Donosimo popis svih koncerata koji nas očekuju u Hrvatskoj do kraja godine
Donosimo popis svih koncerata koji nas očekuju u Hrvatskoj do kraja godine

Donosimo popis svih koncerata koji nas
očekuju u Hrvatskoj do kraja godine

Ulazimo u zadnji kvartal godine i bez imalo razmišljanja možemo reći kako je ovo, koncertno, bila jedna od najzanimljivijih godina u Hrvatskoj. Od Eda Sheerana, Rite Ore, Avril Lavigne, Stinga, Dropkick Murphysa, Hoziera, Smashing Pumpkinsa, Röyksoppa, Trentemøllera, Editorsa, Duran Duran, Grace Jones i da ne nabrajamo dalje jer mogli bismo unedogled, plus kada bismo spominjali i domaće izvođače. Fokus nam je zato na posljednja tri mjeseca 2024. koja su pred nama. Ona definitivno nisu “nimalo za baciti” zato smo složili popis must see koncerata koji su nam još ostali do kraja godine, a koja bi bilo dobro posjetiti.

Nick Cave & The Bad Seeds – Arena Zagreb

Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Europi od 2017. s 27 nastupa u 17 zemalja ove jeseni. U sklopu turneje nastupit će i u zagrebačkoj Areni u utorak, 15. listopada 2024. godine. Ulaznice za zagrebački koncert potražite putem stranice www.eventim.hr, dok su za koncerte u ostatku Europe dostupne ovdje.

Baby Lasagna, Šalata

Baby Lasagna za svoj prvi samostalni koncert odabrao je legendarni koncertni prostor na otvorenom – Šalatu! Koncerti će se održati 12., 13. i 14. rujna 2024.! Osim svog eurovizijskog hita Rim Tim Tagi Dim, Baby Lasagna će izvesti prije objavljene pjesme IG Boy te Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much. Zagrebačkoj publici će predstaviti i ostatak svog albuma prvijenca Demons & Mosquitos, čiji se izlazak očekuje na jesen. Nakon što je Rim Tim Tagi Dim ušao u popis top 50 pjesama po slušanju na Spotifyju, singl trenutno ima poziciju na visokom petom mjestu na viralnoj ljestvici 50 globalnih hitova. Iako su koncerti rasprodani, pušteno je još nešto ulaznica u prodaju za svaki dan. Potražite ih na linku.

 

Severina

Severina 30. listopada stiže u Čakovec. Severina je jedna od najvećih regionalnih zvijezda stoga ne sumnjamo kako je potražnja za ulaznicama ogromna. Koncert je već sada jedan od njezinih najtraženijih i najiščekivanijih. Ulaznice su dostupne preko sustava Eventim.

Brkovi

Punk folk bend poznat je po spajanju nespojivog, a na live nastupima uvijek je show. Dvadeset godina njihovog glazbenog puta završit će i koncertom na Šalati u Zagrebu 7. rujna. Ulaznice možete kupiti preko sustava Eventim i Entrio, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima te Dallas Music Shopu. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 17 eura.

Bajaga i Instruktori

Jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji, Bajaga i Instruktori 19. listopada održat će koncert u zagrebačkoj Areni. Koncert je dio turneje “Samo nam je ljubav potrebna” kojom bend proslavlja 40 godina postojanja. Podsjećamo, nedavno je Bajaga na svoj rođendan objavio da će 40 godina od svog prvog samostalnog nastupa u karijeri, koji je bio u Kulušiću, obilježiti koncertom u Tvornici Kulture. Na tom koncertu, koji je rasprodan u manje od 24 sata, Bajaga će izvoditi samo pjesme s prvog albuma Pozitivna geografija, pružajući obožavateljima autentičan doživljaj početaka benda. Arena će, pak, biti prilika za sve fanove da uživaju u cijelom opusu benda, od legendarnih starih hitova poput Tišina, Ti se ljubiš (na tako dobar način), i Sa druge strane jastuka, do najnovijih singlova. Ulaznice.

Al BanoAna Rucner i Gudački kvartet Rucner u Laubi

Neponovljivi Al Bano, jedan je od najznačajnijih umjetnika na talijanskoj glazbenoj sceni, s bogatom karijerom koja traje već nekoliko desetljeća. Njegova muzika i dalje odjekuje među publikom, a njegove pjesme dirnule su srca diljem svijeta. 15. rujna u 21h Al Bano će zablistati na pozornici zagrebačke Laube zajedno s Anom Rucner, Gudačkim kvartetom Rucner i Markom Duvnjakom, renomiranim glazbenicima čija virtuoznost ostavlja bez daha. Al Bano je poznat i po svom humanitarnom radu, uključujući aktivnosti u području zaštite djece i podrške siromašnim zajednicama. Stoga je i sami koncert humanitarnog karaktera, prikupljajući donacije za dječju onkologiju Klaićeva. Cilj koncerta je skupiti sredstva za poboljšanje uvjeta liječenja i boravka djece u Klaićevoj bolnici, pružajući im nadu, ljubav i osmijeh u teškim trenucima. Ulaznice.

Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u Lisinskom

Kraljevi salse i flamenka, legendarni Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo 20. studenoga stižu u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski. Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj. Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.

Ovi neosporni majstori romske glazbe, koje čini deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Iza sebe imaju objavljenih 15 studijskih albuma. Tri albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album Savor Flamenco dobio ovo prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. Ulaznice.

Andrea Bocelli u pulskoj Areni

Andrea Bocelli, najomiljeniji svjetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, u 2024. obilježava 30 godina nevjerojatne karijere. Tim povodom, maestro Bocelli se nakon 20 godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – u pulsku Arenu, gdje će 30. i 31. kolovoza održati jedinstveni koncert pod zvijezdama. Ova ikona klasične i pop glazbe tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, svojim životom inspirirao mnoge umjetnike. Sada ga imamo priliku ponovno doživjeti u Hrvatskoj, koja je izabrana kao jedan od postaja na mapi proslave velike obljetnice umjetnikova rada. Ulaznice potražite ovdje.

Johann Strauss Capelle Vienna, Malo rimsko kazalište, Pula

U čast 200 godina rođenja Johanna Straussa ml. Pula će prije svih upriličiti koncert velikom kompozitoru u čast. Prije ostataka svijeta, svega godinu prije velike obljetnice u Puli će globalno popularni orkestar Strauss Capelle Vienna održati cjelovečernji spektakl kojim će se obilježiti 199 godina od rođenja „kralja valcera“ Johanna Straussa. Proslavljeni orkestar bogate povijesti osnovao je Johann Strauss I. 1827., i danas se smatra najautentičnijim, najizvornijim i najjedinstvenijim orkestrom Johanna Straussa na svijetu. Strauss Capelle Vienna jedini je specijalizirani orkestar koji izvodi Straussovu glazbu u njenom originalnom obliku. Orkestar okuplja generaciju talentiranih glazbenika iz Volksopere (državne opere) i bečkih simfoničara. Sa svojom dinamikom, energijom i profesionalnošću na pozornicu majstorski donose bečku glazbu, posebice djela Straussove dinastije. Vidimo se 13. rujna u Malom rimskom kazalištu u Puli! Ulaznice.

Prljavci u Areni

Nakon što su u prosincu oduševili publiku u Rijeci, Osijeku i Varaždinu, Prljavci nastavljaju s turnejom “Stare navike” u Areni Zagreb 13. i 14.12.2024. Neumorni Prljavci ostavili su neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti zemlje i osvojili srca mnogih generacija svojim jedinstvenim zvukom i tekstovima. Gotovo pet desetljeća uveseljavaju i stare i mlade pa će tako biti i 13. prosinca 2024 u najvećoj hrvatskoj dvorani. Jedan od ključnih razloga za dugotrajni uspjeh Prljavog kazališta jest njihova sposobnost da se povežu s publikom kroz iskrene i emotivne tekstove. Pjesme poput “Marina”, “Mojoj majci”, “Heroj ulice” i “Sve je lako kad si mlad” postale su evergreen hitovi u srcima mnogih generacija. Ostaju jedan od najvažnijih i najutjecajnijih bendova u povijesti hrvatske glazbe. Ulaznice.

 

Nina u Areni

Veliki povratak Nine Badrić u Arenu Zagreb. Nakon rasprodane Arene Zagreb 2020. godine vrijeme je za novi spektakl jedne od najcjenjenijih hrvatskih glazbenica. S dolaskom novog albuma i pjesama Nina se vraća u zagrebačku Arenu 30.11.2024. Njenu uspješnu karijeru, koju je započela u 90.-tim godinama prati vjerna publika koja obožava emociju koju prenosi svojim pjesmama. Puna Arena Zagreb u jedan će glas pjevati hitove poput Čarobno jutro, Rekao si, Takvi kao ti, Dodiri od stakla, Dani i godine, Ja za ljubav neću moliti, Nije mi svejedno i mnoge druge. Ulaznice.

Zoran pjeva Arsena

U Lisinskom nas, 12.listopada ove godine, očekuje glazbena čarolija pod nazivom „Zoran pjeva Arsena“. Po mnogočemu poseban, ovaj projekt izdvaja spoj ljepote i tragedije, prolaznosti i vječnosti, kroz vrhunske glazbene umjetnike. Arsen Dedić, Zoran Predin, Damir Kukuruzović Django Group, Matija Dedić i napose i Bruno Urlić, na „jednom mjestu”, garancija su izvrsnosti i stvaranja nečeg posebnog i nezamijenjivog. Dvanaest pjesama po izboru Zorana Predina, snimljenih u gypsy swing aranžmanima s Damirovim Django Groupom te violinistom Brunom Urlićem, dale su novo ruho Arsenovim klasicima poput „“Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao” ili “Pamtim samo sretne dane“. Ulaznice.

