Ususret Dori: Erica odijeva Ivan Friščić s detaljima u kojima će zasjati na pozornici

Ususret Dori: Erica odijeva Ivan Friščić s detaljima u kojima će zasjati na pozornici

Svestrani glazbenik ERIC nedavno je napunio 21 godinu, a iza sebe već ima sjajne rezultate. Nakon uspjeha prošlogodišnjeg debitantskog albuma „I Am Eric”, koji se našao na prvom mjestu ljestvice najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, 2022. je započeo sjajnim priznanjima u obliku glazbenih nominacija i nagrada, ali i pripremama za nastup na ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – „Dora 2022“.

Eric na Dori

Mladi kantautor, kojeg glazbeni kritičari nazivaju „hrvatskim Edom Sheeranom“ ili pak „glazbenim Rimcem“ na Dori će se 19. veljače natjecati autorskom pjesmom „I Found You”. Pjesmu već imamo priliku poslušati ovdje, otkriveno je i da će mu se na pozornici pridružiti jaka imena domaće plesne scene među kojima su i Helena Janjušević i Diego Siqueira, zaslužni i za koreografiju. Ples je svakako važna vizualna komponenta sveukupnog dojma, a nešto čemu se pridaje posebna pažnja je i – što će natjecatelji imati obučeno! Eric će, otkrivamo, nastupiti s dizajnerom i stilistom Ivanom Friščićem koji iza sebe ima više od desetljeća iskustva rada s velikim zvijezdama. Osim što je poznat po istančanom ukusu i posebnoj posvećenosti detaljima, Ivan prilikom odabira odjeće njeguje individualan pristup te tako odjevnoj kombinaciji donosi neki poseban i unikatan štih. Pored profesionalnih kvaliteta, Ivan je, ističe Eric, sjajan i privatno te sve navedeno čini tek dio razloga zašto voli surađivati upravo s njim.

Suradnja s Ivanom Friščićem

Suradnju s Ivanom Friščićem Eric je započeo prošle godine prilikom lansiranja singla „Not Gonna Let Go“ kojim je najavljen njegov, sada već iznimno hvaljen, debitantski album „I Am Eric“. Znao je da bi se Ivan sjajno uklopio u viziju i profesionalni tim, no – priznaje – misija nije bila laka. „Moram priznati da do Ivana u samom startu nije bilo lako doći, pa mi je danas neopisivo drago što smo ga uspjeli uloviti“, komentira Eric koji je Ivana poslovno upoznao na prošlogodišnjoj Dori, te suradnju nastavio na svim projektima koji su uslijedili; a vjerojatno i u glazbeno-modnim izazovima koji će tek doći.

Stvarno smo super “kliknuli” i siguran sam da će se suradnja još dugo nastaviti i da ću nositi još mnoge njegove stylinge i kreacije. Posebno se veselim ovogodišnjoj Dori da vam pokažemo što smo vam sve spremili!“. Komentirao je simpatični glazbenik koji se u međuvremenu, uz to što je multitalentirani instrumentalist, vokalist i producent, od nedavno okušao i u drugim kreativnim angažmanima poput plesa, ali i – poziranja!

„Da budem posve iskren, u ulozi modela nisam se ispočetka baš prirodno osjećao, ali kako čovjek nauči voziti bicikl, tako sam i ja naučio osnove poziranja te kako na kameri izgledati samouvjereno i opušteno“. Iskreno progovara Eric te dodaje kako veliku ulogu, kako u svemu u životu, tako i kada treba stati pred kamere ili foto objektive, imaju ljudi kojima je osoba okružena. Dakako i iskustvo donosi svoje pa mu je nakon nekoliko ranijih sessiona, sad već puno lakše, a i zabavnije stati pred fotoaparat. „Zahvaljujući Ivanu koji je ponajprije vrhunski stilist, ali i jednako izvrstan motivator, početni stres pretvorio se u zabavu ispred objektiva“.

Zanimljiva suradnja

„Izuzetno je zanimljivo gledati kako se jedno divno mlado biće, pristojan i skromni mladić iz male sredine, iz dana u dan transformira i postaje velika glazbena zvijezda hrvatske i svjetske glazbene scene“, komentira suradnju s mladim talentiranim glazbenikom Ivan Friščić te dodaje.

„Kao što je i Eric rekao, od samog početka suradnje stvorili smo jedan osjećaj iskrenosti, uzajamnog poštovanja i povjerenja. S njim je izuzetno lako surađivati, jer osim što se uvažavamo privatno, uvažavamo se i poslovno“.

Ivan posebno ističe kako su sve dosadašnje suradnje zapravo nisu samo poslovi i obaveze već „zajednička promišljanja i dolazak do rješenja koja su najbolja za Ericov trenutačni i budući put kako i glazbenom tako i u stilističkom smjeru.“

Ususret nastupu na Dori, Ivan je otkrio i nekoliko detalja o tome što, u modnom smislu, gledatelji Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije mogu očekivati od Erica i njegovog plesnog tima: „Što se tiče ovogodišnje Dore, ideja je bila vrlo jednostavna“, zagonetno je započeo ostavljajući prostora da zamislimo kako sam styling neće biti običan. „Snimanja koja smo radili prije Dore, styling za samu Doru te cijeli vizualni identitet nekoliko dana bazirali smo na crnim nijansama koje se razbijaju bijelim, srebrnim i sivim tonovima koji tek otkrivaju uvod i stvaraju dojam onoga što će nositi na Dori. Za sve detalje pričekat ćemo subotu, vjerujem da će vam se svidjeti“.
„Ja sam jako sam zadovoljan kako to izgleda. Ivan je obukao i plesače i mislim da ćemo svi skupa izgledati baš cool! To je sve što za sada mogu otkriti“, zaključuje Eric.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori