Albumi koji izlaze ovoga ljeta i koje ćemo slušati na repeat
Albumi koji izlaze ovoga ljeta i koje ćemo slušati na repeat

Albumi koji izlaze ovoga ljeta i koje
ćemo slušati na repeat

Iako je ljeto, glazbena scena je u punom zamahu. Brojne svjetske zvijezde uskoro će izdati novi materijal, a kada su novi albumi u pitanju, lista je zaista poduža. Od Lizzo, pa sve do Jacka Whitea, za vas smo izdvojili one koje jedva čekamo preslušati u ljetnim danima koji su pred nama.

Lizzo: ‘Special’

Album Special biti će četvrti studijski album američke funk/pop/hip-hop dive, a od njega se mnogo očekuje. Velika očekivanja ne čude, budući da je 2019. godine Lizzo svijetu predstavila album Cuz I Love You koji je bio izvrsno prihvaćen od strane kritike i publike. Album Special najavljen je prije mjesec dana objavom singla About Damn Time. Kako je sama glazbenica rekla, pjesma se može interpretirati na mnogo načina. About Damn Time govori o tome da je dosta. Dosta je bilo osjećati se loše u svojoj koži, dosta je bilo pandemije, dosta je bilo društvenih nejednakosti, objasnila je Lizzo. Što nam je još pripremila na novom albumu saznat ćemo 15. srpnja.

Noah Cyrus: ‘The Hardest Part’

Ime koje vam je vjerojatno poznato ali ga jednostavno niste pratili je Noah Cyrus. Naravno, riječ je o mlađoj sestri megapopularne Miley, koja je, pomalo nepravedno, do sada uvijek ostala u sjeni starije sestre. Međutim, radi se o jednako talentiranoj glazbenici koja iza sebe ima i brojne epizodne uloge u raznim serijama i filmovima. Sav njen trud u glazbenim vodama sada je pretočen u album koji izlazi 15. srpnja. Uoči izlaska albuma već su se oglasili i brojni kritičari koji za mladu glazbenicu imaju samo riječi pohvale. Premijerni album nazvan je The Hardest Part i najavljen je singlovima I Burned LA Down i Mr. Percocet.

Maggie Rogers: ‘Surrender’

Maggie Rogers mlada je američka pjevačica koja je prašinu podigla svojim prvim albumom Heard It in a Past Life. Album je izašao 2019. godine, a prije toga je surađivala s brojnim velikim glazbenim imenima. Tako je nastupala na turnejama glazbenika kao što su Haim te Mumford & Sons. Njen trenutak je došao kada je poznati glazbenik i producent Pharell Williams čuo njenu pjesmu Alaska. Ubrzo nakon toga brojne izdavačke kuće ponudile su joj suradnju. Sada je na pomolu drugi album nazvan Surrender, koji će izaći 29. srpnja. Prvi singl nazvan That’s Where I Am pokazuje kako mlada glazbenica i dalje slijedi svoj prepoznatljiv dream pop zvuk.

 

Jack White: ‘Entering Heaven Alive’

Jack White proživljava pravu kreativnu renesansu, budući da će glazbenik ovih dana izdati već drugi album u ovoj godini. Entering Heaven Alive trebao bi izaći 22. srpnja, a predstavio ga je singlovima Love is Selfish i Queen of the Bees. Ovo će biti peti solo album američkog glazbenika koji je ipak ostao najpoznatiji kao frontmen kultnih The White Stripesa. Solo materijal krenuo je izbacivati još 20212. godine, godinu nakon što su se The White Stripesi razišli. Aktivan je također i u bendovima The Dead Weather i The Racounters, a uvijek je ostao vjeran svojim blues/garage rock korijenima. Nešto slično tako možemo očekivati i na nadolazećem albumu.

 

Muse: ‘Will of the People’

Na scenu se ovog ljeta, nakon pune četiri godine, s novim albumom vraćaju engleski rokeri Muse. Još 2020. godine frontmen benda Matt Belamy najavio je album koji će se baviti temama trenutnog kaosa u svijetu. I dok se čeka kompletan album koji ćemo moći preslušati od 26. kolovoza, Muse je fanovima predstavio nekoliko pjesama, a posljednja od njih je Will of the People, što je i naziv samog albuma. Već sada je vidljivo kako je bend ostao vjeran svom rock zvuku i žestokim gitarskim riffovima, što će zasigurno oduševiti vjerne fanove.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori