Pričali smo s dvojcem marisol koji ovoga petka svira u Tvornici kulture
Pričali smo s dvojcem marisol koji ovoga petka svira u Tvornici kulture

Pričali smo s dvojcem marisol koji ovoga
petka svira u Tvornici kulture

Nakon što su s posljednjim aktualnim singlom “Ljeto” marisol uveli u ljetno doba i još jednom najavili novi album, samostalni koncert u Zagrebu, ovoga petka, na zadnji dan ljeta, bit će prilika čuti novosti iz radionice ovog elektro-akustičnog dvojca.

marisol se predstavio krajem 2020. godine singlom “Kontrol frik”, a zatim i live videom s Hvara, svojevrsnim glazbenim filmom koji je najavio njihov hvaljeni album “Žene mape”. Zvuk albuma sami su nazvali mango pop žanrom, kao asocijaciju na nešto svježe, ukusno i fino, a mediji su ga opisali kao najbolji ljetni domaći soundtrack.

Od samog početka nude atraktivan auditivno-vizualni paket pun glazbenih filmova, live izvedbi i video spotova, što nastavljaju i s novim materijalima koji prate njihov nadolazeći album. Moglo se to vidjeti i čuti na sessionu “Nove boje”, 12-minutnoj live izvedbi triju pjesama na prekrasnom lokalitetu muzeja Apoksiomena, kao i singlu “Mars” s popratnim video spotom koji je najavio drugi album. Uoči koncerta ulovili smo ih na kratko i postavili im par pitanja kako bismo i vas pripremili na koncert!

  • Za one koji ne znaju, zašto marisol i tko sve čini marisol?

marisol je primarno autorski dvojac (Josipa Granić i Erol Zejnirović) koji se poznaje godinama, iz puno priča prije nego što smo odlučili zajedno napraviti i jednu glazbenu. Funkcioniramo jako dobro kao dvojka, ali smo puno sretniji i bogatiji s našim proširenim sastavom koji čine Marino Vinja na basu i synthevima i dr. sc. bubnjeva Jerko Jurin. Zašto marisol? Zašto ne;)) More (mar) i sunce (sol) ujedinili su se kako bi zajedno otklonili sive oblake i ostale sive tvorevine i donijeli tople boje Mediterana.

marisol4
marisol2
  • Jeste li uzbuđeni zbog Tvornice sutra?

Jako! Jedva čekamo, titramo iznutra! 😉 

marisol1
  • Vaš koncert je sjajna uvertira za bogatu kulturnu jesen koja je pred nama, što ste nam sve pripremili za petak? 

Sutra sviramo cijeli album Žene mape, dva nova singla koji najavljuju drugi album (Mars i Ljeto), i još nekoliko pjesama koje će se naći na novom albumu. Također vam pripremamo jako lijepe i rijetko viđene vizuale na koncertima. Najbolje da dođete sami provjeriti i zajedno s nama mahnete ljetu.

marisol6
  • Kakvi su planovi za kraj godine? Što nam novo spremate? 

Nakon Tvornice vraćamo se u studio koje smo bili zaključali preko ljeta jer smo svirali, a i odmarali. Plan je ove zime ne hibernirati, nego dovršiti album.

marisol5

Nakon sjajnog zagrebačkog koncerta kojim su prvi put uživo predstavili album “Žene mape” u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, marisol za kraj ovog ljeta najavljuju dolazak u Tvornicu kulture i pozivaju da s njima istražite neki novi zvuk i boje novih pjesama.

Ulaznice potražite na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na www.entrio.hr, kao i na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr

marisol

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori