Njegov glas osvaja radijski eter: ERIC je na putu da postane istaknuto ime domaće glazbe
Njegov glas osvaja radijski eter: ERIC je na putu da postane istaknuto ime domaće glazbe

Njegov glas osvaja radijski eter: ERIC je na putu da postane istaknuto ime domaće glazbe

U našoj rubrici Oni dolaze do sada smo imali priliku ugostiti niz talentiranih pojedinaca koji su pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni. A naš najnoviji gost također je jedan od onih koji marljivo grade samostalnu karijeru. Riječ je o ERICU, mladiću koji je našu pažnju privukao dvama nastupima na Dori, hrvatskom izboru pjesme za pjesmu Eurovizije.

Pobjeda mu je izmakla, no predstavljene pjesme pronašle su svoj put do radio stanica i publike. Ubrzo se našao i na popisima najboljih novih domaćih izvođača, a njegove su pjesme redovito ulazile na popis najemitiranijih. Među njima valja istaknuti Feel You Close, aktualni duet s Ivanom Kindl, koji je 22-godišnjem autoru, glazbeniku i producentu donio već drugu nominaciju za najprestižniju domaću glazbenu nagradu Porin.

Ovih dana ERIC je predstavio novi autorski singl Gdje je ta ljubav, kojeg donosimo u nastavku. Njegov izlazak bio je sjajan povod za naš razgovor, a u njemu smo saznali da je to tek prvi u nizu sjajnih projekata koje nam sprema ove godine.

  • Na samom početku jedno klasično pitanje: Kako si?

Hvala, odlično! Lijepe stvari mi se događaju u zadnje vrijeme pa ne mogu biti loše. A kako ste vi?

/Hvala na pitanju. Moramo se složiti i kod nas je tako/

  • Iza tebe, ali i ispred tebe je niz zanimljivih novih projekata. Prvi od njih sigurno je singl Gdje je ta ljubav koji polako ali sigurno osvaja top ljestvice. Što nam možeš reći o njemu?

 Tako je, Gdje je ta ljubav je trenutno aktivni projekt, a to je pjesma koju sam kao i gotovo sve stvorio u svom studiju. Započeo sam s gitarama, kasnije složio i ostatak instrumentala, a tekst mi je nekako prirodno došao na hrvatskom jeziku. Iako sam napisao zaista puno varijanti, na kraju sam se odlučio za ovaj tekst koji stoji u pjesmi. Ponosan sam na pjesmu baš zato što sam ju sam stvorio, ali moram zahvaliti i Lauri Mjedi koja je otpjevala prateće vokale, Ivanu Grobenskom koji je snimio bass gitaru, Tomislavu Horvatinoviću na pomoći kod snimanja vokala, Filipu Vidoviću koji je zaslužan za miks pjesme i Mischi Janishu iz Austrije za mastering pjesme.

  • Zanimljivo, to je tek tvoja druga pjesma na hrvatskom jeziku. Što te nagnalo da prvo kreneš stvarati na engleskom?

Iskreno, na engleskom jeziku nekako se bolje snalazim i obično mi inspiracija nalaže da tekst bude na engleskom, ali kao što vidite, to ne mora biti slučaj jer se upravo suprotno dogodilo kod ove pjesme. Volim pjevati i stvarati na oba jezika iako sam do sad definitivno produktivniji bio na engleskom jeziku.

  • Osim publike, brzo si stekao i naklonost kritike, a o tome svjedoče i dvije prestižne nominacije za Porin. Što ti one osobno znače?

Nominacije za Porin zaista mi znače puno jer mislim da nema većeg priznanja u Hrvatskoj, budući da se radi o nagradi struke. U dvije godine aktivne karijere, i kao još relativno novo ime na sceni, nominiran sam dvaput za redom, što mi je zaista veliko priznanje i kao glazbeniku i autoru. Velika je to motivacija i vjetar u leđa, ne mogu biti sretniji zbog toga. Zahvalan sam svom timu i svima koji mi daju podršku (među ostalom i na prilici da se predstavim kroz ovakav intervju). Iskoristit ću priliku pa i ovim putem još jednom zahvaliti svima koji su glasali za mene. Nadam se da ću jedne godine na svoju policu odložiti i taj prestižan kipić.

  • Erica na pozornici polako upoznajemo, a kakav je Eric izvan nje? U čemu uživaš kad ne pjevaš?

Zapravo sam vrlo jednostavan tip. Volim nogomet i Formulu 1 pa ne propuštam utakmice svog Slaven Belupa i prijenose formule. Uživam u druženju sa svojom ekipom, povremeno volim zaigrati video igrice, a volim kad padne i dobra partija šaha. Imam odlične fitness trenere, Luku i Domagoja, pa nastojim što češće biti u sportskom centru Cerine u Koprivnici. Naravno, sviram i slušam puno glazbe. Volim otkrivati nove glazbenike, uživam u analiziranju glazbe, no ipak mi je najdraže udobno se smjestiti u svom studiju i pustiti inspiraciji da odradi svoje.

  • Podaci glazbenih servisa otkrivaju nam kako si mnogima na playlisti. A što se nalazi na tvojoj playlisti?

Na mojim playlistama volim slušati najnovije stvari koje su tek objavljene jer tako pratim svjetske trendove, ali obožavam pop pjesme iz razdoblja od 2011. do 2016. i nostalgično uživam u njima.

  • Što nam pripremaš u bližoj budućnosti? Imaš li neke posebne projekte koje bi volio ostvariti?

Iduće što pripremam je ljetna pjesma na engleskom, za koju volim reći da je idealna za vožnju uz more. Ima taj ‘vibe’ i mislim da će biti dobar soundtrack za godišnji odmor hahaha. Iskreno sam jako zadovoljan pjesmom, a vjerujem da bi se i publici mogla svidjeti. Isto tako, Ivana Kindl je odlučila da ću biti njen novi producent pa već radimo i na njenim novim pjesmama koje će, kad se dovrše zajedničkim snagama, nadam se ispasti odlično.

Foto: Dino Šef, Matea Smolčić Senčar, Jan Iveta

Učitati još
Zatvori