Sve je spremno za jubilarno izdanje Tabor Film Festivala 
Sve je spremno za jubilarno izdanje Tabor Film Festivala 

Sve je spremno za jubilarno izdanje
Tabor Film Festivala 

Jubilarno, 20. izdanje Tabor Film Festivala na rasporedu je od 7. do 10. srpnja u Velikom Taboru. Organizatori najavljuju bogat program koji donosi vrhunska domaća i strana filmska ostvarenja, ali i popratni program koji svake godine privuče velik broj posjetitelja. Ovogodišnji Tabor Film Festival donosi 17 kratkometražnih filmova svih žanrova, među kojima su jedna hrvatska i čak tri svjetske premijere.

Svoje najnovije dokumentarce na festivalu će predstaviti dvoje velikana hrvatske likovne umjetnosti, Dan Oki i Vlasta Delimar. Oki na Tabor dolazi s filmom Odsutnost teleprisutnosti. Riječ je o žanrovski hibridnom naslovu koji propituje naše odnose spram telekomunikacijskih tehnologija. Vlasta Delimar će se publici predstaviti filmom Diptih: iz ljubavi u ljubav. Film je zapravo kulminacija multimedijalnog projekta 40 godina art ljubavi u kojem se sažimaju autoričine video snimke, misli i stavovi iz razdoblja od 1978. pa sve do prošle godine.

Svjetske premijere cijenjenih autora

Za još jednu svjetsku premijeru zaslužna je i redateljica Ana Klepo koja nas sa svojim dokumentarnim filmom In medias res vodi u jedno plavičasto jutro i potragu za samim sobom u moru potrošenosti. Publika će također imati priliku pogledati novi film Nine Bračun Bonding Humanity (Perhaps Manifesto). Riječ je o eksperimentalnom filmu koji reorganizira fragmente Novog jugoslavenskog filma. Raspored svih projekcija i opise filmova možete pronaći na službenim stranicama festivala.

Jedan od najboljih festivala u regiji

Inače, Tabor Film Festival se od samih početaka krenuo nametati kao jedan od vodećih festivala kratkometražnog filma u Hrvatskoj, ali i regiji. Osim opće promocije kratkometražnog filma širim publikama, Tabor Film Festival promovira autore i autorice kojima pomaže da postanu dio programa drugih europskih, ali i svjetskih festivala. Uz kvalitetan natjecateljski i popratni filmski program, Festival naglasak stavlja i na bogat glazbeni program, izložbe, predavanja, promocije knjiga, te organiziran kamp i gastronomsku ponudu. Sam filmski program sastoji se od dva natjecateljska programa – domaćeg i stranog.

Posebna lokacija i popratni program

Tri kina kojima raspolaže Tabor Film festival nalaze se na zaista spektakularnim lokacijama. U centralnom dijelu dvorca nalazi se kino pod zvijezdama — Kino Tabor Varoš. U rustikalnoj dvorani uspostavlja se Kino Rustica, a u kuli A — Kino Kula. Uz navedene kinodvorane, postavlja se i jedna dodatna dvorana za izvanredne projekcije — Mediateka. I ove godine posjetitelji mogu očekivati bogat popratni program, stoga ne propustite ovaj jedinstveni filmski festival na jednoj zaista posebnoj lokaciji.

Foto: PR

 

Učitati još
Zatvori