Nakon 18 godina Rolling Stonesi objavili novi album. Šuška se da će nastupati u Zagrebu
Nakon 18 godina Rolling Stonesi objavili novi album. Šuška se da će nastupati u Zagrebu

Nakon 18 godina Rolling Stonesi objavili novi album. Šuška se da će nastupati u Zagrebu

Nakon 18 godina, legendarni Rolling Stonesi predstavljaju novi album naziva Hackney Diamonds. On će svjetlo dana ugledati upravo danas, 20. listopada, a najavljen je naslovnim singlom Angry. Ako je ovo kraj, odlaze sa stilom – riječi su kojima su glazbeni kritičari popratili izlazak novog albuma grupe koja uspješno vlada scenom već 61 godinu.

Ujedno, ovo je i prvi album nakon smrti bubnjara Charlieja Wattsa, koji nas je napustio 2021. godine. Ipak, njegov obol zabilježen je sudjelovanjem u odabranim pjesmama koje su snimljene prije njegove smrti.

Rolling Stones

Sjajne glazbene suradnje

Novo studijsko izdanje donosi ukupno 12 novih pjesama, a uključuje suradnje s renomiranim imenima glazbene scene. Na njemu će se tako naći Elton John, Lady Gaga, Paul McCartney, Stevie Wonder i Bill Wyman.

Naziv albuma je londonski sleng za razbijeno staklo koje je ostalo nakon što su provalnici razbili prozor kako bi provalili. Zanimljiv je podatak da su ukupno snimljene 23 pjesme, što nam sugerira da je već kreiran i sadržaj koji bi se mogao pojaviti na narednom albumu.

Stižu  li Stonesi u Zagreb?

Prema najavama, objavu albuma trebala bi pratiti i koncertna turneja. Prema riječima Keitha Richardsa, Stonsi će nastaviti natupati sve dok on, Mick Jagger i Ronnie Wood budu živi.

A šuška se kako bi slavni trojac ponovno mogao nastupati i u Zagrebu. Naime, portal glazba.hr je prenio informaciju kako je zagrebački Hipodrom rezerviran za srpanj 2024. godine, a upravo su ondje Stonsi održali iznimno uspješan koncert 1998. godine. Jedno je sigurno – doista bismo voljeli da se ova slutnja ostvari.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori