Može li Joker Out, poput Måneskina, postati nova senzacija s Eurosonga? Pričali smo s njima
Može li Joker Out, poput Måneskina, postati nova senzacija s Eurosonga? Pričali smo s njima

Može li Joker Out, poput Måneskina, postati nova senzacija s Eurosonga? Pričali smo s njima

Mi bomo celo noč plesali, stihovi su pjesme Carpe Diem koji nam posljednjih tjedana ne izlaze iz glave. Riječ je o pjesmi benda Joker Out s kojim su Sloveniju predstavljali na ovogodišnjoj Euroviziji. U velikom finalu plasirali su se na 21. mjesto, što se tek naizgled čini kao loš plasman. Dojma smo kako je situacija upravo suprotna te da je za mladi slovenski indie rock band to tek početak.

Kad nam se ukazala prilika da razgovaramo s pjevačem Bojanom Cvjetićaninom, objeručke smo je prihvatili, a prvo pitanje našeg razgovora (sasvim očekivano) bilo je sljedeće: Vjerujemo kako su se emocije slegle pa nas zanima kako biste opisali ovo iskustvo?

Bilo je to jedno od najljepših iskustava u životu. I to ne kažem zbog toga što bi to bio neki klasičan odgovor, to zaista vrijedi. Bio je traveling cirkus šest mjeseci, upoznali smo toliko novih prijatelja, toliko novih ljudi, toliko novih fanova da je to nešto što će sigurno pratiti naš put”, priznao nam je Bojan.

joker out intervju
joker out intervju

Omiljeno Eurosong prijateljstvo

Korisnike društvenih mreža oduševilo je njegovo prijateljstvo s finskim predstavnikom Käärijom. Smiješi li vam se i glazbena suradnja, poželjeli smo doznati.

“Nismo još pričali o nikakvoj suradnji, ali apsolutno. Mislim da ni s naše, ni s njegove strane nema prepreka”, priznao nam je Bojan, otkrivši kako će metal repera osebujnog izričaja uskoro posjetiti u Helsinkiju.

joker out intervju
joker out intervju

Prepoznati od strane domaće publike

No prije nego navrati u finsku prijestolnicu, svratit će u Zagreb. Naime, već ove subote, 27. svibnja Joker Out očekuje novi nastup pred domaćom publikom. Na stadionu Šalata uz grupu DJECA! nastupat će kao gosti na koncertu grupe Buč Kesidi. Proteklog tjedna publika ih je imala priliku vidjeti i na ovogodišnjem izdanju SeaStar festivala, a Bojan vjeruje kako su to tek prvi u nizu koncerata u Lijepoj Našoj.

Interes zasigurno postoji, a tome svjedoči podatak kako su im upravo hrvatski gledatelji prilikom televotinga udijelili maksimalnih 12 bodova. “Presretni smo zbog reakcije hrvatske publike. Uvijek smo imali osjećaj da je regija za nas pomalo zatvorena jer smo iz Slovenije, ali sada vidimo da nije tako. Vidjeli smo i da smo se u Hrvatskoj našli i na službenim top ljestvicama te iskreno se nadamo da će nas početi zvati na što više koncerata”, otkriva Bojan.

joker out intervju
joker out intervju

Plesat će se cijelu noć

Našu tezu o tome kako je ovo tek početak potvrđuje i ispunjen raspored koji je pred njima. “Iskreno je pred nama toliko projekata da je teško zbrojiti sve, ali recimo da nas sada preko ljeta čeka turneja po regiji, čak i nekoliko manjih turneja pred europskom publikom. Prvo ćemo se zaputiti u Dublin, u Irsku, potom se vraćamo u Englesku pa stižemo i u Poljsku i Španjolsku. Čeka nas stvaranje novih pjesama, nadamo se da ćemo do kraja ove godine objaviti pjesme i na engleskom jeziku“, priznaje nam.

Novi susret sa zagrebačkom publikom bend je zakazao u Tvornici kulture za subotu, 11. studenog. Early bird ulaznice su u prodaji od petka, 2. lipnja u 9:00 po cijeni od 14 eura, a ta cijena vrijedit će do 16. srpnja. Dan nakon, 17. srpnja, cijena se penje na 16 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 19 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na www.eventim.hr.

Po svemu sudeći, i dalje bomo celu noć plesali

Foto: Katja Kodba, Urša Premik, Profimedia

Učitati još
Zatvori