Taylor Swift objavila je novu verziju albuma ‘Red’ s nikad objavljenim pjesmama

Taylor Swift objavila je novu verziju albuma ‘Red’ s nikad objavljenim pjesmama

Kao jedna od najvećih glazbenica svoje generacije, Taylor Swift neprestano pomiče granice u industriji. Njezin album Folklore obilježio nam je pandemijsku 2020. godinu, a zatim je krajem godine izbacila još jedan iznenadni album evermore i pozicionirala ga među ključne albume na ljestvicama. U razmaku od godinu dana stiglo nam je još jedno glazbeno djelo, Taylor Swift je izbacila album Red koji je poseban po mnogočemu.

U pitanju je njezin iznova snimljen album, prozvan ‘Taylorinom verzijom’ originala koji je objavljen 2012. godine. Svojevrsni revival originala donosi pjesme koje nikad nisu izašle u javnosti, a ukupno ih je na albumu trideset. Ovo je drugi put da je pjevačica izbacila novu verziju postojećeg albuma, učinila je to s albumom Fearless ranije ove godine.

Kao najveći razlog zašto radi na novim verzijama starih albuma je upravo trakavica koju je proživjela u suradnji sa svojim prethodnom produkcijskom kućom i producentom Scooterom Braunom koji je, kako bi je zaustavio u vladanju vlastitom umjetnošću, otkupio sva prava na njezine albume. Međutim, objavom novih verzija svojih ploča, Taylor ih vraća pod svoje i usput nadodaje sve ono što je bila prisiljena izbaciti s istih.

Povodom izlaska albuma, Taylor se obožavateljima obratila na Instagramu dirljivom posvetom: “Nikad ne bi bilo moguće vratiti se natrag, preraditi svoje pjesme, otkriti izgubljenu umjetnost i skrivene ‘bisere’ da me vi niste hrabrili. Red će napokon biti moj, ali oduvijek bio naš. Sad počinje ispočetka. Red (u mojoj verziji) je vani.”

Novi spin na Red donosi prethodno neobjavljene suradnje s Edom Sheeranom, Phoebe Bridgers i Chrisom Stapletonom, kao i dužu verziju pjesme All Too Well.

Album preslušajte ovdje.

Foto: Taylor Swift / Instagram

Učitati još
Zatvori