Tonči Huljić i Petar Grašo zajedno u novoj pjesmi ‘Inamorana’

Tonči Huljić i Petar Grašo zajedno u novoj
pjesmi ‘Inamorana’

Inamorana

Lijepa je to i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite“, priča Tonči Huljić, te nastavlja: “Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama – 10 je godina prošlo od ‘Providence’ pa je došlo vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno“.

Inamorana

Osim što je ona novi duet Petra Graše i Tončija i Madre Badessa nakon cijelog desetljeća, ‘Inamorana’ je i naslovna pjesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za tjedan dana. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pjesmu ‘Mare Luda’ koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušatelje, a stjecajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obje pjesme. “Trenutno je u procesu završetak Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo bi ja htio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta“, govori Huljić.

Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota za pjesmu ‘Inamorana’

U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja“, dodaje Petar Grašo.

Na CD-u ‘Inamorana’ nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Jednu je publika već upoznala – obradu ‘Dva put san umra’. Ona je napravljena u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pjesma: “25 godina je prošlo od pjesme ‘Suze Biserne’ koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’ na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća – Jelena“.

Inamorana

Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor.

Tekst: Vjekoslava Huljić,
Glazba: Tonči Huljić
Video produkcija PILOT Studio, Režija: Vojan Koceić
Tončija Huljića možete pratiti na njegovom Instagram profilu.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori