Što se događa s Enriqueom Iglesiasom? Niz videa izazvao je šok na društvenim mrežama
Što se događa s Enriqueom Iglesiasom? Niz videa izazvao je šok na društvenim mrežama

Što se događa s Enriqueom Iglesiasom? Niz videa izazvao je šok na društvenim mrežama

Što se događa s Enriqueom Iglesiasom?, pitanje je koje se posljednjih dana učestalo pojavljuje na društvenim mrežama nakon što su iste preplavili videozapisi s njegove aktualne svjetske turneje Trilogy, koju održava s Pitbullom i Rickyjem Martinom. Tri istaknute latino zvijezde udružile su snage kreiranjem posebnog koncerta podijeljenoga u tri dijela, u kojem svakom pjevaču pripada pojedina dionica.

Turneja pokriva sjevernoamerički kontinent, a uključuje 25 nastupa. Ujedno, ova turneja je njihov prvi veliki zajednički projekt na kojem zajedno dijele pozornicu.

Enrique Iglesias

Na meti kritika

Upravo je Enriqueov nastup izazvao najviše polemika prvenstveno zbog snimki koje pokazuju kako se pjevač bori s vlastitim pjesmama. Niz pogrešno otpjevanih tonova i nepoznavanje tekstova vlastitih pjesama, uz osebujan nastup te činjenicu da tehnički gledano njegove najveće hitove pjeva publika, gledatelje i komentare na društvenim mrežama naveo je na to da javno podupru tezu kako Enrique zapravo ne zna pjevati. Nije ovo prvi puta u njegovoj karijeri da su ga stigle iste optužbe, no teško je ovoga puta pronaći protuargument.

Tako je primjerice tvrdnja o tehničkim poteškoćama otklonjena kada je na istu pozornicu stupio Ricky Martin i apsolutno raspametio publiku. Mora da je netko zaboravio upaliti auto tune, učestali je komentar.

Kako bi dokazali da je nešto pošlo po krivu, gorljivi obožavatelji spremno su izvlačili zapise s prošlih turneja kako bi dokazali da njihov miljenik trenutno prolazi kroz određenu krizu. Dio obožavatelja teško se može pomiriti s tezom da su im podvalili Mili Vanilli 2.0 pa su skloni vjerovati kako je riječ o imitatoru.

Sing to me Paolo!

Društvene mreže trenutno su nemilosrdne prema pjevaču, a jedna od učestalo korištenih referenci iz popularne kulture koja se koristi u opisu ove situacije jest scena iz teen filma Lizzie McGuire, poznata i kao Sing to me Paolo, koja je prokazala nedostatak glazbenog talenta spomenutog lika. Brojne obožavateljice sklone su se našaliti na vlastiti račun pa Enriqueu zahvaljuju što je uspješno dokinuo dvadeset godina zaljubljenosti u njegov lik i djelo. Isto tako priznaju i kako su bile slijepe pored zdravih očiju te nisu željele vjerovati kako sin pjevača poput Julija Iglesiasa može biti lišen talenta i sluha.

Aktualizirala se i usporedba Enriquea Iglesiasa s Jennifer Lopez, uz konstataciju kako je dvoje pjevača uspjelo izgraditi impresivnu karijeru bez stvarnog pjevačkog talenta (zabavljački karakter im se ne može osporiti). Nije tajna kako J.Lo koristi takozvane ghost singers, koje zapravo izvode pjesme na njezinim albumima. Među njima su se našle i poznate pjevačice poput Ashanti, Megan Trainor i Christina Milian.

Ipak, ostaje vidjeti hoće li spomenute snimke koje se šire na društvenim mrežama ozbiljnije naštetiti pjevačevoj karijeri. Bilo kako bilo, mnogima je sada jasnije zašto ga vlastiti otac isprva nije podržao u želji da se, poput njega, okuša u glazbenoj karijeri.

Enrique Iglesias

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori