Glazbenik koji je utjecao na zvuk Nicka Cavea, PJ Harvey i mnogih drugih stiže u Vintage Industrial Bar

Glazbenik koji je utjecao na zvuk Nicka Cavea, PJ Harvey i mnogih drugih stiže u Vintage Industrial Bar

U nedjelju, 10. studenog, u zagrebački Vintage Industrial Bar dolazi Mick Harvey i dovodi Stevea Shelleya iz Sonic Youtha, J.P. Shila, i Glena Lewisa.

No tko je zapravo Mick Harvey? Vrstan skladatelj, aranžer i glazbenik, jedan od pokretača kultnih Crime & The City Solution, te čovjek bez kojega bi opus Nicka Cavea od početka zvučao ovako beskrvno kao danas! Mick Harvey, australski glazbenik i suosnivač Caveovih The Bad Seedsa i The Birthday Partyja po treći put dolazi u Zagreb u pratnji velikih Stevea Shelleya iz Sonic Youtha, J.P. Shila, i Glena Lewisa.

Nakon dva nastupa, hrvatska publika je uvidjela osebujnost svog glazbenog izričaja stvorenog izvan matičnog The Bad Seedsa koji je neminovno povezan s karijerom Nicka Cavea pa evo savršene zimske prilike poslušati i vidjeti ovu moćnu gomilicu.

Mick je također surađivao i s drugim značajnim imenima sa scene, kao što su Serge Gainsbourg i Jane Birkin, te P. J. Harvey i Ed Clayton-Jones, a istaknuo se i u pisanju glazbe za kazališne komade i filmove. Solo karijeru započeo je 1995. albumom „Intoxicated Man“.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori