Filip Rudan, jedan od najboljih mladih glasova u Hrvatskoj, izdao je prvi album. Poslušajte ga
Filip Rudan, jedan od najboljih mladih glasova u Hrvatskoj, izdao je prvi album. Poslušajte ga

Filip Rudan, jedan od najboljih mladih glasova u Hrvatskoj, izdao je prvi album. Poslušajte ga

S nagradama Porin za Novog izvođača godine (2022.) i Music Pub – Oliver za pjevača godine (2023.), nominacijom za Zlatni Studio te mnoštvom pohvala od strane struke i fanova iz svih dijelova svijeta, mladi pjevač, gitarist i autor neupitno je zauzeo svoje mjesto na glazbenoj sceni. Nakon niza uspješnih singlova, Filip Rudan predstavlja svoj prvi studijski album: „Everyday View“!

filip rudan

“Ovo je za vas”

„U album je uloženo puno truda, ljubavi, rada i – puno mozganja, a sve to kako bismo publici približili atmosferu i emocije koje vode svaku od pjesama. Sad kad je napokon tu, nadam se da se to i osjeti“, opisuje Filip Rudan koji ističe kako mu slušatelji i publika iznimno puno znače te im neizmjerno zahvaljuje na golemoj podršci i strpljenju. Poručuje: „Ovo je za vas! Vi me motivirate i formirate u glazbenika kakav sam danas. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete se uspjeti povezati s albumom. Pišite mi dojmove!“

Album nazvan „Everyday View“ od danas, 24. studenog, globalno je dostupan na svim glazbenim platformama, a ako je suditi prema reakcijama na samu najavu – Filip će ovih dana imati puno posla s čitanjem komentara i odgovaranjem na poruke na društvenim mrežama.

filip rudan
filip rudan
filip rudan
filip rudan
filip rudan

Dvije godine stvaranja

Jedan od omiljenih mladih domaćih kantautora dodaje kako mu ovo debitantsko izdanje osobno puno znači te da je, budući da je iznimno povezan sa svakom pjesmom, njemu i suradnicima bilo prilično izazovno pronaći točno onaj sound i vibru koja pogađa posebnu emociju kojom je vođen. „I, evo, sretan sam što smo u tome uspjeli: ponosno predstavljam ono što odsad možete čuti od prve do zadnje pjesme kad kliknete play na Everyday View“, zaključuje.

Album je nastajao u periodu od dvije godine unutar kojih je Filip publici putem singlova redovito otvarao vrata koja vode u njegov svijet. Nakon redom radijskih uspješnica popraćenih glazbenim spotovima – „He’s Not The One“, „Razine“, „Girl With The Brown Puppet“ i „The Outside“ – najnoviji singl koji se izdvaja s albuma je istoimeni „Everyday View“ za kojeg će nešto kasnije biti predstavljen i prateći estetski video.

filip rudan
filip rudan
filip rudan
filip rudan

Tko stoji iza albuma Everyday View?

Filip Rudan autor je svih pjesama, a njegove kreativne ideje u najvećoj mjeri nadopunili su i u djelo proveli Niko Nobilo (ujedno producent albuma) i Ivan Orešković. U naslovnoj pjesmi, pridružio im se Sandro Šandro, a „He’s Not The One“ je hit singl nastao u suradnji s Hrvojem Domazetom. Mastering albuma potpisuje Filip Motovunski (FM Mastering), dok iza mastera pjesama koje su bile raniji singlovi stoji Mischa Janisch. Fotografija s naslovnice, kao i sve druge koje će biti otkrivene u fizičkom izdanju djelo su Ane Cindrić. Vizualni identitet koji prati izdanje kreativna je zamisao Filipa Rudana i Tare Turopoljac, koja je u djelo realizirana u suradnji sa Zo Dizajn.

Osim na svim svjetskim glazbenim platformama, dugo očekivani prvi album Filipa Rudana „Everyday View“ će u izdanju Universal Music Hrvatska biti dostupan i na CD-u koji na police glazbenih dućana stiže početkom prosinca. Fizičko izdanje moći će se putem internetske prodaje naručiti i izvan Hrvatske.

filip rudan
filip rudan
filip rudan

Foto: Ana Cindrić

Učitati još
Zatvori