„Gledaj me“ – snažna poruka u novoj pjesmi Nike Turković

„Gledaj me“ – snažna poruka u
novoj pjesmi Nike Turković

U posljednjih je godinu dana hrabro počela koračati hrvatskom scenom, gradeći svoj zvuk i izričaj, beskompromisno i hrabro – donijela je dašak svježeg popa nove generacije mladih glazbenika. I zvukom i vizualno, Turković se kao i velike svjetske zvijezde, gradi kao “cijeli paket”, a u ovom slučaju, uzima najbolje od svega i polako, ali sigurno ostvaruje viziju svog puta.

Opet nova, opet drugačija

Singl Gledaj me, šalje poruku koja nam pogotovo u posljednje vrijeme postaje velika i bitna. Osnažuje žene i djevojčice, pruža im crtu ohrabrenja pa čak i prkosa, gdje svaka za sebe zna da je sebi dovoljna, a s druge strane im daje zajedništvo, u kojem znaju koliko vrijede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku. “Pjesmu sam napisala inspirirana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu, ali i nekim osobnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu pričam i upravo zato sam nas sve skupa htjela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju. Iz tih razloga sam posebno vezana uz ovu pjesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svatko tko je ikad bio nekome najmanji, u njoj može pronaći.”

Dobar osjećaj za stvaranje savršenog tima

Glazbu potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz Niku radio i mladi glazbenik Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih glazbenih otkrića proteklih godina – synthwave duo pocket palma. Kao i uvijek, svaki projekt radim uz budno oko mog prijatelja i kolege Ivana Pešuta, koji mi je i ovaj puta pomagao kroz svaki korak, ali i odsvirao sve gitarske i bass dionice u pjesmi. “Na tekstu sam radila s Matijom Cvekom, koji je ovoj pjesmi dao neke od najvažnijih momenata u tekstu, dok sam aranžman prepustila pocket palmi, meni trenutno omiljenim glazbenicima na našoj sceni. To je jedna nova suradnja na mom glazbenom putu, koja je kompletno ostvarenje mojih snova. Volim pocket palmu već godinama, a činjenica da smo na ovome radili skupa mi je najdraža stvar ove godine. Mislim da je na našoj glazbenoj sceni upravo ključno da se mladi kreativci na ovaj način spajaju, jer skupa samo otvaraju vrata novim umjetnostima.”

Suradnja sa sestricama

Po treći put, nastavlja se suradnja s video produkcijskim dvojcem SESTRICE. Turković je od prvog singla pokazala koliko joj je bitan vizualni identitet te nastavlja konzistentno vjerovati timu koji joj ispunjava sva očekivanja. “Svaki put to kažem, ali od svega mi je najvažniji homogen i kvalitetan tim. A kada pričamo o spotu i vizualima, za mene ne postoji nitko osim SESTRICA. Luka Sepčić i Ana Badurina točno znaju što želim, razumiju moj stilski izričaj, vidimo iste stvari i skupa pomičemo granice. Uvijek kažem da su nadmašili sami sebe, a ovaj puta to pogotovo mislim. Maida Srabović svaki puta napravi najbolju i najiskreniju montažu naših emocija na setu, zbog čega joj se uvijek vraćamo. Iza kamere je ovoga puta bio beskrajno talentiran Mateo Jurčić. Za mene je to definicija dream teama.”

Moda kao statement i prepoznatljivi trademark

“Mislim da je u ovom spotu pogotovo došao do izražaja naš modni izričaj. Uvijek i zauvijek s time vjerujem samo svojoj prijateljici Ivani Vukušić, koja uvijek prepozna što želim, na koji način i donese to u najboljem svijetlu. U ovom spotu je osim stilista bila i model, a uz nju sam odabrala još dvije snažne, prekrasne, hrabre i karakterne žene – Miu Matić i Anu Stanković. Tri baš posebne žene bez kojih ovo zasigurno ne bi dobilo tu dimenziju koju jest. Za najbolju kosu je bio zaslužan Mijo Majhen kojem uvijek bezuvjetno vjerujem, dok je makeup radila Sonja Kvesić, moja najdraža vizažistica koja uvijek napravi da izgledam kao najbolja verzija sebe. Opet, jedan veliki dream team od kojeg se ne mičem.” Gledaj me nam, tiho i prkosno šalje poruku ženske snage i samosvjesnosti, a Turković nas je svakako zadržala da gledamo i upijamo sve što nam tek donosi. Njezino vrijeme tek počinje, planira se razvijati i rasti, što autorski i zvukom, tako i vizualnim izričajem. Sudeći po prvim koracima te lepezi koju nam je već sada pokazala, uživamo u ovom ljetnom zvuku i veselimo se daljnjim koracima mlade glazbenice.

Foto:PR

Učitati još
Zatvori