Lady Starlight – službena DJ-ica Lady Gage stiže u Peti Kupe – pričali smo s njom
Lady Starlight – službena DJ-ica Lady Gage stiže u Peti Kupe – pričali smo s njom

Lady Starlight – službena DJ-ica Lady Gage stiže u Peti Kupe – pričali smo s njom

Ne postoji mnogo poveznica između pop glazbe, heavy metala i techna, ali upravo je Lady Starlight, karika koja spaja naizgled nespojivo. Naime, ova je američka DJ-ica i producentica dijelila pozornicu s nekim od najvećih imena glazbene scene poput Lady Gage, Iron Maidena i Judas Priesta, a impozantnom popisu imena dodala je i suradnju s ikonama techno svijeta – Jeff Millsom, Surgeonom te Rodhadom. 

Hush! serijal techno party

Domaćoj publici po prvi puta će se predstaviti u sklopu Hush! serijala techno partyja koji su nastali u Osijeku prije godinu dana kao projekt s potpisom domaće DJ-ice i producentice, Insolate. Vlasnica je izdavačke kuće Out Of Place, a u karijeri koja se proteže 20 godina nastupila je u nekima od najekskluzivnijih noćnih klubova kao što je Berghain, a čiji dašak atmosfere publici dočarava kroz organizacije serijala klupskih večeri. Postavu će upotpuniti mladi i talentirani rezident programa, Phrasal. Prethodnu je godinu obilježio nastupom na Sea Star festivalu te svirkama u Berlinu, a u Zagreb stiže direktno iz Bielefelda gdje će za njemačku publiku selektirati u clubu Forum. Nakon šest partyja u četiri grada Hush! kolektiv vraća se u Zagreb gdje će u petak, 5. svibnja u Petom Kupeu, po svemu sudeći, publici ponovno pokazati zašto je njihov moto: less words, more music. Uoči sutrašnjeg eventa odradili smo s njom blic intervju u kojem nam je otkrila što nas sve čeka u Petom Kupeu.

Sutra dolaziš u Peti Kupe, kakav si DJ set pripremila? 

Radim 100% live Techno set. Svi sintesajzeri i bubnjevi su rađeni bez računala.

Jesi li dosad nastupala u Zagrebu? 

Ne, ovo mi je prvi put i jako sam uzbuđena!

Dijelila si pozornicu s najvećim svjetskim zvijezdama, kakve su ti bile te suradnje? 

Apsolutno nevjerojatne. Postoji izreka “nemojte upoznati svoje idole”, ali više se ne bih složila s tim! Uvijek se povezujem s njima kao ljudima i naučim toliko toga.

Puno radiš s jednom od najvećih zvijezda današnjice Lady Gagom, kakvo ti je to iskustvo? 

Super je. Ona i ja smo prijatelji prije svega iz vremena prije nego što se probila. Ona je ista osoba, slava je nije promijenila. Što mislim da je doista izvanredno.

Svestrana si što se tiče glazbe, ali gdje nekako najviše pripadaš? 

Moje kreativno nadahnuće je techno scena, ali mislim da ću se društveno uvijek najviše osjećati kod kuće na heavy metal sceni. Tamo se osjećam kao obitelj.

U Petom Kupeu dijelit ćeš pozornicu s INSOLATE i PHRASAL, jesi li bila na nekom njihovom partyju i kako ti se sviđa glazba koju puštaju? 

Prvi mi je put. Svi vole nastupati u Petom Kupeu, a Insolate mi je prijateljica već mnogo godina! Ona je super talentirana i njen sam veliki fan. 

Kakvo je ljeto pred tobom? 

Ja sam jako sretna! Radim ono što najviše volim, putujem i sviram po cijelom svijetu. 

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori