Ona dolazi: Laura na Journalu predstavlja prvu pjesmu Nije bitno
Ona dolazi: Laura na Journalu predstavlja prvu pjesmu Nije bitno

Ona dolazi: Laura na Journalu
predstavlja prvu pjesmu Nije bitno

U našoj rubrici Oni dolaze predstavljamo vam mlade talente koji su spremno zakoračili na domaću umjetničku scenu te istom žele još dugo kročiti. Među njima je osamnaestogodišnja Laura Kovačević, koja nam predstavlja svoju prvu pjesmu Nije bitno. S istom će nastupati na nadolazećem Zagrebačkom festivalu koji će se održati 19. travnja.

Laura Kovačević

Laura je osmislila glazbu i tekst, a uz nju na njoj je radio i tim producenata koji čine Dario Mihić i Igor Drvenkar (Parni Valjak), dok mastering pjesme potpisuje Ivan Pešut:

S njima mi je bilo jako jednostavno raditi jer se “kužimo” i imali smo jasnu zajedničku viziju kako želimo da pjesma zvuči i što njome želim reći, kazala je Laura. Kao izvođačica i autorica na scenu želi  unijeti dašak svježine i mlađoj publici ponuditi glazbu s kojom će se moći identificirati. Naš razgovor, kao i pjesma Nije bitno, čekaju vas u nastavku.

  • Tko je Laura? Predstavi nam se ukratko.

Laura je osamnaestogodišnja kantautorica, zaljubljenica u glazbu. Dolazim iz malog gradića Đurđevca. Trenutno se školujem u Varaždinu, završavam srednju školu; smjer web dizajner. U slobodno vrijeme volim pročitati dobru knjigu, pogledati koju seriju i družiti se s prijateljima i obitelji. Glazba je dio mene i ne mogu zamisliti život bez glazbe.

  • Kako je započela tvoja ljubav prema glazbi?

Oduvijek sam okružena glazbom, tata mi je tamburaš pa sam često bila na njegovim nastupima i zaljubila se u pozornicu. Od malih nogu govorim kako ću biti pjevačica. Prvi put sam na pozornici zapjevala sa sedam godina na dječjem festivalu Kukuriček u Đurđevcu. Nešto kasnije sam otkrila i pisanje pa i skladanje. Inače sam vrlo emotivna osoba, ponekad pomislim kako sve emocije osjećam duplo, a pisanje i skladanje su mi savršen “ispušni ventil” za to. Sve emocije, pozitivne ili negativne, izbacim u stihove ili pjesmu i one tad dobiju neki novi smisao. Vjerujem da je glazba moj smisao

Laura Kovačević
  • Imaš li glazbene uzore? Tko se sve nalazi na tvojoj playlisti?

Teško mi je izdvojiti nekog kao uzor, kad slušam glazbu ili nekog izvođača slušam ih isključivo zbog glazbe kao takve. Kao izvođače koje trenutno najviše slušam bih istaknula JP Saxea, Lizzy McAlpine, Laufey i Tate McRae. Iskreno, ovoga me malo sram, najčešće slušam svoju liked songs playlistu, a na njoj ima stvarno previše različitih žanrova i izvođača koje nitko normalan ne bi stavio na istu playlistu. Kada sam u nekom specifičnom raspoloženju onda imam i za to playliste koje već imaju malo više smisla.

  • Ovo je tvoj prvi singl, kako se osjećaš?

Prije svega sam vrlo ponosna na ekipu koja je sudjelovala u izradi pjesme i spota, a i na sebe. Moram priznati i da sam malo nervozna s obzirom na to da je ipak ovo moja autorska pjesma i jedva čekam čuti reakcije.

Laura Kovačević
  • Prvi je tu, a već slijedi pitanje – kada će drugi?

Drugi singl je u “proizvodnji”, imam svakakvih ideja i veselim se pretvoriti ih u pjesme. Nadam se da ćete drugi singl imati priliku čuti u ljetnim mjesecima.

  • Što si još priželjkuješ ove godine?

S obzirom na to da još skoro nikad nisam izvodila svoju glazbu za publiku željela bih ove godine imati što više live nastupa gdje mogu predstaviti sebe i svoju glazbu.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori