Još jedan stari glazbeni hit poharao ljestvice nakon pojavljivanja u seriji Stranger Things
Još jedan stari glazbeni hit poharao ljestvice nakon pojavljivanja u seriji Stranger Things

Još jedan stari glazbeni hit poharao ljestvice nakon pojavljivanja u seriji Stranger Things

Kraj je tjedna, a dojmovi se još nisu slegli. Nakon što smo odgledali posljednju sezonu serije Stranger Things i dalje se divimo na koji su način braća Duffer (redatelji) ukomponiraju glazbu u seriju. Nakon što su majstorskim pothvatom uspjeli vinuti u nebo pjesmu Kate Bush Running Up That Hill, to im je uspjelo ponovo s još jednim starim glazbenim hitom.

 

SPOILER ALERT

Kroz renesansu zbog ove serije prolazi još jedan kultni klasik iz osamdesetih. Radi se o pjesmi “Master Of Puppets”, poznatoj skladbi legendarnog metal benda Metallica. Njima se svidjelo što je pjesma uključena u četvrtu sezonu serije Stranger Things, a svoje su oduševljenje pokazali i na društvenim mrežama.

Izjavili su da su oduševljeni načinom na koji su braća Duffer (redatelji) ukomponirali glazbu u seriju. Dodali su da su izvan sebe što se oko njihove pjesme “Master OF Puppets” gradila baš ključna scena. Na kraju su zaključili kako im je velika čast biti dio Eddiejevog putovanja i praviti društvo svim drugim nevjerojatnim umjetnicima koji se pojavljuju u seriji.

Master Of Puppets nastala je 1986. godine, iste godine u koju je radnja smještena. Pjesma se pojavljuje u epizodi nazvanoj The Piggyback u trenutku kada Nancy (Natalia Dyer), Robin (Maya Hawke) i Steve (Joe Keery) kreću u napad na Vecnu ​​(Jamie Campbell Bower). Vođa kluba Hellfire Eddie Munson (Joseph Quinn) i Dustin (Gaten Matarazzo) tada pokušavaju odvratiti pažnju demonskim šišmišima koji im dolaze u susret.

U trenutku naleta neprijatelja, Eddie svira kultni riff koji je dobio veliku pohvalu same Metallice. Na kraju gitarske solaže protagonisti sa zadovoljstvom zaključuju kako je to bio najbolji metal-koncert u povijesti.

Čini se da se i fanovi serije Stranger Things slažu jer nakon što je epizoda objavljena 1. srpnja, Master of Puppets poharala je ljestvice slušanosti. Moramo se složiti i mi te priznati kako je scena uistinu izgledala dramatično i senzacionalno te je i nas same podigla s fotelja. Ne sumnjamo kako će i očekivana peta sezona podići prašinu i oboriti rekorde gledanosti.

Foto: Instagram, YouTube

Učitati još
Zatvori