Iggy Azalea stiže u Hrvatsku na Sea Star Festival

Iggy Azalea stiže u Hrvatsku na
Sea Star Festival

Uz 10 milijardi streamova i čak 70 milijuna prodanih albuma, australska reperica Iggy Azalea novi je headliner ovogodišnjeg Sea Star festivala! Glazbenica, iza koje na društvenim mrežama stoji više od 35 milijuna ljudi, kao i najveća glazbena imena s kojima je surađivala kao što su Britney Spears, Jennifer Lopez i Ariana Grande, upisat će se u povijest kao glavni izvođač prvog velikog hrvatskog festivala održanog nakon dvogodišnje pandemije!

Uz Iggy svoj dolazak u umašku lagunu Stella Maris 27. i 28. svibnja potvrdili su prva trap dama regije Senidah, internacionalna techno zvijezda porijeklom iz Slovenije Brina Knauss i jedan od vodećih novih artista regije z++. Svi oni se pridružuju fantastičnom line upu prvog velikog festivala 2022. na kojem su Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Meduza, Topic, Umek, Buč Kesidi, Vojko V, Tijana T, Farrago, Kuku$ i mnogi drugi. Aktualne cijene festivalskih ulaznica na snazi će biti najkasnije do 4. travnja do kraja dana ili ranije, ako se ograničeni kontingent rasproda.

U lipnju 2014. Iggy Azaleini singlovi Fancy i „Problems zasjeli su na prva dva mjesta Billboardovih Hot 100, čime je izjednačila rekord koji su držali Beatlesi. Australska reperica na to je odgovorila „Radije bi bila Rolling Stones“ i pokrenula lavinu nakon koje je, upravo s megahitom „Fancy“, postala ženska hip hop izvođačica s najdužim broj jedan singlom u povijesti, prestigavši dotadašnju lidericu Lil’ Kim. Ogroman talent mogao se naslutiti već nešto ranije nastupnim singlovima „Pu$$y“ i „My World“, ali priznanja i brojke koje je Iggy Azalea do danas ulovila zaslužuju posebno mjesto u novijoj povijesti glazbe. Tri studijska albuma i nekolicina EP-jeva i mixtapeova prodani su u impresivnih 70 milijuna primjeraka, a singlovi samo u SAD-u u 22 milijuna. Na streaming i video platformama njezini singlovi prešli su 10 milijardi pregleda, a broj pratitelja na društvenim mrežama 35 milijuna, pa su stoga i jasna višestruka priznanja među kojima su American, Billboard i MTV Music Awards te People’s Choice i Teen Choice nagrade uz koje je imala i četiri Grammy nominacije. 

Prva trap dama Balkana, Senidah, savršeno će se uklopiti u izuzetnu žensku hip hop postavu glavne pozornice festivala. Ova cijenjena artistica trenutno obara sve rekorde novim singlom „Behute“ koji je već tri tjedna prvi na Billboardovoj ljestvici najslušanijih hrvatskih singlova, dok su pregledi na You Tubeu prešli 14 milijuna. Taj singl nastavlja Senidin nepogrešivi niz započet prije tri godine klasikom „Slađana“ i nastavljen velikim hitovima „Mišići“, „Replay“ i „Balkanka“ koji su joj donijeli status apsolutno prvo mjesto u regiji.

U svega nekoliko godina Slovenka Brina Knauss stekla je svjetsku slavu i poštovanje zahvaljujući svom DJ umijeću. S istančanim sluhom za harmonije i melodije te usavršenom tehnikom na pultom Brina je karijeru modela brzo zamijenila glazbenom, a modne piste klubovima na Ibizi, u Barceloni, Berlinu, Londonu, Miamiju, Beirutu, Tulumu i Parizu. Talijanski DJ Mag nominirao ju je na DJ nagradama 2018. za najboljeg „newcomera“ te 2019. za artista koji se najviše probio.

Već prvim singlom „Crno i zlatno“ z++ skrenuo je na sebe pozornost cijele regije, ali i pokrenuo uzbudljivu novu struju unutar ovdašnje trap scene. Debitantski album „18++“ iz 2019. pokazao je svu raskoš njegovog talenta izbacivši još nekoliko jakih singlova od kojih je poseban pečat udario „Kabriolet“. Nasljednik, album „zauvijek“ iz 2020. dao je dodatnu dimenziju z-ovom autorskom nizom fantastičnih pjesama od kojih je „Ljeto već je gotovo“ postao hit koji je u velikoj mjeri zahvatio publiku van trapa, što se pokazalo i na uspješnim zajedničkim izvođenjima s bendom Buč Kesidi. 

Ranije najavljeni Cypress Hill su odlučili odgoditi ovogodišnju europsku turneju planiranu za proljeće, pa time i nastup na Sea Star festivalu. Trenutno se s grupom pregovara o nastupu na festivalu 2023. godine, a čim se postigne dogovor bit će službeno objavljen.

Ovogodišnji Sea Star festival održat će se 27. i 28. svibnja u laguni Stella Maris u Umagu, a nastupe su potvrdili Iggy Azalea, Amelie Lens, Dubioza kolektiv, Senidah, Buč Kesidi, Meduza, Topic, Umek, Vojko V, z++, Insolate, Brina Knauss, Kuku$, Buntai, Marcel, Andrea Ljekaj, Bronski, DJ Gumja i Rasheed, dok će još imena biti potvrđeno u sljedećim mjesecima.

POVOLJNIJE ULAZNICE DO 4. TRAVNJA!

U prodaji se već nalaze festivalske ulaznice po promo cijeni od 259 kn, uz uštedu od 30%, što je iznos koji će vrijediti najkasnije do ponedjeljka 4. travnja u 23:59 ili ranije ako se ograničeni kontingenti rasprodaju. Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori