Lady Gaga bila je glavna zvijezda ovogodišnje tajne i polu-virtualne dodjele MTV VMA nagrada

Lady Gaga bila je glavna zvijezda ovogodišnje tajne i polu-virtualne dodjele MTV VMA nagrada

Šušur prošlogodišnje dodjele MTV VMA nagrada izostao je. Iz ove nam je perspektive, nakon više od pola godine provedenih u novoj ‘normali’, teško uopće zamisliti da su prošlogodišnju dodjelu tisuće i tisuće obožavatelja pratili natiskani u Prudent Center dvorani u New Jerseyju.

Istovremeno nam je 2020. dokazala da nismo uopće svjesni vlastitih granica, kao i granica tehnologije. Još su nam jednom to dokazale MTV Video Music Awards nagrade, prve nagrade takvog kalibra koje su održane na pola virtualno.

Gledali smo nastupe snimljene po raznim lokacijama u New Yorku

Dodjela nagrada odnosno nastupi snimani su tijekom posljednjih nekoliko dana na raznim, tajnim lokacijama u New Yorku. Tako je bilo teško dešifrirati što je od prijenosa bilo live, što snimljeno uz pomoć green screena, a što već produkcijski obrađeno. U pauzama između glazbenih točaka, ceremoniju je vodila Keke Palmer na posebno dizajniranom setu u Brooklynu.

Lady Gaga dominirala – što nagradama, što outfitima

https://www.youtube.com/watch?v=5D4vjndnB0w

Lady Gaga je apsolutna pobjednica dodjele nagrada. Prva je dobitnica ikad nove nagrade MTV Tricon koja nagrađuje utjecaj, predanost glazbi, modi i aktivizmu. Sijaset nagrada sad će upotpuniti kipićima za najbolju glazbenu suradnju, pjesmu godine (‘Rain On Me’) i titulom umjetnice godine.

Osim nagradama, Gaga je, očekivano, dominirala svojim suludo otkačenim kombinacijama. Tijekom večeri smo je vidjeli u čak devet različitih outfita, a svi su imali jednu stvar zajedničku: maske! Futuristički korzeti i kožno remenje bili su fokus kostima za nastupe, dok je nagrade i govore držala u haljinama i kombinezonima s potpisom modne kuće Valentino, dizajnera Christophera Johna Rogersa, Iris van Herpen, Candice Cuoco, brenda Area i drugih.

“Iako smo razdvojeni večeras i kultura se čini manje živom, znam da renesansa dolazi. Pop kultura će vas inspirirati, a umjetnost će vas osnažiti jer na teškoće odgovara s ljubavlju i velikodušnošću. U to vjerujem. Ništa ne želim više nego biti vaša umjetnica 2020. godine. To je totalna privilegija, volim vas i ostanite odgovorni. Možda zvučim kao pokvarena ploča, ali nosite masku. To je znak poštovanja. Hvala vam”, rekla je Gaga u svom govoru.

https://www.youtube.com/watch?v=zFzwgFO2bsg

Nagradu za najbolji spot odnio je The Weeknd za pjesmu ‘Blinding Lights’ kojom je i otvorio svečanost. Taylor Swift dobila je priznanje za svoj prvi redateljski projekt, spot za svoju pjesmu ‘The Man’, a javila se videoporukom iz svog doma. Iznenađenje je bila K-pop grupa BTS koja je osvojila nekoliko VMA nagrada a najboljim novim umjetnikom proglašena je Doja Cat.

Miley Cyrus teleportirala nas je u 2013. godinu kad su mediji brujili o njezinom iconic spotu za pjesmu ‘Wrecking Ball.’ Na kraju svoje izvedbe pjesme ‘Midnight Sky’, popela se stepenicama na disko kuglu i nastup završila ljuljajući se na njoj.

https://www.youtube.com/watch?v=KjLFcJscU70

Netipičnu dodjelu nagrada su, na potpuno iznenađenje obožavatelja, zatvorili Black Eyed Peas – will.i.am, Taboo i J. Rey Soul pjesmom ‘Translation’ označili su kraj dodjele kakvu nikad nismo mislili da ćemo gledati. Ipak, na samom kraju, oduševili su izvedbom svog popularnog hita iz 2009 – ‘I Gotta Feeling.’

Foto: Profimedia.hr, Instagram

Učitati još
Zatvori