Sudeći po trendingu Marko Bošnjak je favorit na ovogodišnjoj Dori

Sudeći po trendingu Marko Bošnjak je
favorit na ovogodišnjoj Dori

Čudo od djeteta i glazbena zvijezda Marko Bošnjak ima hit pjesmu koja je, sudeći po trendingu na YouTubeu, definitivni favorit na ovogodišnjoj Dori. Ovaj osamnaestogodišnjak iz Rame, svojom pjesmom Moli za nas osvojio je Hrvatsku, a sudeći po popularnosti i pregledima na YouTubeu, Hrvati upravo njega žele kao predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu koji se održava u Torinu. Producent, autor skladbe i stihova je Vlaho Arbulić, a s Markovim nevjerojatnim vokalom čini fenomenalnu sinergiju koja osvaja na prvu. Ovogodišnje natjecanje održava se 19. veljače u Opatiji, a pobjednika među 14 prijavljenih pjesama  birat će glasovi ocjenjivačkih sudova te glasovi gledatelja i slušatelja. U slučaju da glasovi budu izjednačeni pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova publike, a sve se čini kako je to u ovom trenu pjesma Marka Bošnjaka. 

Mlada zvijezda iz Rame

Ovaj vrhunski mladi glazbenik, sjajnih vokalnih sposobnosti javnosti je postao poznat 2016. godine kada se pojavio na natjecanju Pinkove zvjezdice, a tada je imao samo 11 godina. Od tada njegovi coveri popularnih pjesama imaju milijunske preglede na YouTubeu. Njegove iznimne vokalne sposobnosti pohvalili su brojni domaći glazbenici među kojima je i Tereza Kesovija. Ovaj mladić sakupio je do sada 30 tisuća pratitelja na Instagramu koji obožavaju njegovo pjevanje, a on za sebe kaže da glazbu živi i da na njega ima veliki utjecaj u životu. 

Glazba ima veliki utjecaj na mene. Sastavni je dio mog  života. Pomaže mi i u dobrim i u lošim trenutcima. Smatram da glazba puno utječe na raspoloženje i da je fascinantna moć slušanja i proživljavanja različitih emocija u skladu sa žanrom čiju poruku želiš osjetiti. Moji najveći glazbeni uzori koje slušam na dnevnoj bazi su Lorde, Lana del Rey, SZA, Frank Ocean i Amy Winehouse. Inspirira me upravo njihova glazba jer mi pomaže u introspekciji i razumijevanju sebe.”kaže Marko.

Svojim prvim singlom Moli za nas, koji je objavljen na YouTubeu prije nekoliko dana već je osvojio srca hrvatske publike, stoga ne čudi da je odmah krenuo u vrh trendinga i postao favorit među 14 prijavljenih pjesama za ovogodišnju pobjedu najpopularnijeg hrvatskog glazbenog natjecanja.

Oduševljen sam dojmovima publike nakon objave pjesme Moli za nas. Očekivao sam dobru povratnu informaciju, ali nisam se nadao da će to biti ovakvih razmjera. Iznimno sam sretan i ovo mi je ogroman vjetar u leđa za sve što slijedi. Drago mi je da me publika smatra jednim od favorita. To mi puno pomaže u ostvarenju mog dječačkog sna o odlasku na veliku pozornicu Eurosonga. Odlazak u Torino bi za mene predstavljao ogroman uspjeh i neizmjernu sreću, ali i veliku priliku i odgovornost da na svjetskoj pozornici pokažem sve na čemu smo radili. Vjerujem u sebe i vjerujem u ovo s cime dolazim.”izjavio je Marko ususret natjecanju. 

Nastup na Dori bit će u najmanju ruku spektakularan. Čeka nas misterija, nastup i drama – sve ono što pravi nastup treba sadržavati kako bi bio dostojan velike Eurosongove pozornice. Marka će obući KLISAB – hrvatski modni brend kojeg apsolutno obožavaju trendseteri, tako da će cjelokupan dojam u najmanju ruku biti fantastičan. Markov cijeli fokus usmjeren je na nastup na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije, a koja se održava u subotu 19. veljače u Opatiji. Nakon toga cilj mu je nastaviti raditi i stvarati glazbu sa željama da nastupa što više. Marka možete pratiti na njegovom Instagramu kao i YouTube kanalu

Foto: Dora Šarić

Učitati još
Zatvori