Tabor Film Festival je pred vratima, a donosi i vrhunski glazbeni program
Tabor Film Festival je pred vratima, a donosi i vrhunski glazbeni program

Tabor Film Festival je pred vratima, a
donosi i vrhunski glazbeni program

Već je dobro poznato kako se ovogodišnje izdanje Tabor Film Festivala održava od 7. do 10. srpnja. Nakon što je predstavljen program ovogodišnjeg izdanja, sada su poznata i glazbena imena koja ćemo imati prilike tamo poslušati.

Tabor Film Festival već je godinama poznat kao omiljeno mjesto na kojem se susreću brojni kreativci i posjetitelji željni vrhunske zabave. Sama lokacija, dvorac Veliki Tabor, u razdoblju održavanja festivala postaje velika pozornica pod vedrim nebom – kako za filmove, tako i za glazbu.

Eklektični glazbeni izbor

Ove godine glazbeni program Tabora predvode gosti glazbenog programa Taboroteka. Glazbeni program je na rasporedu svaki dan prije i nakon projekcija filmova, a kao prvo na Sunset Stage će kročiti Čuvarkuća, novi indie rock projekt iz Osijeka.  Upravo na Taboru će koncertno predstaviti svoj album prvijenac Curino cvijeće. Na stage će se popesti i zagrebačka audiovizualna skupina Pseća plaža. Njihova glazba, nastala pod mnogim utjecajima, zvuči kao pejzaž urbane džungle i opuštene atmosfere klasičnih šansona. Koncertne izvedbe ovogodišnje Taboroteke donose nove zvukove, obojane psihodeličnim ali pitkim notama, lo-fi i tropskim tempom te sanjivim melodijama.

Nova lica koja će uzburkati scenu

Plesne ritmove na Tabor donose i dobro znana, ali i posve nova lica DJ scene. Denis Štefanić, poznatiji kao Stefanic, glazbu producira pod raznim imenima već desetak godina. Taborsku će publiku rasplesati afro, soul, house i disco stilovima. Još jedan veteran DJ-inga, Tom Bug, prva osoba iza projekta Dobar House, poznat je po svojim energičnim nastupima. Svoj pristup glazbi iskušava i kroz koncepte u kojima spaja glazbu, performans, foto i video projekcije.

Njemu će se u nastupu pridružiti Elena Mikac, mlada DJ-ica koja je na scenu stupila prije dvije godine. Novo i zanimljivo lice glazbeno-plesne scene je i Stankoff, ime iza kojeg se krije svestrani umjetnik i profesionalni plesač Šimun Stankov, DJ koji posebnu pozornost pridaje ritam sekciji, sanjivim vokalima i ubojitim disco-not-disco remiksevima.

Ovom nizu pridružuje se i Stephanie Prekali, pripadnica nove zagrebačke scene čiji eklektični stil ne poznaje žanrove i s lakoćom spaja funk i disco s elektro i acid undergroundom. Za Tabor je pripremila poseban program jedinstvenih izvedbi svježih melodija i veselih tonova, s kojima će svakoga dana zagrijavati atmosferu oko dvorca.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori