Lady Gaga organizira online koncert najvećih svjetskih glazbenika “One World: Together at home”

Lady Gaga organizira online koncert najvećih svjetskih glazbenika “One World: Together at home”

Jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice Lady Gaga organizira online koncert. Najveći virtualni event naziva One World: Together at home, okupit će trenutno najveće glazbene face na svijetu.

Je li Gagin “One World” Band Aid 21. stoljeća?

Je li Lady Gaga novi Bob Geldof? To si pitanje postavljaju glazbeni novinari diljem svijeta. Naime, Geldof je s Midgeom Ureom, sada već davne 1985. organizirao kultni Live Aid, humanitarne koncerte za pomoć gladnoj djeci u Etiopiji koji su istovremeno održani 13. srpnja na stadionu Wembley u Londonu  i na JFK stadionu u Philadelphiji. Na njima su nastupale tadašnje najveće svjetske glazbene zvijezde, a koncerti su među najvećim televizijskim događajima svih vremena. Uživo ih je pratilo preko 400 milijuna gledatelja u 60 zemalja svijeta.

Gaga okuplja najveće face

U suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i organizacijom Global Citizen, Lady Gaga organizira ovaj online koncert, s ciljem da svi na svijetu osjete zajedništvo, da pobijedimo strah i dobijemo nadu u bolje sutra. Koncert će se održati za četiri dana, 18. travnja. Iako ćemo na live koncerte čini se morati pričekati izvjesno vrijeme zbog trenutne situacije, u izvedbama ovih glazbenika moći ćemo uživati iz svog doma.

Nastupaju najveće svjetske zvijede

Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong iz Green Daya, samo su neke od potvrđenih zvijezda. Gledat ćemo i Burna Boya, Chrisa Martina, Davida Beckhama, Eddieja Veddera, Eltona Johna, FINNEAS. Uključuju se i Idris i Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma. Popisu se priključuju i Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan, Stevie Wonder. Prijenos će voditi Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

Gaga apelira na sve da sudjeluju

U izjavi koju je dala za medije Gaga je pozvala sve ljude da uživaju u glazbi i ne uplaćuju novce, jer je dosad preko donora prikupila 35 milijuna dolara. Pritom je poslala podršku svim medicinskim radnicima diljem svijeta. Iako fizički ne možemo biti zajedno, učinimo to online, poručila je pjevačica. Koncert će se streamati na Facebooku, Instagramu, YouTubeu i mnogim drugim platformama.

Ovo je najveće svjetsko virtualno glazbeno druženje otkad je krenula pandemija, a sve počinje danas, 18. travnja u 20 sati s posebnim dijelom showa koji će se prikazivati samo na digitalnim plaformama, dok prijenos uživo velikog glazbenog spektakla počinje u 2 sata u noći.

Ako ne izdržite uživati u nastupima nekih od najvećih svjetskih glazbenika danas uživo, snimke će biti dostupne na YouTube kanalu te Instagram i Facebook profilima Global Citizena.

Foto: globalcitizen.org

Učitati još
Zatvori