Intervju s Luce povodom novog singla, albuma i nadolazećeg velikog koncerta

Intervju s Luce povodom novog singla, albuma
i nadolazećeg velikog koncerta

Talentirana i afirmirana kantautorica Luce, nakon tri izvrsno prihvaćena singla ‘Bar još tren’, ‘Vraćam se’ i ‘Otkucaji’ predstavlja svoj četvrti singl ‘Još i sad’ sa svog nadolazećeg, prvog studijskog albuma koji će svjetlo dana ugledati na jesen. Sutra, 15. svibnja u Kulturnom centru Mesnička moći ćete ju poslušati u sklopu Intimnog kantautorskog utorka, a što je sve pripremila za jesen i koji su joj planovi za budućnost otkrila nam je u razgovoru…

Luce – susret nekoliko Lucija

1. Prošle godine smo te imali priliku slušati na Ferragosto Jamu gdje si nastupila po drugi put i opet oduševila publiku. Karijera ti se prilično promijenila u tih posljednjih godinu dana, kako to doživljavaš?

Hehe ne bih rekla da se karijera promijenila, ali određeni pristup da, počevši od novog načina snimanja u kojem je sad cijeli moj bend uključen. Zvuk novog singla je puniji i manje akustičan od pjesama do sad, a u tom smjeru radimo i na ostalim pjesmama koje će se naći na albumu.

2. Nakon tri uspješna singla upravo si objavila i četvrti kojima se najavljuje i izlazak tvog prvog samostalnog albuma na jesen. Što možemo očekivati na njemu? Posebno s obzirom na to da je promijenjena kreativna ekipa s kojom surađuješ?

Da, album će uz tri već objavljena singla koje je producirao Mark Mrakovčić imati još 7 pjesama uključujući aktualni singl koje kuha i muti u studiju Srđan Sekulović Skansi. Očekujte svašta, bit će to susret nekoliko Lucija 😉

3. Kako je došlo do suradnje sa Srđanom Sekulovićem Skansijem?

Pozivom hehe Ma ja iznimno cijenim Skansija i dosta dobro znam njegov opus dosadašnji, a koliko god volim i obožavam Marka Mrakovčića i sve što radi, odlučila sam da je došlo vrijeme za probati nešto novo i drugačije.

4. Sredinom listopada, 19. u mjesecu, moći ćemo te čuti na prvom velikom zagrebačkom koncertu u Velikom pogonu Tvornice kulture? Imaš li tremu, veseliš li se nastupu? I… što ti je draže – nastupi na festivalima ili klupski koncerti?

Najdraži su mi koncerti na otvorenom. Imam dovoljno zraka, nema dima, a može biti i puno intimnije nego u klubu. Malo imam nervozu od pomisli na Veliki pogon, a vjerujem da će biti i gore, hahaha zezam se, veselim se unatoč tremi, to će biti moj najveći samostalni koncert do sad i jedva ga čekam, posebno izvoditi nove pjesme.

5. Nakon izlaska albuma na jesen, pretpostavljamo da je na redu barem mini turneja – gdje ćemo te još moći poslušati? Kako će i kojim putevima ići promocija albuma?

Koncerti su u planu pa tako i turneja, ali sad je naglasak na dovršavanju albuma pa mi je to u drugom planu trenutno. Voljela bih i u susjedstvo otići, za sad sam van Hrvatske nastupila u Crnoj Gori i bilo je divno, nisam imala pojma da ljudi tamo slušaju i znaju tko je Luce 🙂

Učitati još
Zatvori