ToMa Peti Kupe

ToMa, jedno od najistaknutijih i najperspektivnijh imena mlađe generacije na hrvatskoj glazbenoj sceni, nastavlja s velikim planovima. Svoj najveći solistički koncert do sada ToMa je najavio za četvrtak, 7.11., a prilika je to za sve obožavatelje ToMinog vokala da uživaju u glazbenim uspješnicama ‘193’, ‘Prevari me osjećaj’, ‘unatrag”, ‘Voljet ćeš opet’ i drugima koji su se našli na ToMinom prvom albumu “Prevari me osjećaj”. Osim autorskog repertoara ToMa će predstaviti i neke obrade trenutno najpoznatijih glazbenika, kako na domaćoj tako i na svjetskoj sceni. Također, na pozornici će mu se pridružiti i posebni gosti iznenađenja. Ulaznice.

55 godina grupe Novi Fosili

Malo je glazbenih imena čije pjesme spajaju generacije kao one Novih fosila, a povodom obljetnice impresivnih 55 godina grupe, Sanja, Marinko i Zec pripremaju veliko slavlje u zagrebačkoj Areni u subotu 9. studenog ove godine. “Presretni smo što možemo pozvati publiku na naš slavljenički koncert i to baš u zagrebačku Arenu! Pripremamo vam brojna iznenađenja, goste i prije svega odličan provod! Pridružite nam se i proslavite s nama ovih prekrasnih 55 godina Jedva čekamo i vidimo se 9.11. u Areni!”, poručila je Sanja Doležal. Ulaznice.

 

Kruder & Dorfmeister

Legendarni Kruder & Dorfmeister dolaze 14.11. u klub Boogaloo, u sklopu svoje turneje kojom obilježavaju 30 godina nevjerojatnog glazbenog stvaralaštva! Proslavljeni austrijski producentski i DJ dvojac svojim su karakterističnim zvukom osvojili svijet. Njihova glazba, koja se odlikuje izuzetno opuštajućim basovima, sporijim ritmovima i epskim zvučnim pejzažima, povremeno uključuje brze breakove i duboko, karakteristično bečko ozračje. Ulaznice.

Pipsi u Boogaloou

Pips Chips & Videoclips dolaze u zagrebački klub Boogaloo 4. i 5 . prosinca 2024. Pipsi nastavljaju s tradicijom da jednom godišnje rade posebne koncerte u Zagrebu. Nakon rasprodanog stadiona Šalata u rujnu 2022., kao i rasprodane petodnevne rezidenture u klubu Sax u studenom 2023., na red je došla nova zagrebačka akcija. Ove zime Pipsi zakazuju dvodnevni koncert u Boogaloou. Kao jedan od najvažnijih zagrebačkih rock bendova u povijesti, Pipsi su odgojili generacije fanova. I na ovaj susret donijet će dugačak set najvećih hitova iz karijere, te predstaviti jedan od najboljih prošlogodišnjih domaćih albuma “Vesna”. Ulaznice.

Darko Rundek na Trsatskoj Gradini

Darko Rundek jedan je od najznačajnijih glazbenika na ovim prostorima. 14. rujna sa svojom Ekipom dolazi na najljepši koncert u Rijeci dosad- na Trsatsku gradinu. Nakon nastupanja s Cargo Triom, Rundek je za veliku obljetničku “Apocalypso Now” turneju okupio bend sastavljen od mlađih glazbenika s vibrantne zagrebačke scene. Ekipu sačinjavaju Roko Crnić na bas gitari i bubnjevima, Silvio Bočić na bubnjevima, gitari i basu, Miro Manojlović na udaraljkama i vibrafonu, Igor Pavlica svira trubu. Ana Kovačić svira saksofon i sintisajzer. Glazbenici često mijenjaju instrumente, a svi pjevaju, osobito Darko Rundek koji i svira gitaru. Ulaznice.

 

 

Let 3+ Grad+Grč

U petak 27.09.2024. se u zagrebački popularan klub Boogaloo vraćaju riječke legende Let 3, prvi put nakon velikog uspjeha na Euroviziji! Grad sa svojim najvećim hitom „Ima li nešto“ i „Vodi me“, a Grč s kontroverznom „Noćas se Beograd pali „, „Nož u mojoj ruci“ i „Ima još krvi“. Nakon koncerta slijedi prigodni party na kojem će DJ Tomi Phantasma vrtiti ex-Yu novovalnu i inu scenu. Ulaznice.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori