U Zagrebu se sprema prvi glazbeni party samo za žene. Pričali smo s organizatoricom
U Zagrebu se sprema prvi glazbeni party samo za žene. Pričali smo s organizatoricom

U Zagrebu se sprema prvi glazbeni party samo za žene. Pričali smo s organizatoricom

U potrazi za novim kulturnim događanjima na zagrebačkoj sceni naišli smo na ono koje nas je privuklo svojim sloganom Prvo pa žensko, kojim se najavljuje prvi urbani glazbeni party samo za žene. Njegov točan naziv glasi DCBLa ( Di si bila?), a riječ je o prvom u nizu događanja nove agencije za organizaciju evenata pod nazivom DI SI BIO?.

“Event je ovoga puta namijenjen isključivo ženama, što ga izdvaja u odnosu na ostale urbane događaje na tržištu, a čime zapravo započinjemo projekt istoimena naziva koji će se orijentirati na žene, njihovu dobrobit, osnaživanje i naposljetku zabavu”, otkrila nam je organizatorica Dalia Abdel Rahim, dodajući kalo je riječ o sveobuhvatnom ženskom urbanom party eventu.

“Nije klasičan komercijalni ladies night s kojima smo manje-više upoznati, već događaj koji ima dublji značaj i viši cilj, a to je osnaživanje žena, proširivanje ženske zajednice i pružanje jedne sigurne party zone koja je judgement-free, posebice među ženama samima”, objašnjava Dalia.

Žena ženi nije vuk

Po svemu sudeći ovaj je događaj zamišljen kao nešto više od klasičnog izlaska. “Ovo je kao jedna velika ženska kava ili sleepover gdje se žene mogu osjećati kako žele, odjenuti se kako žele, biti u potpunosti svoje – prirodne, predivne, jake, ranjive, glasne ili introvertne. Sve su dobrodošle, a mi ćemo im pružiti odličan glazbeni sadržaj i performans”, napominje Dalia.

No, što ju je nagnalo da se odluči baš na ovaj potez i pokretanje ovog događanja orijentiranog specifičnoj populaciji. “Pošto sam i sama osoba koja je odrasla, ali i školovala se većinski među ženama, oko mene je oduvijek bio snažan ženski support sistem. Upravo iz toga razloga za mene je važna razmjena ženske energije i jezika svakodnevica, a ona Žena je ženi vuk nepostojeća izreka u mojoj orbiti. Usuđujem se reći da se žene međusobno doista najbolje razumiju te trebamo poticati narativ da je žena ženi prijateljica i podrška. Još kad u to sve dodamo i element zabave, to je doista neizostavan šlag na tortu”, iskreno priznaje.

Od ženske večeri do ženske platforme

Želja organizatora nije stati na jednom događanju, već ovakav program žele održati u gradovima i zajednicama koje pokazuju interes i potrebu za ovakvim projektom.

“Plan je proširiti ga, dovesti na još višu razinu, surađivati s raznim korporativnim događajima koji su koncentrirani na žene u biznisu, a gdje bismo mogli prirediti “revijalni” dio, odnosno sadržaj za razonodu. U konačnici, ovim projektom želimo stvoriti i platformu gdje će se žene umjetnice, performerice i slično moći predstaviti i pokazati svijetu ono što znaju“, zaključuje Dalia.

Ako i same želite sudjelovati u ovoj ženskoj večeri uz glazbu DJ-ica Kiki B i $$$3na, to možete učiniti u četvrtak, 20. travnja u Petom Kupeu. Svi detalji čekaju vas ovdje.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori