Od druženja zagrebačkih muzeja do festivala craft pive i muzike – najbolja događanja u tjednu pred nama

Od druženja zagrebačkih muzeja do festivala craft pive i muzike – najbolja događanja u tjednu pred nama

Iako nam vrijeme i nije previše naklonjeno, prvi je dan ljeta i to se ovih dana definitivno osjeti u Zagrebu. Ne morate brinuti za društveni život jer smo napravili pregled događanja na koja ćemo ići ovaj tjedan.

PAP tijela #5

Đodite na 5. obljetnicu Performing arts programa koja se tradicionalno održava na lokaciji  Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb 24. i 25.06.2020 u 19.30 sati. Program dvodnevnog simpozija s temom ‘Između formalnog i neformalnog’ pogledajte ovdje.

Dora Popić i Lucija Bužančić – Linija

Rezidencijalni izvedbeni program SUBscena predstavlja rad u nastajanju naziva »LINIJA«. Autorice ovog projekta Dora Popić i Lucija Bužančić od 13.6. do 23.6. borave na rezidenciji u Zagrebu u sklopu projekta SUBscena. Rezidencija se održava u CirkoBalkana cirkuskom šatoru koji je postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo. Svoj rad u nastajanju publici će predstaviti 23.6. u 20:00 sata, ulaz na prezentaciju je slobodan. »LINIJA« je spoj animiranog filma i cirkuske predstave. Linijom započinje sve, i crtež i skica i animacija, linija je i cirkusko uže. Radnju tumači ženski lik i njezina sjena. Simbolika sjene su sve mane, nesigurnosti i loše karakterne osobine sadržane u svakom od nas, koje čine ono ljudsko u nama. Sjena bez svog vlasnika je ništa, isto kao što čovjek bez sjene, bez svoje tamne strane nije potpun.

Svečano otvaranje 55. Zagrebačkog salona

U srijedu od 19 sati dođite u Savsku 18 na svečano otvaranje 55. Zagrebačkog salona. Zagrebački salon, kojeg je 1965. utemeljila Skupština grada Zagreba, renomirana je nacionalna izložba recentnih likovnih ostvarenja – godišnja smotra suvremenog umjetničkog stvaralaštva posvećena naizmjence vizualnim umjetnostima, arhitekturi i urbanizmu, odnosno primijenjenim umjetnostima i dizajnu. Središnja tema ovogodišnjeg Salona posvećenog primijenjenim umjetnostima i dizajnu je “Puls trenutka ili što vas pokreće”.

Muzeji u muzeju

Od utorka starta događanje MUZEJI U MUZEJU, na kojem će Tehnički muzej Nikola Tesla ugostiti kolege iz drugih zagrebačkih muzeja. Svi zajedno pripremili su niz kreativnih i interesantnih radionica za publiku svih uzrasta koja će na njima moći sudjelovati besplatno u periodu od utorka 23. lipnja do petka 26. lipnja 2020., u vremenu između 10 i 14 sati. Doći i ostati može se po želji unutar 4 sata trajanja radionica jer su radionice osmišljene tako da se periodički ponavljaju. Nije potrebna prethodna najava ili rezervacija za sudjelovanje na radionicama. Uratke s radionica sudionici će moći ponijeti sa sobom. Sudionici: Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatski povijesni muzej, Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatski školski muzej, Muzej Prigorja, Muzej za umjetnost i obrt, Tiflološki muzej, Strossmayerova galerija starih majstora HAZU i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Mini Zmajevo

Ove godine u počast Zmajevu u suradnji s Dostava Zvuka organizira se Mini Zmajevo. U dvorištu pivovare dolaze nas zabavljati dečki iz punk rock benda One Step Away. Otvaraju se i vrata pivovare, a od 17 do 20 sati bit će organizirane vođene ture njihovim proizvodnim pogonom. Ulaz je slobodan, a za više informacija pratite ovdje.

Foto: Facebook, Pixabay

Učitati još
Zatvori