Njihove pjesme već mjesecima osvajaju eter – upoznajte kids from the sky
Njihove pjesme već mjesecima osvajaju eter – upoznajte kids from the sky

Njihove pjesme već mjesecima osvajaju eter
– upoznajte kids from the sky

Njihova pjesma Film u kratkom se roku prometnula u pravi ljetni hit, a eter ovih dana suvereno osvaja i singl Onaj osjećaj. Riječ je o dvojcu zanimljiva imena kids from the sky. Ovaj alternative-pop band čine Teo Golub i Robin Petić, mladi Križevčani koji hrabro koračaju domaćim glazbenim nebom.

Dečke s neba ovoga puta smo prizemljili na zagrebačkom Gornjem gradu, a što su nam otkrili u zajedničkom razgovoru saznajte u nastavku.

kids from the sky
  • Tko stoji iza imena kids from the sky? Kako ste se odlučili na ovo ime?

Ime kids from the sky došlo je tijekom pisanja teksta za jednu pjesmu u kojoj je Teo htio opisati kako se konstantno osjeća da ne pripada u okolinu u kojoj se nalazi. Svi naši tekstovi i tematika kreću se oko te teme pa smo odlučili da to postane i službeno ime benda.

kids from the sky
kids from the sky
  • Kako je započela vaša glazbena avantura?

Robin i Teo dio su glazbe od malih nogu, a susreli su se kada je Teo tražio bubnjara za svoj prvi i jedini bend koji je započeo radom 2017. godine i nazvao se kids from the sky. Srećom, naši roditelji su se poznavali, živimo vrlo blizu jedan drugog i tako je sve i krenulo.

kids from the sky
  • Kako biste opisali svoju glazbu?

Naša glazba, po nekoj službenoj klasifikaciji, pripada u alternativni pop. No, kada bi ju trebali opisati osjećajem, onda bi ju opisali kao feel-good glazbu kojoj je glavna misija da te odvede u neki drugi svijet.

  • Tko su vam glazbeni uzori?

Glazbeni uzori su se svakom od nas uvelike mijenjali i razvijali kroz godine, te nije fer nekoga spomenuti, a nekoga ne. Tako da se previše ne zamaramo time, već pokušavamo izgraditi kids from the sky.

kids from the sky
kids from the sky
  • Odakle crpite inspiraciju za svoja djela?

Inspiracija dolazi i odlazi, u raznim oblicima i nikada nije ista. No, ono što Tea kao tekstopisca najviše inspirira su odlasci na lokacije, gradove i slično na kojima nikada nije bio, te u kojima ostvaruje nove susrete s ljudima, te nova životna iskustva.

kids from the sky
kids from the sky
  • Pjesma Film prometnula se u pravi ljetni hit. Jeste li se nadali tome?

Film je iznenadio i nas same. To je bila pjesma koju smo izbacili; manje iz nekog očekivanja za ‘hitom’, već više iz razloga da ostanemo prisutni sa svojom glazbom. Konačno se pretvorilo da su ju ljudi nevjerojatno prihvatili, a Teo je od samog početka rekao da mu je to njegova najdraža kids from the sky pjesma.

kids from the sky
  • Vaš novi singl nosi Onaj osjećaj. O čemu govori, koji je to “onaj osjećaj”?

Onaj osjećaj je osjećaj koji se javlja kada te noć odvede u nepoznate ulice, iskustva, susrete prilikom kojih se stvaraju nezaboravne uspomene.

kids from the sky
kids from the sky
  • Sastavni dio naše redakcijske playliste su spomenute pjesme. A što možemo naći na vašoj playlisti?

Na našoj playlisti možete pronaći pjesme koje ćete najbolje doživjeti vozeći se autom, kasno u noći, po cestama s kojima niste upoznati. Smatramo da je to najbolja konzumacija naše glazbe.

  • Postoji li netko s kim biste voljeli ostvariti suradnju?

Trenutno ne razmišljamo pretjerano o suradnjama, jer želimo da, ako i dođe do suradnje, to dođe smisleno i prirodno. Za sada u Hrvatskoj nismo, prema glazbenom stilu, našli na nekoga za suradnju.

kids from the sky
  • Što planirate u budućnost? Kada vam slijedi novi susret s publikom?

Budući planovi su izdavanje novih pjesama, nastupanje pred publikom što je vise moguće i tako malo po malo dizati cijeli projekt na veću razinu. Trenutno se nalazimo u pregovorima za nastupe u 2023. pa ćemo vidjeti kako, što i kada. Za to vrijeme pratite naš profil na Instagramu i bit ćete obaviješteni o svim novim nastupima 😊

Za kraj, ostavljamo vas da uživate u njihovoj novoj pjesmi Onaj osjećaj. Pjesmu vizualno nadopunjava spot koji potpisuje dugogodišnji suradnik kids from the sky, talentirani redatelj Dinko Šimac.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori