Songkillersi, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća i Ida Prester najavljuju odličan provod na Burger Festivalu Zagreb
Songkillersi, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća i Ida Prester najavljuju odličan provod na Burger Festivalu Zagreb

Songkillersi, Vatra, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća i Ida Prester najavljuju odličan provod na Burger Festivalu Zagreb

“Vraćam se Zagrebe tebi, tebi na obale Save, vraćam se Zagrebe tebi, tebi na burgere prave…“ – pjevuši ovih dana Ivan Dečak iz Vatre i na najbolji mogući način dočarava kako povratak jesenskim obavezama uopće nije bauk. Štoviše, rujan u metropoli je ispunjen odličnom klopom, vrhunskom cugom i fenomenalnom glazbom uz Burger Festival Zagreb koji počinje ovog četvrtka i osim neodoljivih delicija na 20 kućica, donosi čak pet odličnih, besplatnih koncerata.

Špancir Burger Fest

Live nastupi koje ne propuštamo

Niz live nastupa powered by Staropramen (Songkillers, Kuzma & Shaka Zulu, Bolesna braća, Ida Prester i Lollobrigida) počinje već u četvrtak 7. rujna kada od 20:00 sati u Parku dr. Franje Tuđmana nastupaju Songkillersi predvođeni Željkom Banićem Banetom koji suvereno najavljuje dva sata dobre glazbe i zabave.

Iskren kakav je, kaže da on sam i “nije neki od brurgera”, te se nada da mu to “burgerske udruge i sindikati neće puno zamjeriti”, no velike su šanse da će, nakon što kuša baš ove burgere i on postati fan. A dok s nestrpljenjem očekujemo da se u drugoj polovici rujna u eteru počne vrtiti dugoočekivani novi singl Songkillersa, svi ćemo 07. rujna na Burger Festivalu uživati u njihovim bezvremenskim hitovima poput “Ni’ko kao ti”, “Tako volim što te znam” i brojnim drugim funk uspješnicama.

Zagreb Burger Festival
Songkillers

Bit će vatreno!

Odmah idućega dana također od 20:00 sati očekuje nas koncert Vatre kojem se cijeli bend silno raduje, a Ivan Dečak poziva sve fanove da navrate na Trg Franje Tuđmana u petak 8. rujna. “Dođite na puno dobrih burgera, vjerojatno i dobrog piva, a definitivno jako puno dobre glazbe”, najavljuje Dečak dodajući kako će na Burger Festivalu Zagreb ovog petka Vatra svirati presjek 25-godišnje karijere u festivalskoj formi. Za besplatni užitak u najvećim hitovima Vatre pobrinuo se Hyundai koji će tijekom festivala posjetiteljima omogućiti i guštanje u silent kinu.

Zagreb Burger Festival
Vatra

Silent pop up cinema

Naime, Hyundai Hrvatska u suradnji sa Cinehill film festivalom na ovogodišnjem Burger Festivalu Zagreb predstavit će jedinstveno događanje pod nazivom Silent pop up cinema.

Svi filmoljupci tako će u petak i subotu, 15. i 16. rujna,  od 20 sati moći uživati u prikazivanju dva velika kino hita: humorističnoj drami”Indijski začin na francuski način” i akcijskoj komediji “Operacija Fortune: Prevara stoljeća” legendarnog redatelja Guya Ritchieja. Publiku će tako na Burger Festivalu zabavljati velika holivudska imena poput neponovljive Helen Mirren, Hugha Granta, Jasona Stathama te srcolomca Josha Hartnetta, a njihova će se lica na velikom platnu pojaviti zahvaljujući novom Hyundai IONIQ 6 modelu jer će baterija IONIQ-a 6 akumulirati energiju potrebnu za prikazivanje filmova.

Zagreb Burger Festival
Bolesna Braca

Subotnji izlazak

Prije toga, ove subote 9. rujna, u Park dr. Franje Tuđmana powered by Staropramen nam stižu Kuzma & Shaka Zulu i donose još malo ljetnog štiha i more nostalgije s brojnim hitovima poput “Jedna mala Iva”, “Vozimo se, vozimo”, “Lito ide mala”.

Saša Kuzmić i Galileo Tajč poznati kao neponovljivi dvojac Kuzma & Shaka Zulu uzbuđeni su pred koncert na Burger Festivalu i najavljuju odličnu zabavu, a Saša ističe:“Volimo burgere! Ali ne treba zaboraviti da je odličan kruh jednako važan. Ne radimo ih doma, nego ih kupimo vani, jedemo u vožnji i mrvimo po autu. Ja volim kad je cheese, a kolega da mu stave kapule (luka) – totalni 80s old school! Dobar tek i vidimo se!”

Zagreb Burger Festival
Kuzma & Shaka Zulu

Zabava je rezervirana i za sredinu tjedna

U hip hop stilu nastavljamo i u idućem tjednu, točnije u srijedu 13. rujna kad će se na pozornicu na Burger Festivalu Zagreb popesti Bizzo i Baby Dooks te izvesti najveće hitove Bolesne braće. Osim što su legende domaće hip hop scene, kako sami kažu, puno piju i lijepo pjevaju, te obožavaju Lovačke priče, obojica su i veliki gurmani, a David Vurdelja Baby Dooks je usto i talentiran u kuhinji pa nas ne bi čudilo sretati ih na Festivalu svih dana trajanja.

Osim live koncerata ni ostalih dana neće nedostajati odlične atmosfere i još bolje glazbe, za što se pobrinuo se legendarni Ozren Kanceljak 7. i 14.09. kojemu će se za DJ pultom priduržiti: DJ Jazzozo 08.09. , DJ Alvize 09.09., Robert Mareković 15.09. , DJ Stanko Bondža 16.09.  i DJ Luka Deluxe 17. rujna.

Zagreb Burger Festival
Ida Prester

Kao šećer na kraju, u nedjelju 17. rujna nastupit će Ida Prester i Lollobrigida. Ida nam je uoči nastupa otkrila da svi u bendu obožavaju burgere, no dodaje: “Suzdržat ću se od njih prije svirke da ne ostavim mirisni suvenir na mikrofonu, al nakon koncerta se preporučam za degustaciju. Javite koji je vama ostavio najbolji dojam da ne fulamo pravi štand”, kaže uvijek vedra i neposredna Ida, te dodaje: “Na koncertu ćemo svirati nama najdraže pjesme iz Lollobrigida perioda (Sutra, Volim te..) i iz ove moje nove solo faze (Dodir, 70..). Nadam se da ćete uživati i zaplesati. Nemojte se sramit, svi smo domaći. A na zadnjoj pjesmi, prema našem starom običaju, prvi red iz publike ide k nama na pozornicu 🙂 bit će to dobra žurkica, ne propustite!”

Špancir Burger festival

Ovakvom pozivu teško je odoljeti, a bit će to i odlično zagrijavanje za proljeće 2024. kada izlazi prvi solo album Ide Prester i započinje njena koncertna turneja. “Veselim se svemu što nas čeka, uz mantru iz pjesme Sutra: Kreće moje doba, do sad je samo proba.”

Neka i vas ponese ova energija i optimizam, prepustite se uživanju u svim gurmanskim  i glazbenim poslasticama na ovogodišnjem Burger Festivalu Zagreb. Pratite Burger festival na Facebooku i Instagramu  za svakodnevne novosti, najave i brojna iznenađenja

Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme: svaki dan od 12:00 do 24:00 sata,

Trajanje: 07 -17. rujna, lokacija: Trg dr. Franje Tuđmana, Zagreb

Foto: PRESS Burger Festivala, foto Vatra (autor Nina Celio-Cega)

Učitati još
Zatvori