Još jedno svjetsko ime dolazi u Hrvatsku, a evo i popisa svih koncerata koji nas očekuju ove godine
Još jedno svjetsko ime dolazi u Hrvatsku, a evo i popisa svih koncerata koji nas očekuju ove godine

Još jedno svjetsko ime dolazi u Hrvatsku, a evo i popisa svih koncerata koji nas očekuju ove godine

Puno uzbudljivih stvari iz svijeta kulture najavljeno je za ovu godinu, a ono što smo primijetili je kako će dosta svjetskih glazbenika doći u Hrvatsku. Skoro svaki dan se najavljuje neko novo ime. Imamo osjećaj kako je to bilo long time coming i kako dugo nismo vidjeli svjetsku zvijezdu u zagrebačkoj ili pulskoj Areni. Prošlo ljeto smo, pak, imali prilike u Puli slušati izvrsne Arctic Monkeys kao i 50 Centa i Bustu Rhymesa u Zagrebu. To je izgleda samo bio početak, jer 2024. sprema odlične koncerte svjetskih i domaćih glazbenika koje ne želite propustiti.

koncerti u 2024.

Severina

Severina 13. travnja stiže u Zadar. Koncert je dio aktualne turneje u sklopu koje je pjevačica već rasprodala arenu u Varaždinu te dvoranu u Osijeku. Severina je jedna od najvećih regionalnih zvijezda stoga ne sumnjamo kako je potražnja za ulaznicama ogromna. Koncert u Zadru već sada je jedan od njezinih najtraženijih i najiščekivanijih, a tamo nije nastupala od 2015. godine. Ulaznice su dostupne preko sustava Eventim.

Brkovi

Još jedan obljetnički koncert sprema i osebujni bend Brkovi. U riječkom Pogonu kulture 2. ožujka proslavit će 20 godina postojanja. To će biti prva postaja na njihovoj velikoj regionalnoj turneji. Punk folk bend poznat je po spajanju nespojivog, a na live nastupima uvijek je show. Dvadeset godina njihovog glazbenog puta završit će i koncertom na Šalati u Zagrebu 7. rujna. Ulaznice za riječki koncert krenule su u prodaju te koštaju 15 eura. Ulaznice možete kupiti preko sustava Eventim i Entrio, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima te Dallas Music Shopu. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 17 eura.

Marija Šerifović

Marija Šerifović

A u Arenu Zagreb dolazi jedna i jedina – Marija Šerifović. Srpska glazbenica ovog listopada izdala je novi album Dolazi ljubav te će ovo biti prvi put da će ga zagrebačka publika imati priliku čuti uživo. Marija je već nekoliko puta rasprodala koncerte u regionalnim arenama i dvoranama, a u zagrebačku se vraća 8. ožujka. S obzirom na to da je tada Dan žena, koncert je odlična ideja za ženski provod. Na novom albumu se nalazi i pjesma s našim Matijom Cvekom koja je instantno postala hit, stoga ne sumnjamo kako će se i on pojaviti s njom na pozornici. Ulaznice su dostupne preko sustava Eventim.

koncerti u 2024

pocket palma

Omiljeni trio nove generacije, pocket palma objavili su prošle godine novi album III, a povodom toga smo se s njima tada i podružili. Sada najavljuju svoj samostalni koncert u Tvornici kulture 16. ožujka. Taj prostor im nije stran jer su u ožujku 2022. tamo priredili koncert koji je oduševio javnost. A koncert ove godine služit će i kao promocija najnovijeg albuma. Ulaznice za koncert dostupne su preko sustava Core Event te na prodajnim mjestima Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark. Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 10 eura, dok će na dan koncerta iznositi 14.

koncerti u 2024.

Sir Bob Gedolf i The Boomtown Rats

U Tvornicu kulture, 26. travnja stiže legendarni irski glazbenik Bob Geldof sa svojim bendom The Boomtown Rats. Geldof je jedan od najznačajnijih imena punk i new wave scene, a poznat je i po okupljanju benda Band Aid, skupinu glazbenika koji su djelovali u humanitarne svrhe. Ovo proljeće, Geldof će raspjevati zagrebačku publiku hitovima o društvenoj svijesti i važnim ljudskim vrijednostima. Ulaznice možete pronaći na sustavu Entrio, u Tvornici kulture i na svim Entriovim prodajnim mjestima po early bird cijeni od 30 eura. Na dan koncerta morat će te izdvojiti 40 eura, a u prodaji su i VIP ulaznice po cijeni od 49 eura.

koncerti u 2024.

John Newman

John Newman jedan je od globalno najistaknutijih pop vokala današnjice. Iako je njegov scenski proboj uslijedio nakon suradnje s Rudimentalom na pjesmi Feel The Love, talentirani jemengleski kantautor, producent i DJ svojim debitantskim singlom Love Me Again 2013. godine, instantno osvojio publiku, top ljestvice i radijske etere diljem svijeta. Fantastični John Newman drugi će se dan Sea Star Festivala popeti na Tesla Main Stage kako bi rasplamsao srca i rasplesao tijela publike. Šesto izdanje festivala održat će se od 23. do 26. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris. Festivalske ulaznice po cijeni od 44 eura, s popustom od 40% u odnosu na finalni iznos, mogu se kupiti na službenim stranicama festivala, na prodajnim mjestima te online u sistemu Entrio najkasnije do 5. ožujka ili ranije, ukoliko se predviđene količine rasprodaju.

koncerti u 2024.

Sting

Ove godine nam stiže i legendarni Sting! Britanski glazbenik će u sklopu svoje svjetske turneje 27. svibnja održati koncert u Areni Zagreb. Sting će sa svojim cijenjenim bendom svirati vlastite hitove kao i one od njegovog bivšeg benda The Police. Jedva čekamo čuti klasike poput Every Breath You Take, Roxanne, Englishman in New York i ostale. Ulaznice su već u prodaji, a možete ih osigurati preko sustava Eventim te na njegovim prodajnim mjestima.

koncerti u 2024.

Dua Lipa

Britanska pop zvijezda Dua Lipa po prvi put dolazi u Hrvatsku! Pjevačica će nastupiti u pulskoj Areni čak dva dana – 8. i 9. lipnja. Dua iza sebe ima niz hitova poput Levitating, New Rules, Break My Heart, najnovijeg Houdini da samo spomenemo nekoliko. Prošle godine bila je i dio Barbie soundtracka s hit pjesmom Dance the Night. Za sada ulaznice još nisu u prodaji.

Dropkick Murphys

Pred početak ljeta, na stadion Šalata u Zagrebu dolaze irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys. Oni su najpopularniji predstavnici Celtic punk scene i jedan od najtraženijih bendova današnjice. Dropkick Murphys fanova na našim prostorima ima puno što dokazuje i to da su već dva puta rasprodali Tvornicu kulture kao i Dom sportova, a na Šalatu stižu 12. lipnja. Ulaznice za koncert sada koštaju 36 eura. Možete ih nabaviti preko sustava Eventim te na prodajnim mjestima Rockmark, Dirty Old Shop i Dallas Music Shop Rijeka. Na dan koncerta, cijena će iznositi 40 eura.

YUNGBLUD

Po prvi put u Zagreb stiže i britanski pop punker YUNGBLUD. Stiže u zagrebačku Halu 12. lipnja, isti dan kao i Dropkick Murphys, a dan kasnije nastupit će i u Beogradu. YUNGBLUD je poznat po svojoj zaraznoj energiji i posebnosti, a ulaznice za koncert u prodaju kreću danas! Možete ih nabaviti na linku.

Ice T i Body Count

Ice T i Body Count

Po drugi put u Zagreb dolazi i bend Body Count, skupa s reperom Ice T-jem. Oni će nastupiti na Šalati 16. lipnja gdje će zapaliti publiku. Prodaja ulaznica također kreće danas, a cijene se kreću od 36 do 43 eura. Više informacija saznajte ovdje, a ulaznice možete kupiti preko sustava Eventim ili u fizičkim poslovnicama Dirty Old Shop, Rockmark i Dallas Music Shop Rijeka.

koncerti u 2024.

Avril Lavigne

Kraljica pop-punk žanra i jedna od vodećih glazbenica ranih 2000-ih, Avril Lavigne 17. lipnja stiže u pulsku Arenu! Koncert će se održati u sklopu turneje koja je na krilima njezinog najnovijeg studijskog albuma Love Sux. Avril je na scenu stupila još kao tinejdžerka, a iza sebe ima brojne hitove poput Girlfriend, Sk8er Boi i I’m With You. U svojoj 20 godina dugoj karijeri, Avril je punila dvorane, osvajala Grammyje te poharala glazbene ljestvice. Mnogi Hrvati odrasli su uz njezine hitove tako da je vijest o njezinom prvom nastupu u Hrvatskoj raspametila javnost. Ulaznice su već u prodaji, a mogu se kupiti putem sustava Eventim i njihovim prodajnim mjestima. Cijene ulaznice su rangiraju od 65 do 150 eura.

koncerti u 2024.

Hozier

Popularni glazbeni festival koji se već godinama održava na Jarunu, InMusic za sljedeću godinu je okupio impresivna imena od kojih je najviše pažnje izazvao odlični irski kantautor Hozier. InMusic će se održati od 24. do 26. lipnja, a Hozieru će ovo biti prvi nastup u Hrvatskoj. Irski glazbenik poznat je po jedinstvenom glasu i njegovom najvećem hitu Take Me To Church. Osim njega, na InMusicu slušat ćemo i Röyksopp, The Smashing Pumpkins i The National. Ulaznice za festival već su dostupne, a možete kupiti trodnevnu festivalsku za 92 eura ili sedmodnevnu kampersku za 52.

koncerti u 2024.

Simple Minds

Nakon Avril, u pulsku Arenu stiže i legendarni rock bend Simple Minds. Bend je popularnost stekao svojom pjesmom Don’t You (Forget About Me) koja se pojavila kao završna pjesma u hit filmu The Breakfast Club iz 1985., a od tada do sada nižu uspjehe. U Pulu dolaze 3. srpnja, a svirat će hitove iz svojih četiri desetljeća duge karijere. Simple Minds prošle godine bio je na zagrebačkoj Šalati tako da im susret s domaćom publikom nije stran. Ulaznice možete nabaviti preko sustava Eventim. Early bird cijene su 59 eura za parter stajanje, 77 eura za tribinu sjedenje i 48 eura za sektor trava gore stajanje.

koncerti u 2024.

Grace Jones

Na Šalatu ovo ljeto dolazi i Grace Jones. Pop ikona po prvi put dolazi u Zagreb 4. srpnja kada će izvesti svoje brojne hitove poput Warm Leatherette i Nightclubbing do singlova kao što su Private LifePull Up to the BumperI’ve Seen That Face Before i Slave to the Rhythm. Koncert Grace Jones je nešto što se ne propušta, a ulaznice možete nabaviti preko sustava Eventim. Najjeftinije ulaznice koštaju 59 eura. Nakon isteka tih ulaznica, cijena će se popeti na 64 eura, a VIP ulaznice koštaju 89.

koncerti u 2024.

Lenny Kravitz

Nakon 13 godina, u Hrvatsku se vraća i legendarni svjetski glazbenik Lenny Kravitz. Ovaj put, nastupit će u pulskoj Areni 28. srpnja u sklopu njegove velike turneje Blue Electric Light Tour. Ime je to njegovog 12. studijskog albuma, a na koncertu možemo očekivati hitove njegove 30 godina duge karijere. Ulaznice su također dostupne od 8. prosinca preko sustava Eventim kao i na njihovim prodajnim mjestima. Više informacija o samoj turneji i koncertu možete pronaći na Lennyjevoj službenoj web stranici.

Duran Duran

Pulska Arena ove godine će biti poprište nekih od nauzbudljivijih koncerata u Hrvatskoj. Tamo 30. srpnja dolazi i legendarni bend Duran Duran. Britanskim rock ikonama to nije prvi nastup u Lijepoj našoj, ali jest u Puli. Prije sedam godina održali su koncert u Zagrebu na Šalati. Vijest za novim koncertom razveselila je mnoge fanove, a jedva čekamo čuti Wild Boys, Hungry Like a Wolf, Ordinary World, Save a Prayer i mnoge druge hitove. Ulaznice u prodaju kreću danas, a možete ih nabaviti preko Eventima.

koncerti u 2024.

Ed Sheeran

Jedna od najvećih glazbenih vijesti koja je odjeknula u Hrvatskoj zadnjih mjeseci je da u Zagreb stiže jedan od najtraženijih glazbenika trenutno – Ed Sheeran. Britanski glazbenik dolazi na Hipodrom 10. kolovoza u sklopu svoje Mathematics turneje. Pjevaču će ovo biti prvi put da nastupa pred domaćom publikom, a ulaznice su već skoro rasprodane. Jedino su ostala mjesta za stajanje po cijeni od 89 eura koje možete nabaviti preko sustava Eventim.

Foto: Profimedia, Filip Bušić, Tarik Zahirovic, PR, IMDb

Učitati još
Zatvori