Razlozi za skori posjet Šibeniku: Urban za Noć tvrđava, BADBADNOTGOOD za rođendan omiljene ljetne pozornice 
Razlozi za skori posjet Šibeniku: Urban za Noć tvrđava, BADBADNOTGOOD za rođendan omiljene ljetne pozornice 

Razlozi za skori posjet Šibeniku: Urban za Noć tvrđava, BADBADNOTGOOD za rođendan omiljene ljetne pozornice 

Jeste li počeli planirati ljeto? Ako niste vrijeme je da krenete. Toplo proljeće odmah nam je zagolicalo maštu i mislima smo već u toplijim, južnijim krajevima i zamišljamo kako ne postoji ništa osim mora, sunca i dugih ljetnih noći ispunjenih zabavom. Jedna od naših omiljenih destinacija i ove će godine biti Šibenik. Tamo sezona događanja na otvorenom počinje već idući tjedan – i to s obilježavanjemNoći tvrđava u povodu koje će se održati razne manifestacije na predivnim šibenskim tvrđavama.

Što nas čeka pročitajte u nastavku.

Tvrđava sv. Mihovila 4 (2)

Prvi koncert na rasporedu je već 10. svibnja

Omiljena ljetna pozornica, Tvrđava sv. Mihovila, ovoga ljeta slavi svoj deseti rođendan, a sve one željne koncerata i zabave na otvorenom, razveselit će vijest da je prvi koncert na programu već 10. svibnja! Nakon fantastičnog rasprodanog koncerta u Areni Varaždin u travnju, riječki glazbenik Damir Urban & 4 u pratnji gudačkog orkestra dolazi u Šibenik i to u sklopu manifestacije Noć tvrđava koja već treću godinu zaredom u svibnju ujedinjuje fortifikacije diljem Europe.

Noć tvrđava

Ove godine Noći tvrđava priključilo se čak 46 utvrđenih lokacija, među kojima su najznačajnije i najatraktivnije utvrđene lokacije u Hrvatskoj kojima se pridružuju utvrde i dvorci u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Češkoj, Rumunjskoj i Ukrajini. Na njima će 10. svibnja posjetitelji uživati na koncertima, sudjelovati na radionicama, igrama, projekcijama, obilascima, predavanjima, a s obzirom na to da neki od njih imaju ograničen broj sudionika, svi se na vrijeme mogu detaljno informirati o programima koji ih zanimaju i načinu sudjelovanja na web stranici manifestacije Noć tvrđava. Uz koncert Urbana na Mihovilu, u Šibeniku je organiziran i zanimljiv program na tvrđavama Barone, sv. Ivan te sv. Nikola, a sve detalje o programima možete pronaći ovdje.

Tvrđava sv. Mihovila 4 (1)

Rođendan pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila – koncert BADBADNOTGOOD!

Nakon sjajne uvertire na Noći tvrđava, možemo se odmah pripremati za kraj svibnja, točnije 28.5., kada na najljepšu pozornicu na Jadranu dolazi kanadski instrumentalni bend BADBADNOTGOOD.

“Tvrđavu sv. Mihovila otvorili smo prije punih deset godina, a s preko 200 događanja, naša pozornica postala je najsnažniji brend grada i omiljena ljetna koncertna destinacija. Žanrovska raznovrsnost, kvalitetan, inovativan, suvremen i relevantan program, kao i brojne suradnje ostvarene na lokalnoj, nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini, najvažnije su točke našeg rada okrunjenog i priznanjima struke – nagradama Ambasador i Elektor, objema u kategoriji događaj godine za fantastičan koncert Bonoba protekloga ljeta. Sve što radimo, radimo za našu publiku, pa vas stoga pozivamo da zajedno proslavimo rođendan s još jednim glazbenim bombonom kojeg ne želite propustiti poslušati uživo.” – ističe Morana Periša, voditeljica programske produkcije Tvrđave kulture Šibenik.

Tvrđava sv. Mihovila (3)

BADBADNOTGOOD se proslavio svojim jedinstvenim spojem jazza, hip-hopa i elektroničke glazbe, a vrlo brzo nakon osnivanja stekao je zavidnu reputaciju zbog svoje inovativnosti i nevjerojatnih live nastupa.

Uz Urbana i BADBADNOTGOOD, na Tvrđavi sv. Mihovila su u sklopu nove koncertne sezone do sada najavljeni nastupi Gregoryja Portera za koji su ulaznice rasprodane, Krudera&Dorfmeistera, Trentemøllera, Devendre Banharta, Marize, Tommyja Emmanuela, Pips, Chips & Videoclipsa & Letu štuke, Bože Vreće te Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića. Za rujan je pak najavljeno i drugo izdanje SHIP Festivala kojeg otvara bend !!! (CHK CHK CHK).

Kome treba još razloga za skorašnji đir do Šibenika?  

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori