Prekrasan ambijent nekadašnjeg baroknog dvorca destinacija je za vrhunsko eno-gastronomsko iskustvo
Prekrasan ambijent nekadašnjeg baroknog dvorca destinacija je za vrhunsko eno-gastronomsko iskustvo

Prekrasan ambijent nekadašnjeg baroknog dvorca destinacija je za vrhunsko eno-gastronomsko iskustvo

Martinis Marchi, jedinstveni posjed koji obuhvaća izuzetni baštinski dvorac, renomirani restoran i nagrađivanu marinu na Šolti, već 10 godina otvara sezonu uz inovativno eno-gastro događanje WINE&FRIENDS, koje vješto promovira i etablira Šoltu kao izuzetnu destinaciju te nudi vrhunsko hedonističko i gastronomsko iskustvo okupljajući etablirane domaće i inozemne vinare i stručnjake, kombinirajući umjetnost i baštinu te stavljajući naglasak na lokalne proizvođače i namirnice.

Martinis Marchi

Posebno eno-gastronomsko iskustvo

U prekrasnom ambijentu baroknog dvorca, a danas baštinskog hotela, Martinis Marchi, smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, tijekom prošlog vikenda održalo se posebno eno-gastronomsko događanje koje slavi ljepotu i jednostavnost ugodnog dalmatinskog načina života i uživanja. Vrijedan tim imanja svake godine s posebnom pažnjom spaja pomno odabrane i raznolike vinske kuće, a ove godine to su bile: Vinarija Litterarii, Korlat vina, Vinarija Kota, Vinarija Rizman te inozemni vinari Fumanelli i Vinarija Ca’del Bosco koju je predstavljala Vinoteka Wine&Co.

Okupljanje je započelo uz predstavljanje profinjenog i moćnog šampanjca Maison Lanson kojeg je predstavljala Wine&Friends Vinoteka & Wine bar. S posebnom pažnjom su uvijek predstavljeni i prisutni i lokalni proizvođači i proizvodi po kojima je Šolta poznata; med obitelji Tvrdić, Vinarija Balić i šoltanska maslinova ulja Olynthia Natura i nagrađivano Šoltansko maslinovo ulje.

Pršutana Perajica
Pršutana Perajica

Prekrasan ambijent baroknog dvorca

„Vodilja našeg tima pri kreiranju ponude kroz poslovanje hotela, restorana i marine je da svakom gostu ponudimo jedinstven i autentičan doživljaj. Stvaranje emocija i događanja koja se izdvajaju i promoviraju ljepotu jednostavnog dalmatinskog načina života naša je želja, a uživanje u prekrasnim trenucima, u ovom povijesnom ambijentu, netaknutoj prirodi koja okružuje imanje i ljudima koji to prepoznaju, vizija je kojom se vodimo. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje, u kojem uživaju ljubitelji visoke gastronomije, vina, umjetnosti i užitka. Poseban naglasak u našem restoranu je uvijek na suradnji s lokalnim proizvođačima, na svježini namirnica i pripremi jela koja su karakteristična za naše podneblje i sretni smo što naši gosti taj trud prepoznaju i rado se vraćaju.“ – istaknuo je domaćin večeri, prokurist imanja Ivan Kuret.

CHEF & MM TIM
Toni Miloš, organizator i f&b manager Martinis Marchi Restorana
Toni Miloš, organizator i f&b manager Martinis Marchi Restorana
MM Vinski podrum
Ivan Kuret & Felix Lademacher, Neno i Dado Mikulić
Vlasnik Martinis Marchi imanja Félix Lademacher uz prokurista Ivana Kureta i umjetnike Nenu i Dadu Mikulića

Prezentacija vina i slikarska radionica

U poslijepodnevnim satima posjetitelji su uživali u prezentaciji vina uz probranu selekciju vrhunskih sireva u odajama 300 godina starog baštinskog dvorca, a potom u zanimljivoj izložbi akademskog slikara i kipara Nene Mikulića i brata, samoukog slikara, Dade Mikulića, ali i u slikarskoj radionici Vicka Buktenice, šoltanskog slikara naivca čija je Galerija Buktenica nezaobilazna postaja želite li iskonski doživjeti Šoltu.

Ostali su uživali u raskošnim vrtovima dvorca, mirisima mediteranskih biljaka ili u bezbrižnim razgovorima i druženju s pogledom na prekrasni arhipelag i nagrađenu najbolju malu marinu ili u obilasku lokalnih vinarija.

Martinis Marchi x izložba Neno&Dado Mikulić
MM • Wine & Friends-13
Slikarska radionica Vicko Buktenica

Ekskluzivna gala večera

Događanje je zaokružila ekskluzivna gala večera od šest sljedova u vinskom podrumu hotela Martinis Marchi. Ove godine je posebno zanimanje potaknulo i gostovanje priznatog chefa restorana Alfred Keller u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra, koji ponosno nosi jednu Michelinovu zvjezdicu. Chef Michael Gollenz, koji je uz tim Martinis Marchi Restorana, pomno pripremao meni i izvanredne sljedove za sljubljivanje jela i vina, već nakon šest mjeseci nakon što je došao na Lošinj, Alfred Keller dobio je ovo vrijedno priznanje a ovaj kulinarski virtuoz iste godine proglašen je „Velikim chefom sutrašnjice“ prema prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau Croatia.

Uvertira u tematski Martinis Marchi ljetni party

Upravo se na ovogodišnjem sedmom izdanju ovog međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, održanog prije nekoliko dana, ponovno našao i Restoran Martinis Marchi, pa je nakon nagrade za najbolji servis 2022, ove godine slavio u kategoriji najboljih restorana u 2024. godini s 15,5 bodova i tri toke Gault&Millau Croatia.

Sljubljivanje jela i vina, uz odličnu glazbenu kulisu, i ova savršena večer je najbolja pozivnica za iduće događanje na ovom izuzetnom mjestu, a koje su domaćini najavili za 3. kolovoz, kada je tradicionalno njihov poznati tematski Martinis Marchi ljetni party.

MM Wine Tasting
Učitati još
Zatvori