Filip Rudan predstavlja nam spot za Everyday View, naslovnu pjesmu debitantskog albuma
Filip Rudan predstavlja nam spot za Everyday View, naslovnu pjesmu debitantskog albuma

Filip Rudan predstavlja nam spot za Everyday View, naslovnu pjesmu debitantskog albuma

He is the one, koji je osvojio srca publike i medija! S nagradama Porin za Novog izvođača godine (2022.) i Music Pub – Oliver za pjevača godine (2023.), nominacijom za Zlatni Studio te mnoštvom pohvala od strane struke i fanova, mladi pjevač, gitarist i autor neupitno je zauzeo svoje mjesto na glazbenoj sceni.

Nakon niza uspješnih singlova, Filip Rudan predstavio je krajem 2023. godine svoj prvi studijski album Everyday View! Izdanje je odmah pronašlo svoje mjesto na top listi najprodavanijih u Hrvatskoj kao i na popisima najboljih albuma godine. Koncertno ga je promovirao u siječnju 2024. godine, a uz pozitivne recenzije domaće publike i medija, brojni komentari i pohvale neprestano stižu i iz raznih dijelova svijeta.

Filip Rudan

Spot za naslovnu pjesmu albuma

Ovom prilikom  Filip Rudan predstavlja glazbeni video za naslovnu pjesmu svog hvaljenog albuma prvijenca– Pohvale za album – ponajprije putem društvenih mreža stižu iz svih dijelova svijeta, no ne zaobilaze ih niti domaći glazbeni kritičati koji ističu Filipov prirodan autorski impuls (Hrvoje Horvat) te za album kažu da je vrijedan svake pažnje, na momente čak i divljenja (Dubravko Jagatić).

Osim na ponajboljim domaćim i regionalnim radijskim postajama, Everyday View se globalno može slušati na svim glazbenim platformama. Najnoviji glazbeni video spot osmislila je Tara Turopoljac, a ideju su realizirali Ana Cindrić i Luka Matković; od sad je dostupan na službenom YouTube kanalu:

Prostor koji nosi posebnu atmosferu

Vizija za Everyday View spot je bila jednostavna, htjela sam prikazati mjesto na kojem se Filip može zamisliti kao izvođač, a to su kazališni prostori koji nose posebnu atmosferu koncertnim momentima, izjavila je Tara Turopoljac koja i ovoga puta uz Anu Cindrić i Luku Matković stoji kao redateljica i producentica.

Drugi dio na koji svraćam pažnju je estetika samog videa koju uvijek želimo istaknuti u Filipovom spotovima, a ovog puta smo se odlučili za B&W negative i 80’s dance. Svakako se ističu maske, za koje smatram da su dovoljno jasan prikaz i govore za sebe, dodala je Tara koja potpisuje i scenarij, sudjelovala u odabiru outfita, a okušala se i u kreiranju maski. Uz Luku kao direktora fotografije, iza fotografija sa seta i VHS snimki stoji Ana dok su zajedno zaslužni su za završni video editing.

Filip Rudan
Filip Rudan

Njegova vizija

Glazbenici, ovom prigodom i glumci, iza maski su Dominik Kiseljak i Sandro Šandro, a mistična radnja odvila se na daskama velike scene Centra za kulturu Čakovec. Centar za kulturu Čakovec ranije je ugostio Filipa Rudana kao koncertnog izvođača s velikim odazivom publike, a ovog puta je njihov piano zasvirao samo za nekoliko tajnovitih posjetitelja – uhvaćenih u kadrovima upravo predstavljenog spota.

Sve što stoji iza Filipovih pjesama gradi njegov identitet. Sve je to njegova vizija u glavi, prikazana kroz ‘nastup’. S Anom i Lukom radimo već drugi put i jako smo zadovoljni budući da sve ispadne baš onako kako smo zamišljali, zaključila je Tara Turopoljac. Njihov vizualni identitet pridonosi finalnom touchu, a svojim vrlo kreativnim pristupom ponovno su uspjeli uhvatiti emocije i prikazati dubinu same pjesme, potvrdio je Filip Rudan koji ostavlja glazbi da prenosi njegove emocije i poruke.

Filip Rudan
Filip Rudan

Uspjeh albuma Everyday View

Podsjetimo, album Everyday View mladi je pjevač, gitarist  i autor predstavio krajem prošle godine – prvo putem svih glazbenih platformi, a uslijedio je i CD koji je, prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge, u tjednu nakon plasiranja postao šesti najprodavaniji album. CD je dostupan u omiljenim glazbenim dućanima te online u Menartshopu, Cedeteriji, Dancing Bear webshopu, ili putem Amazona.

Album je nastajao u periodu od dvije godine unutar kojih je Filip publici putem singlova redovito otvarao vrata koja vode u njegov svijet. Nakon redom radijskih uspješnica popraćenih glazbenim spotovima –  He’s Not The One, Razine, Girl With The Brown Puppet i The Outside, a sada i najnoviji, naslovni singl u pratnji videa tajanstvene atmosfere.

Filip Rudan
Filip Rudan

Filip Rudan autor je svih pjesama, a njegove kreativne ideje u najvećoj mjeri nadopunili su i u djelo proveli Niko Nobilo (ujedno producent albuma) i Ivan Orešković. U naslovnoj pjesmi, pridružio im se Sandro Šandro, a He’s Not The One je hit singl nastao u suradnji s Hrvojem Domazetom.

Mastering albuma potpisuje Filip Motovunski (FM Mastering), dok iza mastera pjesama koje su bile raniji singlovi stoji Mischa Janisch. Fotografija s naslovnice, kao i sve druge koje će biti otkrivene u fizičkom izdanju djelo su Ane Cindrić. Vizualni identitet koji prati izdanje kreativna je zamisao Filipa Rudana i Tare Turopoljac, koja je u djelo realizirana u suradnji sa Zo Dizajn.

Foto: Ana Cindrić, Goran Berović

Učitati još
Zatvori