Sir David Attenborough iznenadio je sve na Glastonbury Festivalu

Sir David Attenborough iznenadio je sve
na Glastonbury Festivalu

Sir David Attenborough iznenadio se u nedjelju poslijepodne na Piramidnoj pozornici Glastonburyja zahvalivši festivalu na odbijanju korištenja plastike te je tom prigodom najavio i svoju novu prirodoslovnu seriju na BBC1.

Sir David Attenborough na Glastonbury Festivalu

Attenborough je točno prije nastupa Kylie Minogue istaknuo scenu iz svog serijala Plavi planet 2 koja prikazuje katastrofalne posljedice plastike u oceanima te koja je imala i nemjerljiv učinak na publiku i gledatelje.

A sada je ovaj veliki festival bez plastike. To znači da vi niste popili milijun boca vode u plastičnim bocama. Hvala vam! – obratio se publici.

Ovo je prva godina u kojoj Glastonbury nije prodaovao vodu u bocama, umjesto toga je omogućio vodu iz slavina i potaknuo festivalsku publiku da sami donesu vodu u bočicama za višekratnu upotrebu. Taj je potez festival spasio tone smeća.

Sir David Attenborough nastavio je sa svojim obraćanjem publici te je najavio novu seriju na kojoj radi već četiri godine. Serija naziva Seven Worlds, One Planet donijet će usporedbu životinjskog života na sedam kontinenata. Legendarni borac za prirodu i održivost publici se obraćao tijekom govora od četiri minute nakon čega je uslijedio i video teaser od tri minute.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori