Nika Turković pomiče granice odvažnim spotom za pjesmu ‘sam(a)’
Nika Turković pomiče granice odvažnim spotom za pjesmu ‘sam(a)’

Nika Turković pomiče granice odvažnim
spotom za pjesmu ‘sam(a)’

Nika Turković nedavno je objavila debitantski album 11 i mahom osvojila publiku i kritiku. Priča albuma 11 još nije završena te danas, tjedan dana uoči najavljenog spektakla u Petom Kupeu, predstavlja vizionarski spot za pjesmu sam(a) koja nosi hrabru poruku ljubavi prema sebi i emancipiranosti.

“‘Sam(a)’ je moja najveća pjesma do sad, za koju sam od početka znala da će morati dobiti svoj video spot. Imala sam ideju scenarija koji zapravo opisuje neke glavne stadije tugovanja i puštanja toga svega iz sebe/ svog života, pa je tako ovaj puta spot, uz Luku Sepčića dobio i dašak mog režiranja, u čemu sam se prvi put nekako jako amaterski okušala. Više sam raspisala svoju viziju, koju je Luka onda pretočio u sve što sam si ikad zamislila. Mislim da su SESTRICE ovoga puta napravile nešto meni najljepše do sada i nekako mi to sve skupa savršeno zatvara ovu cjelinu koju nosi album 11.”

Oduševljenje novim zajedničkim projektom ne skrivaju Nikini dugogodišnji suradnici Luka Sepčić i Ana Badurina:

“Idejno hvala Niki na ovoj najvećoj, najintimnijoj, najranjivijoj i strašno hrabroj pjesmi koja otkriva sve. Potrebna je ogromna količina sirovog povjerenja za iznijeti tako nesto i prepustiti se, unatoč dugogodišnjoj suradnji, u vizualni catch me if I fall, nakon što smo zajedno kopali po njezinoj duši i stvorili koncept koji metaforički katarzično prikazuje ocvat i procvat. Ogromno hvala Ani na poduzimanju svega da se ovo ostvari, Davoru na ogromnom vizualnom doprinosu i cijeloj fantastičnoj ekipi na setu.”, ispričao je redatelj spota Luka Sepčić.

“Mislim da smo svi dali sve od sebe da na najljepši mogući način pružimo vizual – po meni najljepšoj pjesmi na albumu. Dugo sam imala želju da se našem timu ima prilike pridružiti Davor Marenjak, fantastičan DOP koji je dirigirao svojim sektorom kao da je s nama već godinama. Također, veliki posao na svojim leđima – doslovce, odradio je i Šimun Šitum, a i golemi dio ove priče nebi bio moguć bez Fakat produkcije koja je ostvarila najveću stavku Lukine vizije. Ovim putem zahvaljujem svakom članu ekipe, jer kao i uvijek, snovi mogu biti veliki ali je potrebna posebna šačica ljudi da ih ostvari.”, zahvalila je suradnicima producentica spota Ana Badurina.

“sam(a)” kao i ostale pjesme s albuma 11 publika će imati priliku slušati uživo već 16. ožujka u zagrebačkom klubu Peti Kupe. Na koncertu će joj se kao gosti pridružiti Anja Papa i Luka Vidović iz pocket palme koji će održati DJ set i talentirana Nela. Ulaznice su dostupne na Entrio.hr, a više informacija saznajte na Facebook eventu. Niku nakon velike zagrebačke promocije možete uživo gledati i u Beogradu 31.3., u Šibeniku (klub Azimut) 6.4. i u u Rijeci (Trsatska gradina) 1. srpnja, a stižu i novi datumi.

Pjesmu sam(a) možete slušati na svim streaming servisima.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori