali i značaju koji je vijest o novoj pjesmi britanskog sastava izazvala u svjetskoj javnosti. Priča je to duga pet desetljeća i svojevrsno posljednje poglavlje sage o jednom od najpoznatijih glazbenih sastava.

Izvorno snimljena kao demo, Now and Then je napisana i otpjevana od strane Johna Lennona oko 1977. godine. Na demo snimci su prvi radili Paul, George i Ringo još u veljači 1995. kao dio projekta The Beatles Anthology, ali je ona ostala nedovršena, dijelom zbog tehnološki nemogućih izazova u radu s vokalom koji je John snimio na vrpcu 1970-ih.

The Beatles

Godinama se činilo da pjesma nikada neće biti dovršena, no razvoj tehnologiji pridonio je sretnom završetku priče. Softverski sustav koji su razvili Peter Jackson i njegov tim, korišten tijekom produkcije dokumentarne serije Get Back, konačno je otvorio put odvajanju Johnova vokala od njegove klavirske dionice.

Izdanje ove pjesme prati i dokumentarni film The Beatles Last Song koji možete pogledati u nastavku. Doista, imamo priliku svjedočiti povijesti.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori